Létrehozva: 2021.09.07.

Újabb mérföldkő a Covid-járványban, megérkeztek a legújabb adatok

A fertőzöttek száma átlépte a 221 milliót. Előző nap ez a szám 220 643 330 volt.

A világon 221 069 535 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 574 662 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 220 643 330 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 567 114 volt.

Fotó: pixabay.com

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 40 018 318 fő eddig a napig. A halálos áldozatok száma 649 072.

Indiában 33 027 621 fertőzöttet és 440 752 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Az Egyesült Királyságban 7 051 516 a fertőzöttek száma, és 133 598-an haltak meg a betegségben.

A beoltottak száma Magyarországon 5 825 831, közülük 5 530 279 fő már a második oltását is megkapta, 438 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 246 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814 064 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 077 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 401 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 5 586 főre emelkedett. 208 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van. További részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/beoltatlanoknak-meg-mindig-nem-keso-oltasra-regisztralni-0

koronavirus.gov.hu

A koronavírus és annak variánsai továbbra is jelen vannak Európában, a gyorsan terjedő delta vírusmutáns miatt több országban újra emelkedik a fertőzöttek száma. A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Ugyancsak az oltás felvételére kérjük a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/schanda-oltasra-buzditjuk-az-egyetemi-hallgatokat

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszag-az-elso-ahol-mar-harmadik-oltasra-lehet-idopontot-foglalni

Több, mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt. Az első eredmények alapján egyetértés mutatkozik a családi adóvisszatérítés, a minimálbér 200 ezer forintra emelése és a hitelmoratórium ügyében. A további kérdésekre vonatkozó eredményeket a napokban témakörönként ismerteti a kormány.

Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

Azt írták, a 35. héten a vizsgált városok többségében alacsony volt a koronavírus koncentrációja, Budapesten és Szegeden csökkent, míg Szolnokon enyhén emelkedett. A mért koncentrációk Budapest agglomerációs településeinek közös mintájában, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen a mérsékelt, míg a többi 13 város esetében az alacsony tartományba esnek – tették hozzá.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízadatok hétről hétre tapasztalható ingadozása – enyhe emelkedése, illetve csökkenése – a relatíve alacsony betegszámokból ered. A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontosnak nevezték, hogy azok is oltassák be magukat, akik eddig még nem kérték a koronavírus elleni védőoltást.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

metropol.hu

Házasság első látásra műsor közleménye

magyarnemzet.hu

Zelenszkij hazudott az áldozatok számáról, hogy könnyebb legyen „toborozni”

life.hu

Az 50 éves Penélope Cruz és a férje olyat művelt, mint soha egyetlen más spanyol színész sem

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába

POLITIK

Visszavonulási parancsot adott ki Zelenszkij

POLITIK

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

POLITIK

A volt brit kormányfő kiállt a konzervatív eszmék mellett