Létrehozva: 2022.09.20.

Gyöngyösi tovább fokozná a szankciókat

Szerinte csak ez a jó megoldás, kerül amibe kerül.

Ismét Brüsszelnek igyekszik megfelelni Gyöngyösi Márton, aki a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését sürgeti. A Jobbik elnöke korábban annak fényében is helyesnek nevezte a szankciókat, ha azok magával vonják a közintézmények fűtésének korlátozását.

Gyöngyösi Márton a korábbinál is intenzívebben lobbizik az Oroszország elleni szankciók kiterjesztéséért. A Jobbik elnöke az Európai Parlament múlt heti ülését követően azt hangoztatta egy videójában, hogy a szankciók működnek és azokat fokozni kell. – Tehát a szankciók maradnak, a szankciók fokozódnak Oroszországgal szemben. Minden olyan híresztelés, miszerint ezek a szankciók nem működnek, főleg a kremlini propagandát visszhangzó magyar közmédiában meg a Fideszhez köthető médiában látnak napvilágot. Ezek a szankciók működnek, tehát aki egy icipicit is tájékozódik ebben a kérdésben, láthatja, hogy Oroszországot nagyon kemény gazdasági helyzetbe sodorták a szankciók, és ez nagyon helyes így, tehát a szankciókat fokozni kell – fogalmazott Gyöngyösi a Facebook-videójában, amelyben a EP-ülés mellett az Európai Bizottság elnökének a beszédét is értékelte.

 

Gyöngyösi Márton – és a baloldal – a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett folyamatosan Brüsszelt akarja kiszolgálni. A Jobbik-elnök is több alkalommal agitált a szankciók kiterjesztése mellett. A múlt heti plenáris ülés előtt a Jobbikhoz köthető N1 TV-ben például még annak ellenére is nagyon helyesnek nevezte az Oroszország elleni szankciós politikát, ha az magával vonja a közintézmények fűtésének korlátozását.

 

Mint ismert, Brüsszel és a magyar baloldal számos szereplője az ukrajnai háború kezdete óta sürgeti az orosz energiahordozók teljes embargóját, ami több európai ország – köztük hazánk – gazdaságára is katasztrofális következményekkel járna, hiszen az orosz földgáznak és kőolajnak még középtávon sincs alternatívája.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta, a gáz világpiaci ára épp a Brüsszel által szorgalmazott szankciók következtében ugrott meg, a gázembargó uniós politikusok általi emlegetésére pedig többszörösére drágult. Ennek következtében Magyarországon több közintézmény téli fűtését kell korlátozni, fürdők, sportlétesítmények zárhatnak be, és emelkedett a lakossági földgáz ára is.

A nyugati politikusok azonban továbbra sem hagynak fel a szankciós politikával, legutóbb a liberális, volt belga kormányfő, Guy Verhofstadt szorgalmazta a gáz- és olajembargó bevezetését, azt emlegetve, hogy szolidaritást kell vállalni Ukrajnával, a fűtetlen lakások és Európa szenvedésének árán is.

Gyöngyösi üzent Molnár Enikőnek

– Négy éve valóban volt egy házassági válságunk, amit néhány hónap alatt rendeztünk, és azóta is boldog házasságban élünk a feleségemmel, immár 16. éve. 

A feleségemen kívül soha mással nem éltem együtt 

 – közölte a Jobbik elnöke Molnár Enikő azon állítására, miszerint hónapokig egy Falk Miksa utcai szolgálati lakásban élt együtt asszisztensével, aki ráadásul akkor egy jobbikos önkormányzati képviselő jegyese volt. A Ripost beszámolója szerint mindezt Molnár Enikő, a párt volt kabinetfőnöke állította egy hét végi Facebook-bejegyzésében. Jakab Péter tanácsadója azután tette közzé állítását, hogy „a Nép Pártján oldalán Gyöngyösi Marci legjobb barátja úgy érezte, ismét dezinformációkat oszthat meg rólam büntetlenül”. – Persze miután a tényekkel szembesítettem (ami nem hinném, hogy titok lenne előtte), úgy érezte, törölnie kell mindezt, mert kellemetlen lehet barátja, Gyöngyösi Márton és a Jobbik számára – írta Jakab Péter tanácsadója, aki ezután úgy fogalmazott,  „Gyöngyösi Márton barátját is azzal szembesítettem, hogy miközben az én életemben vájkál, addig nem mesél arról, hogy 

Gyöngyösi Mártont miért küldte el a felesége otthonról. Miért lakott együtt a budapesti Falk Miksa utcai szolgálati lakásban hónapokig az asszisztensével, aki az egyik jobbikos önkormányzati képviselő jegyese volt. Majd miután kiderült a hónapok óta tartó légyott, felbontotta eljegyzését”.

Gyöngyösi Márton napokkal Molnár állításai után most saját közösségi oldalán reagált az őt érintő vádakra. 

Az ügy előzménye:

Jakab élettársa a Facebookon kürtölte szét, hogy Gyöngyösit kidobta a felesége

A Jobbik politikusai, vezető tisztségviselői úgy érzik, az én magánéletem rájuk tartozik, és az azzal kapcsolatos minden megnyilvánulásukat tűrni fogom. Tévednek 

jelentette ki a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Molnár Enikő, aki válaszul az őt ért „sérelmekre”, Gyöngyösi Márton magánéletéről osztott meg néhány bennfentes információt.

 Jakab Péter élettársának állítása szerint Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét elküldte a felesége otthonról. A jelenlegi pártvezér ugyanis saját asszisztensével egy, a Jobbik által fizetett Falk Miksa utcai szolgálati lakásba költözött össze. Molnár Enikő továbbá úgy tudja, Gyöngyösi új párja az egyik jobbikos önkormányzati képviselő jegyese volt, aki, miután kiderült a hónapok óta tartó légyott, felbontotta eljegyzését. 

A történtek kapcsán Jakab Péter volt kabinetfőnöke azt is odaszúrta Gyöngyösinek a Tízparancsolatból, hogy „Felebarátod házastársát ne kívánd!”. Mint írta, nagy hívőként biztos tisztában van vele. A Ripost cikke szerint mindez azért is elgondolkodtató, mivel Molnár Enikő a papíron mai napig házas Jakab Péterrel él együtt. 

Érdemes továbbá azt is megjegyezni, hogy 

Jakabnak a felesége felszólítására éppen Molnár Enikő miatt kellett még karácsony előtt elköltöznie otthonról.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan helyen bukkant fel A Nagy Ő nagyszájú döntőse - fotók

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi - fotók

borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való