Létrehozva: 2023.04.10.

Magyarország beavatkozik az USA belügyeibe?

Vagy ez sületlenség?

A Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe, ám az Országgyűlés elnöke szerint ez színvonaltalan sületlenség.

 

Hirdetés

Gyenge próbálkozás a visszavágásra – így reagált az Országgyűlés elnöke a Bayer show-ban arra, hogy az amerikai Bloomberg szerint Magyarország beleavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe – közölte a Hír TV.

Kövér László szerint az amerikai hírportál azért állítja ezt, mert Donald Trump letartóztatását követően Orbán Viktor a közösségi oldalán kiállt az egykori amerikai elnök mellett. Az Országgyűlés elnöke kiemelte: akkor avatkoznának be az Egyesült Államok belügyeibe, ha többmilliárdos tiltott kampányfinanszírozásban vennének részt.

Akkor avatkoznánk be mi az Egyesült Államok belügyeibe, hogyha mondjuk, teszem azt, csak a nagyságrendek miatt nem forintban, hanem dollárban számolva hárommilliárd dolláros tiltott kampányfinanszírozásban vennénk részt, mondjuk Trump elnök úr leendő kampányára. Ott az amerikai–magyar diaszpórában a mikroadományokból összejönne hirtelen hárommilliárd dollár, és akkor valaki felfedezné, hogy emögött tulajdonképpen a magyar kormány állna, akkor, ha ez megtörténik, akkor, azt gondolom, hogy a Bloomberg jogosan óbégat, addig ez még viccnek is rossz

– mutatott rá Kövér László.

NATO-csatlakozások ügyével kapcsolatban az adásban elhangzott, Finnország és Svédország kéri, illetve kérte Magyarország hozzájárulását a NATO-ba való felvételre, de hazánk iránt a legminimálisabb tiszteletet sem tanúsították. Kövér László emlékeztetett:

amint Magyarország megadta a hozzájárulását Finnország csatlakozásához, másnap a finnek azonnal beléptek a Magyarországgal szemben az Európai Bíróság előtt zajló LMBTQ-perbe.

Kétszázmillió dollár (hetvenmilliárd forint) közpénzt költöttek arra New Yorkban, hogy megvádolják Donald Trumpot! – fakadt ki a Newsmax jobboldali hírcsatornának adott interjúban Eric Trump. A volt amerikai elnök fia felidézte, hogy a városban minden kereszteződést felfegyverzett rendőrök őriztek, az egyik főutat lezárták, a Trump Tornyot és a bíróságot a hadsereg védte. 

Mint arra már korábban már egy Twitter-bejegyzésében is rámutatott, 38 ezer rendőrt vetettek be New York biztosítására, akik nyilvánvalóan hiányoztak máshonnan.

Rámutatott, hogy mindeközben olyan bűnesetek történnek a városban, mint hogy a Times Square-en arcon lőnek egy lányt, vagy nőket löknek a metrószerelvények elé. Közben a hajléktalanhelyzet elviselhetetlen, az emberek ezrével menekülnek a városból, de már a turizmus is visszaesett, mert senki nem akar egy ilyen veszélyes helyre látogatni. 

Vajon hány ember halt meg New Yorkban, amiatt, hogy a teljes rendőrség nem végezhette a munkáját, mert Alvin Bragg ügyész politikai játékával kellett foglalkozniuk?

– fakadt ki.

Elpanaszolta azt is, hogy ez a 200 millió dollár még nem is tartalmazza azt az összeget, hogy a manhattani ügyészség hat éve próbál elkeseredetten fogást találni apján. A Trump Organization elnökeként elárulta, hogy az elmúlt években összesen 11 millió dokumentumot kértek be tőlük, de semmit nem találtak. Végül egy teljesen legális és mindennapos, 130 ezer dolláros kifizetéssel próbálkoznak.

Eric Trump az interjúban azt is leszögezte: tudja, hogy Alvin Gragg ügyész csak báb az egész ügyben, akit Soros György mozgat.

 

Felhánytorgatta azt is, hogy mindeközben Hunter Bidenről – Joe Biden demokrata elnök fiáról – sorra derülnek ki a botrányok, hogy drogozott, prostituáltakkal volt együtt, nem beszélve a teljesen kétes üzleti ügyeiről, ellene mégsem vizsgálódik senki. Szerinte ha ő csak a töredékét elkövette volna annak, amit Hunter Biden megtett, már régen narancssárga ruhában valamelyik börtönben ülne.

Eric Trump csak nevetett a baloldali amerikai média azon a leírásán is, hogy apja „megtört” a bíróságon. Elmondása szerint végig Donald Trumppal volt, és a volt elnök „sziklaszilárd”, és eltökéltebb, mint valaha.

Soros György az évek alatt tetemes pénzmennyiséget használt fel arra, hogy az általa kijelölt és hozzá hűséges ügyészei nyerjenek a választásokon, így az amerikai igazságszolgáltatás jelentős része felett az oligarcha rendelkezhet.

Döbbenetes mennyiségű pénzt áldozott Soros György az elmúlt évek során arra, hogy kiépítse a saját ügyészi hálózatát. Az oligarcha célja nyilvánvalóan az lehet, hogy egymaga uralja az igazságszolgáltatást az Egyesült Államokban, ennek érdekében eddig 75 ügyész kampányára költött el több mint negyvenmillió dollárt. A milliárdos spekuláns az ügyészein keresztül így már az amerikai lakosság közel húsz százaléka felett uralkodik, ráadásul az ötven legnépesebb város felében Soros ügyészei alakítják az igazságszolgáltatást. A Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) korábban egy jelentést is készített a témában, az alábbi térképen pedig jól megfigyelhető, hogy milyen  terjedelmes Soros hálózata.

Soros György ügyészi hálózata. Forrás: LELDF

Ahol nyert a jelöltje, ott drasztikusan csökkent a kiszabott börtönbüntetések száma, a bűnözés pedig ezzel egyenesen arányosan megugrott. Soros ügyészei ugyanis rendre olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek segítségével a mai napig csak enyhe büntetéseket ítélnek meg bizonyos bűncselekmények után: a lopás, a rablás, a kábítószer birtoklása vagy árusítása és a prostitúció esetében is jelentős enyhítésekről döntöttek.

A rendőrség és az ügyészek között azóta egyre élesebb az ellentét. A rendőrök ugyanis nem hajlandók elfogadni, hogy az ügyészek sok esetben nem emelnek vádat egy-egy súlyos bűncselekmény után. Több nagyvárosban is tömegesen hagyták el a bűnüldöző szakmát az emberek Soros liberális ügyészei miatt.

– Soros arra használja ezt a kampánypénzt és további százmilliókat, hogy szervezeteket támogasson, és csendben átalakítsa az igazságszolgáltatási rendszert a rosszabbik irányba, veszélyes politikákat és rendőrellenes narratívákat támogatva, hogy előmozdítsa radikális programját

– vélekedik Jason Johnson, a LELDF elnöke, aki hozzátette, hogy a kampányokban Houstontól és Los Angelestől Philadelphiáig és Orlandóig Soros volt a messze legnagyobb pénzcsap – egyes versenyeken az elköltött pénz kilencven százalékát adta a milliárdos.

A New York-i rendőrség (NYPD) legfrissebb bűnügyi statisztikái szerint az elmúlt évhez képest a nemi erőszakok száma 10,9 százalékkal, a rablások 32,4 százalékkal, a betöréses lopások 29,1 százalékkal, a nagy értékű lopások száma pedig 38,5 százalékkal nőtt, köszönhetően a Soros György által támogatott ügyészeknek és a rendőrség leszerelését, illetve az óvadék megszüntetését támogató baloldali politikusoknak.

Alvin Bragg manhattani ügyészt a Color of Change PAC segítségével választották meg 2021 őszén, amelynek Soros György egymillió dollárt adományozott. Átfogó változtatásaival Bragg arra ösztönözte az ügyészeket, hogy ne emeljenek vádat például fegyveres rablás esetén, hanem tekintsék csak lopásnak. A büntetés így legfeljebb egy év börtön lehet egy ilyen bűncselekményt követően.

Más ügyészek a tömeges illegális migrációt segítették országszerte az elmúlt években. 

A Los Angeles-i kerületi ügyész, George Gascón nemrég olyan irányelveket tett közzé, amely előírja a megyei ügyészeknek, hogy a bűncselekményekkel vádolt illegális bevándorlók esetében mérlegelniük kell az úgynevezett „bevándorlási következményeket”, vagyis lehetőleg úgy kell enyhíteni az eredetileg kiszabadandó büntetést, hogy minél kevesebb eséllyel figyeljen fel rá a Bevándorlásügyi és Vámhatóság (U.S. Immigration and Customs Enforcement).

Mielőtt Soros György rátette volna a kezét az Egyesült Államok igazságszolgáltatásának jelentős részére, az ügyészi választások szinte érdektelenek voltak az átlagos amerikai polgárok számára, a támogatók is jóval kevesebben voltak, és korántsem költöttek annyi pénzt a jelöltek kampányára, mint az elmúlt években az amerikai oligarcha.

Az aktivista ügyészek új, woke-serege emelkedik fel, és nem a jogállamiság, de nem is a biztonság a céljuk – írta nemrég a Fox News arról a manhattani kerületi ügyészről, Alvin Braggről, akinek a vizsgálata nyomán emeltek vádat a múlt héten Donald Trump volt amerikai elnök ellen.

A Fox News szerint Alvin Bragg stratégiája a „bűnözés elleni küzdelemben” az, hogy egyszerűen egyáltalán nem harcol ellene. Az ügyészek fiatalabb, woke-generációjához tartozik, akik a mai jogi egyetemek új igazságszolgáltatási filozófiájának köszönhetően nem hisznek a bebörtönzésben vagy a készpénzes óvadékban. Az ő irányvonaluk a liberalizáció. Rekordszámú rendőr hagyja el hivatását más állásért, vagy vonul korai nyugdíjba azért, mert demoralizálja őket, ha a bűnözőket indokolatlanul enyhe vádakkal vagy lerövidített büntetéssel sújtják. Nem meglepő, hogy miután a rendőröket egyre gyakrabban rasszistának nevezik, a toborzás sosem látott mélyponton van.

Bragg kampányában ígéreteket tett a hivatala kultúrájának megváltoztatására, és más progresszív ügyészekkel szövetkezett, amelyek célja a készpénzes óvadék megszüntetése.

Nem sokkal hivatalba lépése után nyilvános feljegyzést tett közzé, amelyben megígérte, hogy a kerületi ügyész a továbbiakban nem fog vádat emelni néhány kisebb vétség elkövetése miatt – írja az AP hírügynökség.

Mint arról korábban beszámoltunk, Soros György magyar származású amerikai üzletember hatalmas összegeket költött arra, hogy az Alvin Bragg legyen a manhattani kerületi ügyész.

Soros egymillió dollárral finanszírozta azt a Color of Change nevű civil szervezetet, amely a Fox News szerint jelentősen befolyásolta 2021-es kerületi ügyészi választás kimenetelét, amelyen a balliberális Demokrata Párt színeiben induló Alvin Bragg legyőzte jobboldali, republikánus párti ellenfelét. Soros György fia, Jonathan Soros és annak felesége, Jennifer Allan Soros is támogatta pénzzel Bragg kampányát, fejenként tíz-tízezer dollárral. Az amerikai hírtelevízió szerint a házaspár korábban nemigen tett ilyet, pénzügyileg nem avatkoztak bele kerületi ügyészi versenyekbe.

A Fox News felidézi: Soros György viszont több radikális baloldali ügyészjelölt kampányát is támogatta az elmúlt években, ezektől az ügyészektől azt várja, hogy a saját szája íze szerint alakítsák át az amerikai igazságszolgáltatási rendszert.

A Daily Mail brit lap kevésbé visszafogottan fogalmaz: „Soros választásokat vásárolt meg”, amelyek ahhoz vezettek, hogy a baloldali nézeteit támogató emberek kerültek ügyészi pozícióba. Matt Palumbo, a Sorosról és hálózatáról írt könyv szerzője szerint a milliárdos legalább negyvenmillió dollárt költött erre a célra, amiből összesen 75, Soros által jelölt progresszív ügyészt választottak meg Amerika-szerte. Ezek az ügyészek nem emelnek vádat a kevésbé súlyos bűnöket elkövető, például tolvajlás miatt elfogott bűnözők ellen, hozzájárulva ahhoz, hogy ezekben a városokban tomboljon a bűnözés. A szintén a Soros által támogatott Kim Foxx chicagói kerületi ügyész megválasztása óta követték el például a legtöbb gyilkosságot a nagyvárosban 1994 óta. Larry Krasner felügyelete alatt pedig megnőtt a droghasználók és az erőszakos bűncselekmények száma Philadelphiában – írja a Daily Mail.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

mindmegette.hu

Meg kell-e mosni a lábunkat zuhanyzáskor? Itt a bőrgyógyász válasza

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába

POLITIK

Visszavonulási parancsot adott ki Zelenszkij

POLITIK

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

POLITIK

A volt brit kormányfő kiállt a konzervatív eszmék mellett