Létrehozva: 2023.04.02.

Így támogatta Soros György a Trump ellen vádat emelő ügyészt.

Különös összefüggések.

Soros György állítja, nem adott pénzt Alvin Bragg-nek, miközben egy hozzá köthető szervezet több százezer dollárral támogatta a Trumpot vádló főügyész kampányát. Ráadásul Soros családtagjai közvetlenül is adományoztak a kampányhoz.

Ami Alvin Bragget illeti, nem adományoztam a kampányához, és nem ismerem őt” – mondta Soros a Semafor hírportálnak. „Úgy gondolom, hogy egyesek a jobboldalon inkább az erőltetett összeesküvés-elméletekre koncentrálnának, mint a volt elnök elleni súlyos vádakra” – tette hozzá.

Soros megjegyzései azután hangzottak el, hogy Trump elnök és Ron DeSantis floridai kormányzó, valamint sok más republikánus politikus „Soros által támogatottnak” nevezte Bragget.

Soros az elmúlt években országszerte több tucat kerületi ügyészjelöltet támogatott.

Tavaly nyáron a Wall Street Journal című lapban írt is egy véleménycikket, amelyben kifejtette, hogy miért állítja pénzét a „reformszándékú” ügyészek mögé.

Bár Soros nem adományozott közvetlenül Bragg kampányának, 2021 májusában 1 millió dollárt adott a Color of Change nevű szervezetnek, amely nem sokkal az adomány átvétele után több százezer dollárt költött Bragg jelöltségének támogatására.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint Soros adománya volt a legnagyobb, amelyet a Color of Change a 2022-es választási ciklus során kapott, és végül a csoport által összegyűjtött 3,9 millió dollárnak nagyjából 25 százalékát tette ki.

Whitney Tymas ügyvéd és büntetőjogi reformaktivista hozza létre a politikai akcióbizottságokat a Sorosnak fontos államokban. Miután létrehozza, pénzt juttat nekik, és ők általában több százezer dollárt költenek az általa preferált jelöltek támogatására.

Mindemellett Soros családtagjai közvetlenül támogatták Bragg kampányát. Soros fia, Jonathan Soros, és Jonathan felesége, Jennifer Allan Soros közvetlenül Bragg bizottságának adományozott – jelentette korábban a Fox News Digital.

Jonathan Soros 2021. április 26-án 10 ezer dollárt utalt a mostani kerületi ügyésznek, derül ki az állami nyilvántartásokból. Három nappal később, április 29-én Jennifer Allan Soros további 10 ezer dollárral járult hozzá a kampányhoz. Míg más magánszemélyek szerényebb összegű támogatásokkal járultak hozzá a kampányhoz, a Soros-házaspár a legnagyobb adományozók között szerepelt.

A hozzájárulások szokatlanok voltak a pártól, mivel általában nem vesznek részt anyagilag a kerületi ügyészi választásokban, bár más New York-i politikai kampányoknak és csoportoknak adományoztak már.

Mint arról a hirado.hu is beszámolt, Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban, így ő lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul.

Mike Pence volt amerikai alelnök a CNN-nek adott csütörtöki interjújában kijelentette, a Donald Trump volt elnök elleni vádemelés egy értelmetlen ügy, amely talán el sem jut a tárgyalásig. A média által felfújt a volt amerikai elnök körüli vizsgálatokkal kapcsolatban elmondta: „úgy vélem, nem jut el az amerikai emberekhez, akik a Biden-kormányzat kudarcos politikájának súlya miatt küszködnek”.

Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban, így ő lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul. A pontos vádak egyelőre nem ismertek, de az ügy középpontjában a Trump 2016-os kampánya során egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénz áll. Az ügy kapcsán többek között megszólalt Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke.

Pence védelmébe vette a volt elnököt, a vádiratot pedig felháborítónak nevezte. Elmondta, hogy amerikaiak milliói számára ez az ügy nem más, mint politikai vádaskodás, amelyet egy olyan ügyész vezet, aki megfogadta, hogy vádat emel a volt elnök ellen – írja a Breitbart.

Az Egyesült Államok korábbi alelnöke elmondta,

a média megszállott a Donald Trump elleni nyomozásokkal kapcsolatban, ám ez nem fogja érdekelni a társadalmat, amely a Biden-kormány kudarcos politikájának következményei miatt küszködik.

A politikus úgy gondolja, az amerikai emberek úgy fognak tekinteni minderre, mint egy újabb politikai bűncselekményre. Úgy fogalmazott: ez egy újabb dráma csak, amely eltereli a figyelmet Washingtonban, és lehetetlenné teszi, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyekkel az ország szembesül.

Pence elmondta, hogy az ügy még téma lehet egy ideig, viszont fennáll a lehetősége annak, hogy a bíró elveti az egészet, mielőtt az egyáltalán az bíróság elé kerülhetne.

Pence szerint egy olyan időszakban, amikor az amerikai nép annyira küzd – a Biden-kormányzat gyenge teljesítménye miatt –, ez az ügy csak az ország megosztottságát növeli. Mint mondta: „Az az üzenet, amit ez a nagyvilágnak küld, szörnyű üzenet az amerikai igazságszolgáltatásról.”

Donald Trumpot azzal vádolják, hogy 2016-ban, az elnökválasztási kampány idején akkori ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt juttatott el Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő számára, hogy hallgasson a kettőjük között állítólag 10 évvel korábban zajlott intim kapcsolatról. Donald Trump tagadja a kapcsolat tényét.

A New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg vizsgálata nyomán a vádesküdtszék csütörtökön szavazta meg az amerikai politika történetében példátlan vádemelést.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus elnöke a manhattani államügyészt bírálva azt mondta, hogy

a vádemeléssel helyrehozhatatlan károkat okoz az országnak, és beavatkozik az elnökválasztásba.

McCarthy Twitter-üzenetében azt írta, hogy Alvin Bragg demokrata párti államügyész a hatalmával visszaélve használja az igazságszolgáltatást fegyverként Trump ellen.

„Az amerikai nép nem fogja eltűrni ezt az igazságtalanságot, és a képviselőház felelősségre fogja vonni Alvin Bragget a hatalommal való példátlan visszaélésért” – írta.

Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója, aki Trump potenciális kihívója lehet az elnökjelöltségért, szintén azt hangsúlyozta a Twitteren, hogy fegyverként használják az igazságszolgáltatást egy „politikai ügy” előmozdítására.

„Ez Amerika-ellenes”

– írta, és jelezte, hogy Florida nem fog segíteni, ha az államban élő Trump kiadatását kérik New Yorkból.

Mike Pence volt amerikai alelnök a CNN-nek nyilatkozva botránynak nevezte a Trump elleni vádemelést, és azt hangsúlyozta, hogy ezzel csak még jobban megosztják az országot. „Ez egy politikus ügyész rossz döntése” – mondta Pence, aki 2017 és 2021 között volt Trump alelnöke.

A Donald Trump volt amerikai elnök elleni vádat képviselő New York-i ügyész irodája pénteken visszautasította és törvénytelen politikai beavatkozásnak minősítette az amerikai képviselőház jogi bizottságának azon igényét, hogy megkaphassák az ügyészségi eljárás részletes dokumentumait.

Alvin Bragg New York-i kerületi ügyész főtanácsosa alaptalannak és felbujtásra alkalmas feltételezésnek nevezte azt a kijelentést, hogy a nyomozás politikai indíttatású.

Jim Jordan, az amerikai képviselőház jogi bizottságának republikánus elnöke és több más magas rangú republikánus képviselő még a múlt héten levélben fordult Alvin Bragghez, és ebben a vádemeléssel végződő vizsgálat dokumentumait kérték a kerületi ügyésztől, illetve az amerikai kongresszus előtti meghallgatást kezdeményeztek.

A képviselők az eset példanélküliségével indokolták kérésüket, és azt is, hogy miért közvetlenül a vizsgálatot vezető ügyészhez fordultak.

A kerületi ügyészi hivatal New York állam szuverén érdekeibe történő példátlan és törvénytelen beavatkozásnak minősítette a törvényhozási bizottságok lépéseit. Pénteken a Fox News amerikai konzervatív hírtelevízió online portálja Donald Trump ügyvédjére, Joe Tacopinára és más forrásokra hivatkozva azt írta: a volt elnök várhatóan jövő kedden délután jelenik meg a bíróságon, ahol ismertetik vele a vádat.

Az is kiderült, hogy Trump megállapodott az eljáró kerületi ügyészi hivatallal arról: önként megjelenik a bíróságon, és nem bilincselik meg, letartóztatását pedig a hivatal nyomozói intézik majd.

Az értesülés szerint Alvin Bragg ügyész eredetileg péntekre írta elő Donald Trump számára, hogy önként feladja magát, de ezt a Donald Trump védelmét ellátó hatóság kérésére elhalasztották.

A volt elnök letartóztatásának részleteiről, annak biztosításáról várhatóan helyi idő szerint pénteken délután egyeztet az amerikai állami vezetők biztonságáért felelős, valamint az Egyesült Államokban dolgozó külföldi diplomáciai testület tagjainak védelmét ellátó amerikai hatóság (U.S. Secret Service), a New York-i állami rendőrség, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a bíróság és az ügyészség.

Donald Trump mint volt amerikai elnök személyes biztonságáról is az U.S. Secret Service gondoskodik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

hirtv.hu

Bayer show - Deutsch Tamás: Egyszer érdemes kipróbálni, hogy milyen a hazádhoz való hűség, a hazaszeretet jegyében politizálni + videó

hirtv.hu

Globál – Nem kell csatlakoznunk a BRICS-hez, már bent vagyunk! + videó

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába

POLITIK

Visszavonulási parancsot adott ki Zelenszkij

POLITIK

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

POLITIK

A volt brit kormányfő kiállt a konzervatív eszmék mellett