Létrehozva: 2022.02.17.
Módosítva: 2022.02.17.

A brazil kormánnyal bővült a Hungary Helps Program nemzetközi együttműködői köre

A Brazília és Magyarország humanitárius együttműködéséről szóló egyetértési nyilatkozatot csütörtökön írták alá

A brazil kormánnyal bővült a Hungary Helps Program nemzetközi együttműködői köre; a Brazília és Magyarország humanitárius együttműködéséről szóló egyetértési nyilatkozatot csütörtökön írták alá – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A közlemény szerint a dokumentumban a két ország kormánya hitet tesz a migráció helyett a helybe vitt segítség elve, valamint a világ legüldözöttebb vallási csoportja megsegítésének szükségessége mellett. Az együttműködés lehetőséget nyit az erőszakos támadásokat elszenvedő keresztény közösségek közös támogatására és a humanitárius gyakorlatok megosztására -–emelték ki.

Emlékeztettek: a Hungary Helps Program célja az üldözött keresztények megsegítése, a migráció megelőzése humanitárius támogatással, továbbá az is, hogy más országok kormányait a világon üldöztetést szenvedő több százmillió keresztény ügye mellé állítsa.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága széles körű nemzetközi együttműködést épített a kezdeményezés köré, közös programokat indítva többek között az Egyesült Államok, Lengyelország, Észtország, Görögország és Szlovénia kormányzati szerveivel – írták, hozzátéve: ez az együttműködői kör bővült Brazíliával.

Tudatták azt is: a Hungary Helps Program által megsegített emberek száma meghaladta a félmilliót.

A program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajba jutott embereket Magyarországra hozni – olvasható a közleményben.

Napjainkban is 360 millió keresztényt üldöznek hitük miatt szerte a világon – fogalmazott a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azbej Tristan közölte: 2021-ben naponta átlagosan 16 keresztényt öltek meg Jézusba vetett hitükért.

Rámutatott: a világon elsőként Magyarország emelte szakpolitikai szintre az üldözött keresztények és a velük együtt szenvedő más közösségek tagjainak megsegítését.

A Hungary Helps Program révén már mintegy félmillió embernek segítettek a szülőföldjükre visszatérni, vagy ott megmaradni – mondta az államtitkár hangsúlyozva, hogy a bajt helyben kell megoldani és nem a bajba jutottakat kell Európába hozni.

Azbej Tristan tájékoztatása szerint a Kereszt-tűzben című kiállítást Magyarországon Budapest után először Veszprémben mutatják be, az egyház egyik legerősebb bástyájában.

Az interaktív tárlat korábban az amerikai főváros, Washington mellett New Yorkban, a Vatikánban, Münchenben és Bécsben is látható volt – idézte fel.

A kiállításmegnyitót a Pannon Ifjúság Fejlesztéséért Alapítvány és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) veszprémi szervezete által rendezett Híd a generációk között című keresztény könnyűzenei találkozó és közéleti workshop részeként tartották. Programjaik célja a keresztény kultúra népszerűsítése és generációk összekötése – mondta Halmay Gábor, az IKSZ helyi elnöke.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a keresztény értékrend összehozza az embereket. Megjegyezte: akkor működik jól egy város és térség, ha a fiatalok és az idősek együtt tudnak gondolkodni jövőjükről.

A Kereszt-tűzben című kiállítás az intézmény tájékoztatása szerint február 25-ig díjmentesen látogatható a veszprémi Hangvilla egyik kamaratermébe

Magyarország kormánya a Hungary Helps Programon keresztül 5 millió forint humanitárius gyorssegélyt juttatott el a napoban Ghánába, amit a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és helyi partnerszervezetével együttműködésben a túlélők életmentő ellátására, mentési munkálatokra fognak fordítani.

Ghána az Európába irányuló migráció egyik forrásországa, a magyar kormány humanitárius segítségnyújtási programjának kiemelt helyszíne – írták.

Az elmúlt években a Hungary Helps Program elsősorban gyermekvédelmi, oktatási és szakképzési intézményeknek nyújtott segítséget anyagi támogatással és önkéntes programján keresztül. Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita, a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövete január közepén, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára pedig 2021-ben látogatott el az afrikai országba, ahol több, a magyar program által támogatott projekthelyszínt is megtekintettek – áll a közleményben.

Mauritániában is nyújt segítséget a Hungary Helps Program – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Mauritániába látogatott.

A látogatás során az ország állami vezetőivel és katolikus püspökével egyeztettek a humanitárius együttműködésről, valamint az európai irányú migráció megelőzésének és a vallásközi együttélés előmozdításának lehetőségeiről – írták.

A magyar delegáció átadó rendezvényen vett részt abban a Hungary Helps Program által támogatott egyházi fenntartású gyermekotthonban, amely súlyos fogyatékossággal élő gyermekeknek biztosít ellátást és fejlesztő foglalkozásokat. Egyeztettek továbbá a magyar humanitárius program által a Pánafrikai Nagy Zöld Fal nemzetközi kezdeményezés keretében támogatott fenntartható mezőgazdasági projektek tapasztalatairól is – tették hozzá.

 

Közölték azt is, Mauritánia Afrika egyik legkevésbé fejlett országa, ahol az emberek különösen kitettek a gazdasági és biztonsági kihívásoknak, a térségben erősödő terrorizmusnak és a klímaváltozás hatásainak.

A nyugat-afrikai országból az elmúlt időszakban évente több mint százezer migráns indult útnak, így jelentősen hozzájárulva az Európára háruló migrációs nyomáshoz – emelték ki.

A Hungary Helps Program mauritániai támogatásai a magyar kormánynak azt az alapelvét követik, amely szerint nem a bajba jutott embereket kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van” – fogalmaztak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

life.hu

Pesti mesék: egy híres étterem indított külföldi utcanévdivatot Zuglóban a századelőn

mandiner.hu

Miért kussolnak? Miként merészelik kinyitni a kenetteljes pofájukat?

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való