Létrehozva: 2022.12.28.

Három busznyi illegális migránst kapott karácsonyra az amerikai alelnök - videó!

A Biden-adminisztráció vezető politikusai valamiért az országhatárokat szívesen megnyitják, ám a saját luxusvilláik kapuit már zárva tartják.

Vasárnap éjszaka mintegy 130 illegális bevándorlót buszoztattak Kamala Harris amerikai elnök washingtoni rezidenciájához az amerikai-mexikói határról - írja az Axios hírportál. A papírok nélküli férfiak és nők Texasból érkeztek, útjukat a déli állam republikánus vezetése fizette, az eredeti célpontjuk pedig New York lett volna, ám a szokatlanul hideg időjárás miatt az utak veszélyessé váltak, így az utazási tervet módosították, és végül a fővárosba szállították őket.

Ahogy arról a Ripost korábban beszámolt, Amerikában új értelmet nyert a "migránsbuszoztatás" az elmúlt fél év során. Történt ugyanis, hogy a demokrata párti szövetségi kormány bevándorláspárti politikáját megelégelve Texas, Arizona és Florida államok republikánus vezetése illegális migránsok százait kezdte el buszokkal elszállítani az amerikai fővárosba, Washingtonba, illetve New Yorkba és Philadelphiába, hogy a Fehér Ház és a keleti parti liberálisok első kézből tapasztalják meg az Egyesült Államok déli részét sújtó illegális bevándorlással járó nehézségeket.

Az amerikai alelnökhöz buszoztatott migránsok nem sokáig időztek a demokrata politikus villájánál. Érkezésük után nem sokkal ugyanis a Migráns Szolidaritás Kölcsönös Segélyhálózat (Migrant Solidarity Mutual Aid Network - MSMAN) bevándorláspárti civil szervezet munkatársai egy közeli befogadóközpontba szállították őket, ahol egy helyi étteremlánc vacsorát és reggelit adományozott nekik. A további ellátásukról egyelőre nem döntöttek, de feltehetően a washingtoni önkormányzat fog gondoskodni róluk.

Madhvi Bahl, az MSMAN egyik vezetője sérelmezte, hogy Texas republikánus vezetése “politikai kérdést” csinál a “segítségre szoruló” emberekből, és ahelyett, hogy helyben segítenének rajtuk, inkább felküldik őket északra.

Texas novemberben újraválasztott kormányzója, Greg Abbott szerint azonban nem ők, hanem a szövetségi kormány “nyitott határok politikája” az, amely miatt az amerikai városok utcáit ellepik az illegális bevándorlók, hiszen a Biden-adminisztráció az, amely indulásra ösztönzi őket.

A texasi kormányzó egyébként korábban is buszoztatott már migránsokat Kamala Harris alelnök villájához, legutóbb szeptemberben, közel száz embert. Akkor Greg Abott úgy fogalmazott a Twitteren: "addig fogják küldeni a migránsokat az olyan városokba, mint Washington, amíg Biden elnök és Harris nem teszi a dolgát, és nem védi meg Amerika határait".

Kamala Harris amerikai alelnök rezidenciája Washingtonban

Abdullah Hasan, a Fehér Ház szóvivője a mostani buszoztatást "kegyetlen, veszélyes és szégyenteljes mutatványnak" nevezte.

"Abott kormányzó az út szélén hagyta a őket, hogy karácsony éjjelén fagyjanak halálra. Ez kegyetlen, veszélyes és szégyenletes mutatvány" - fogalmazott Hasan, aki azt is hozzátette, hogy a két pártnak együttműködve kellene megreformálnia a bevándorlási törvényt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Krausz Gábor üzent a fanyalgóknak: Egy párként jöttünk haza Ázsiából

vg.hu

Bőnyi késelés: otthonról hozta a kést a kislány

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány