Létrehozva: 2023.04.12.
Módosítva: 2023.04.12.

Köves Slomó helyre tette Gyöngyösi Mártont

Pedofil az óvodásoknál?

Így látja Köves Slomó az antiszemita Jobbik-vezér meghívását az amerikai követségre. 

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál szerinte körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián vagy a néppártosodott Ku-Klux-Klan vezetője a Martin Luther Day ünnepségen – jelentette ki kedden Köves Slomó.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője keményen bírálta az Indexnek a Jobbik–Konzervatívok elnökének Gyöngyösi Márton meghívását arra a széderestre, amelyen mások mellett részt vett David Pressman budapesti amerikai nagykövet és a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői.

„Csodálatos széderestet tartottunk, amelyen különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyarokkal közösen gondolkodhattunk el a szabadság jelentésén. Boldog pészahot!” – idézte föl az orgánum David Pressman amerikai nagykövet múlt heti fotós kommentjét.

A vacsorán jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, illetve Nagy Ervin színész mellett Gyöngyösi Márton, a Jobbik–Konzervatívok elnöke, aki korábban az alábbi mondatával híresült el a parlamentben: „Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.”

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián vagy a néppártosodott Ku-Klux-Klan vezetője a Martin Luther Day ünnepségen. Érthetetlen, odaengedése pedig tapintatlan, udvariatlan – fogalmazott Köves Slomó az Indexnek. Ugyanakkor aláhúzta azt is, a zsidóság hisz a megtérés, a tsuva erejében, és erre az esélyt még Gyöngyösi Mártonnak is meg kell adni.

Hozzátette, így pedig, Gyöngyösi Márton hírhedt beszédét felidézve, az ember akár azt is gondolhatja, hogy Gyöngyösi két pászkafalat között a nemzetbiztonsági kockázatok iránt kutatva pásztázta az asztal körül ülőket.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője kijelentette, hogy David Pressman legitimálja az antiszemita kijelentéseket azzal, hogy Gyöngyösi Mártont, a Jobbik – Konzervatívok elnökét meghívta az amerikai nagykövetségen tartott széderestre - írta a Magyar Nemzet. 

A rendszerváltoztatás óta eltelt több mint harminc év legnagyobb felháborodást kiváltó antiszemita megnyilatkozása Gyöngyösi Mártonhoz kapcsolódik– fogalmazott a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, miután David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a nagykövetség által az eseményről kiadott fotók tanúsága szerint a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként volt jelen Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke.

Ennél virtiglibb antiszemita kijelentést, mint amit Gyöngyösi Márton tett – zsidó származású emberek listázása, nemzetbiztonsági kockázat elemzése – csak a 20. század legsötétebb korszakaiból találhatunk. Provokáció minden jóakaratú magyar emberrel, valamint a magyarországi zsidó közösséggel szemben egy ilyen embernek a meghívása a legnagyobb zsidó ünnep alkalmából tartott amerikai nagyköveti vacsorára

– szögezte le a kormánypárti politikus.

David Pressman és Gyöngyösi Márton

FORRÁS: TWITTER

Kiemelte, hogy ezzel a lépéssel az amerikai nagykövet legitimálja az antiszemita kijelentéseket. "Teljesen mindegy, hogy valaki mit tett a múltban, mivel ha kormánykritikus véleményeket hangoztat, akkor azt az amerikai nagykövet szereti" - jegyezte meg Deutsch Tamás.

Szerinte az egészben a legdöbbenetesebb, hogy mindehhez segédkezett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, aki szintén részt vett a vacsorán.

A 150 ezres magyar zsidó közösség szándékaival éles ellentétben állnak a történtek - húzta alá a Fidesz politikusa.

Elképesztő módon alázta meg a zsidó embereket David Pressman amerikai nagykövet, aki a zsidó húsvét, a pészah első napján széderesti vacsorát adott meghívott vendégeknek. A vacsorára pedig meghívta a világ hetedik legantiszemitább emberének választott Gyöngyösi Mártont, aki listázni akarta a zsidókat, gúnyolódott a holokauszt áldozatain és több antiszemita kijelentést is tett.

Pressman büszkén közzétett négy fényképet is az eseményről. Azt, hogy Gyöngyösi nem tévedésből volt ott, az is bizonyítja, hogy a négy közzétett képből hármon is szerepelt. Íme:

 

Gyöngyösi meghívásán a kommentelők is megdöbbentek. Volt, aki felsorolva Gyöngyösi rasszista megnyilvánulásait, ennyit írt: Pressman, you have made yourself a clown (Pressman, bohócot csinált magából). Voltak, akik azt is megjegyezték, hogy Gyöngyösi részt vett a krími orosz álnépszavazáson, legitimálta azt, ezért kitilltották Ukrajnából. De persze, Pressmant ez sem érdekelte, meg az sem, hogy az egész zsidóságot alázza meg Gyöngyösi meghívásával. Két jellemző komment:

Kedves Pressman Úr! Sajnos a látottak alapján az Ön szellemi képességei, valamint erkölcsi értékei megkérdőjelezhetők. Ön, Uram, szégyent hoz a hazájára, és egyáltalán nem szívesen látott személy itt nálunk. Menjen haza, adja át a helyét másnak!

Uram, lenyűgöző látni örömét a magyarországi nácik és kommunisták társaságában.

A világ hetedik legantiszemitább emberének választott Gyöngyösi Márton néhány éve a parlamentben felszólalva listázni akarta a zsidókat, többször sértegette és gúnyolta a holokauszt túlélőit és áldozatait.

A Jobbik-vezető találkozója „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget” – véli Róna Tamás. A főrabbi szerint olyan sebek szakadnak fel ezzel, amiknek nem lenne szabad.

„Nem jutok szóhoz” – először így kommentálta a Mandiner megkeresésére Róna Tamás főrabbi azt a hírt, miszerint David Pressman amerikai nagykövet többek között a Jobbik – Konzervatívok elnökének, Gyöngyösi Mártonnak a társaságában ünnepelte a pészah első estéjét egy kóser vacsorával. Erről mind Gyöngyösi, mind Pressman posztolt a közösségi médiában. A vacsorán jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, köztük Heisler András elnök is.

Korábban még listázott volna a Jobbik-vezér

Mint korábban a Magyar Nemzet beszámolt róla: a pészah, a zsidó húsvét alkalmából David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként Gyöngyösi Márton is jelen volt. Az asztalfőnél, a diplomata mellett kapott helyet a kipában ülő, a Jobbik – Konzervatívok korábban

antiszemita és rasszista botrányokban érintett, illetve oroszbarát elnöke. 

Gyöngyösi mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel. A Jobbik – Konzervatívok elnökének meghívása és kiemelt helyre ültetése azért is furcsa, mert a köpönyegforgatásban bajnok 

Gyöngyösi Márton néhány éve még szélsőjobboldali, oroszbarát politikát képviselt aktívan. 

Emlékezetes, hogy a most kipában tetszelgő európai parlamenti képviselő, pártelnök még országgyűlési képviselőként arról szónokolt a parlamentben, hogy „pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Sebek szakadnak fel

Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, a Zsima elnöke úgy véli, az, hogy a Mazsihisz elnöke és Gyöngyösi együtt vettek részt egy ilyen eseményen, „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget”. A főrabbi egyenesen úgy fogalmazott: 

Olyan sebek szakadnak fel ezzel, amiknek nem lenne szabad, s mély fájdalom járja át azokat, akik átélték a holokauszt tragédiáját, a családtagokat, minden magyar zsidót és olyan jó érzésű honfitársainkat, akik elítélik az antiszemitizmust. 

„Éppen a széderestén, pészah, azaz a rabságból a szabadságba való eljutás ünnepén történik ez, pedig Egyiptomból kifele, nem pedig vissza kellene menni. Nem túlzás, ha azt mondom: zsidó vezetőként egy asztalhoz ülni egy olyan politikussal, aki a világégés legrosszabb napjait idézte meg és azóta még bocsánatot se kért a zsidó néptől, az bűn, mindennek az alja.”

Joe Biden emberének, David Pressmannek úgy tűnik, semmi nem számít: egy közismert zsidógyűlölőt, a világ hetedik legantiszemitább emberét hívja meg egy zsidó ünnep tiszteletére szervezett vacsorára, és büszkén barátkozik vele.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

magyarnemzet.hu

Megszólaltak a szemtanúk a bőnyi iskolában történt késelés után + videó

metropol.hu

„Senki nem segített” - ököllel ütötték a 26 éves Csengét az 1-es villamos megállójában

magyarnemzet.hu

Az amerikaiak többségének nem tetszik, ami Trumppal történik

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?