Létrehozva: 2023.03.02.

Nemrég még a NATO-t gyalázta a Jobbik elnöke

Most már más nótát fúj...

A NATO egyértelműen agresszív-offenzív katonai szövetséggé változott, amelynek deklarált célja az Oroszország elleni fellépés – mondta nem is olyan rég Gyöngyösi Márton. Míg ma a Jobbik – Konzervatívok elnöke teljes mellszélességgel áll ki Ukrajna mellett és támogatja az Oroszország elleni szankciókat, pár éve még úgy vélte, az Egyesült Államok és a katonai szövetség újabb összecsapást akar kiprovokálni, hogy az USA leszámoljon a katonai, politikai és gazdasági konkurenseivel -írja a Magyar Nemzet.

 

A NATO egy oroszellenes agresszív offenzív katonai szövetség – mondta pár éve a ma már Jobbik – Konzervatívok nevű párt elnöke. Az Alfahírnek adott korábbi interjúban Gyöngyösi Márton még éles kritikával illette az Európai Uniót és a NATO-t, míg a keleti nyitást és az Oroszországgal való együttműködést a párt külpolitikájának sarokköveként említette. – Az elmúlt években zajló geopolitikai események nemhogy gyengítették volna, hanem épp ellenkezőleg, erősítették a keleti nyitás szükségességét – fogalmazott Gyöngyösi, aki azt mondta, a kelet-közép-európai régió érdekei merőben eltérnek Nyugat-Európa érdekeitől. 

Hiába vagyunk ugyanannak a szövetségnek, az Európai Uniónak, a NATO-nak a tagjai, mindkét intézményben a nagyhatalmak geopolitikai érdekei dominálnak, melyek gyakran ellentétesek mind a nemzeti érdekeinkkel, mind a régiónk országainak érdekeivel. Egyértelmű, hogy akkor, amikor az Európai Unió tárgyal mondjuk a transzatlanti kereskedelmi szerződésről az Egyesült Államokkal, a nyugat-európai nagyhatalmak politikai és gazdasági érdekei érvényesülnek, a mi régiónk érdekeivel szöges ellentétben

– nyilatkozta a pártelnök.

Mai álláspontjával szemben Gyöngyösi 2015-ben azt hangsúlyozta, a katonai szervezet védelmi „szövetségből egyértelműen agresszív-offenzív katonai szövetséggé változott, amelynek deklarált célja az Oroszország elleni fellépés”.

– Az Egyesült Államok és a NATO egy újabb összecsapást akar kiprovokálni. Az egypólusú, Amerika-központú világrend létrehozásán munkálkodó USA így akar leszámolni a katonai, politikai és gazdasági konkurenseivel, ez saját szempontjából még akár érthető is. Csakhogy az USA a világ másik végén található, a kiprovokált konfliktusnak nem ő lesz az elsődleges kárvallottja, hanem az a Kelet-Közép-Európa, amely előretolt bástyaként szervilisen asszisztál geostratégiai törekvéseihez

– mondta Gyöngyösi. Hozzátette: nem kérdés, hogy egy háborús konfliktus esetén az elsődleges célpontok mi lennénk, illetve a régiónk. 

A békére kellene törekednünk, a háborús konfliktus elkerülésére, nem pedig a provokálására. 

A Jobbik – Konzervatívok mai elnöke tehát korábban éppen az ellenkezőjét vallotta a nemzetközi helyzetről, mint mostanában, amikor az Oroszország elleni szankciók mellett teszi le a voksát, és láthatóan feltétel nélkül támogatja Ukrajnát.

A szabadságtipró kommunisták szellemi örököseivel, a nemzetellenes balliberális pártokkal szoros szövetségben politizáló Jobbik elnöke bemocskolta szabadságharcunk emlékét, amikor azt összehasonlította az ukrajnai háborúval, és a magyar szabadság eszményét jelentő ötvenhatos zászlót átadta a kárpátaljai magyarok szabadságjogait semmibe vevő ukrán elnöknek 

– mondta a Magyar Nemzetnek Pongrátz András. Az ’56-os forradalmár annak kapcsán nyilatkozott, hogy Zelenszkij ukrán elnök a legutóbbi brüsszeli látogatásakor egy lyukas zászlót kapott Gyöngyösi Mártontól. A Jobbik – Konzervatívok elnöke akkor úgy számolt be az ukrán elnökkel történt találkozóról, hogy 56 szimbólumával, a lyukas zászlóval kívánta felhívni Zelenszkij figyelmét arra, hogy létezik egy normális Magyarország, amely tudja, hogy milyen orosz diktátorok seregei ellen harcolni a hazánkért, és hogy tudja: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. 

Pongrátz András szerint azonban Gyöngyösi megtévesztő módon jelentette ki, hogy a lyukas zászló jelképezi egyszerre az ötvenhatos magyar szabadságharcot és a jelenlegi ukrán háborút. – Szégyen és gyalázat! 

A tudathasadásos, lelkét vesztett Jobbik nemzeti színekkel próbálja álcázni balliberálissá vált énjét, hűséget esküdve a magyarellenes Zelenszkij elnöknek

 – fogalmazott Pongrátz András, aki szerint hiába  változtatta meg a nevét a párt Jobbik – Konzervatívokra, kilátszik a vörös és a szivárványos lóláb. – Nevezzék magukat inkább „Rosszabbik balliberálisoknak”, ez jobban kifejezi igazi azonosságukat – hangsúlyozta az 1956-os forradalmár, aki hozzátette, csak megvetni lehet a Jobbikot ötvenhatos szabadságharcunk legjellegzetesebb jelképe, a lukas zászló meggyalázásáért.

 

A szociális dolgozók bérrendezését sürgette napirend előtti felszólalásában  a Parlamentben a jobbikos Ander Balázs. 

A Jobbik képviselője szerint míg a kormány a pedagógusoknak legalább „ígérgeti" a béremelést, a szociális dolgozók felé még ezt sem teszi meg, akik emiatt elárulva érzik magukat. - A tűzoltás most már nem lesz elegendő, gyors és érdemi bérrendezésre lenne szükség a szociális szférában, a költségvetés módosításáról szóló vitában erre is kellen gondolni - hangoztatta Ander Balázs. 

Válaszában Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy a Jobbik ugyan még nem volt kormányon, de ha így folytatja, akkor nem is lesz. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: a párt egyes önkormányzatokban, például Ózdon már kimutatta a foga fehérjét, ahol a jobbikos polgármester huszonöt százalékkal csökkentette az óvónők bérét. 

- Itt a parlamentben nagyon szépeket mondanak, de ott helyben, ahol önök döntenek, ott csökkentik a béreket - mondta. Rétvári kitért arra is: minden béremelésnek fedezete kell, hogy legyen, ehhez képest a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton azért jár Brüsszelbe, hogy a magyarok ne kapják meg a nekik járó forrásokat.

 - Sőt, Gyöngyösi nemrég arról beszélt, hogy elindult a jogállamisági eljárás, pár hónap és pénz sem lesz. Önök azért dolgoznak, hogy amit a pedagógusok béremelésére, iskolák építésére, kórházfelújításokra fordítanánk, azt ne kapjuk meg - mondta az államtitkár.

Szerinte a Jobbik nem azért dolgozik Brüsszelben, hogy minél hamarabb legyen pénz a pedagógusok béremelésére, hanem hogy minél hamarabb eltünjön ez a pénz. 

Rétvári Bence végül egyetértett abban, hogy a szociális dolgozókkal van még teendője a kormánynak, ugyanakkor emlékeztett arra is, hogy a szférában 2010 óta százkilencven százalékos béremelés valósult meg, ahol idén az átlagbér elérheti a négyszázezer forintot. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha önnél is lapul egy a padláson, akkor milliomos - érdemes alaposan körülnézni

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való