Létrehozva: 2023.06.12.

Apján is túltenne a Soros-birodalom új ura

Nyíltan kiáll az LMBTQ-háborúban.

Soros György amerikai tőzsdespekuláns hivatalosan is átadta fiának birodalma vezetését. Alexander Soros, ha lehet, még édesapjánál is elkötelezettebben igyekszik majd támogatni a progresszív ügyeket. Minderről egy interjúban beszélt. Az új vezetőnek már most is kitűnő politikai kapcsolatai vannak, állandó vendég a Fehér Házban. „

Van, ami ösztönözzön: meg kell felelnem a nevemnek. Ha kudarcot vallok, akkor én is csak egy leszek az elkényeztetett lusta milliomoscsemeték közül” – jelentette ki Alexander Soros.

Soros György átadja a 25 milliárd dolláros pénzügyi birodalma feletti irányítást fiának, Alexander Sorosnak, aki erről egy, a The Wall Street Journal című lapban vasárnap megjelent interjúban számolt be.

A 37 éves Alex úgy nyilatkozott, meglehetősen hasonlóképpen gondolkodnak édesapjával, és tervei szerint továbbra is arra kívánja használni a család vagyonát, hogy baloldali amerikai politikusokat támogasson.

„Politikusabb beállítottságú ember vagyok”

– mondta.

Alexander Soros Hillary Clintonnal (Forrás: Ripost)

Soros nonprofit Nyílt Társadalom Alapítványok nevű szervezete mintegy 1,5 milliárd dollárnyi (kb. 495 milliárd forint) támogatást nyújt évente emberi jogi szervezeteknek, egyetemeknek és más oktatási intézményeknek. A Soros-féle politikai akcióbizottság, a Demokrácia olyan államügyészek és rendőrségi tisztviselők választási kampányát támogatja, akik nyíltan a progresszív célkitűzések mögé állnak.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Soros egyetemének programigazgatója: Magyarország nem tud kimaradni a háborúból

A HVG Szelényi Zsuzsannával, a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatójával, korábbi országgyűlési képviselővel készített interjút. A beszélgetésben szó volt a Fideszről, Orbán Viktor szerepéről a pártban, valamint Magyarország helyzetéről is az orosz–ukrán háború tükrében.

Alexander Soros elmondása szerint attól fél a legjobban, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba, jelezve ezzel, hogy a Soros-szervezet valószínűleg jelentős pénzügyi forrást fog mozgósítani a 2024-es elnökválasztási kampányban. „Gyűlölöm azt a gondolatot, hogy a pénz beszél, de ha a másik fél így politizál, nekünk is ezt kell tennünk” – magyarázta az új vezető.

Sokan kétségbe vonták, hogy a 92 éves Soros György még életében megválik az alapítványai feletti rendelkezéstől. Ráadásul ő maga is azt mondta, hogy elvből nem akarja, hogy az alapítvány valamelyik fia kezébe kerüljön, hanem azt a legrátermettebb embernek kell átvennie. Mégis, időnként felmerült, hogy Alex féltestvére, az 52 éves jogász, Jonathan Soros lehet a befutó. A férfi maga is az alapítványnál dolgozott, és zűrzavaros időszakokban stabilizálta a Soros-kockázati alapot. Aztán miután összeveszett apjával, az meggondolta magát.

Alex idővel elnyerte apja bizalmát,

decemberben az alapítvány kuratóriuma őt választotta elnökének, ráadásul a politikai akcióbizottság tevékenységét is ő irányítja.

A fiatalabb Soros az egyetlen családtag a Soros Alapkezelőt irányító befektetői bizottságban. Ez az a cég, mely kezeli az alap és a család pénzét. Soros egyik szóvivője szerint az elkövetkező években a 25 milliárd dolláros vagyon nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz fog kerülni. Óriási, mintegy 125 millió dollár (41 milliárd forint) fogja gazdagítani a politikai akcióbizottságot.

Soros György a hetvenes, nyolcvanas években építette fel birodalmát spekulánsként. Elhíresült húzása, a brit font bedöntése volt 1992-ben, mely több mint egymilliárd dollárnyi nyereséget hozott neki.

Göncz Árpád köztársasági elnök, Horn Gyula miniszterelnök javaslatára a magyarországi modernizáció érdekében kifejtett tevékenységéért, különösen a magyar tudomány , kultúra és oktatás , valamint az egészségügy számára nyújtott kiemelkedő jelentőségű támogatásáért Soros Györgynek , az Open Society Fund elnökének a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést adott át a Parlament Delegációs termében 1994.09.27-én (Fotó: MTI) 

Azért csinálom, hogy pénzt keressek, nem tudok és nem is akarok foglalkozni a tetteim társadalmi következményeivel” – mondta Soros, amikor az ehhez hasonló ügyeinek erkölcsi hátteréről faggatták.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Soros: Az ukrán ellentámadás eléri majd célját, Putyin álma az új orosz birodalomról össze fog omlani

Soros szerint az oroszok el fogják veszíteni az általuk indított háborút, ez pedig megteremti annak lehetőségét, hogy a világ vezetői más, fontosabb dolgokkal foglalkozzanak, például a klímaváltozással.

Visszatérve fiára, Alexanderre, elmondható, hogy már 2018-ban is aktívan támogatta a magyarországi baloldalt, sőt tüntetni is eljött Budapestre. Soros Alex már korábban átvette a magyar ügyek irányítását. Amikor Budapestre jön elválaszthatatlanul mellette van afroamerikai barátja, élettársa, Maxwell Osborne – írja az Origo.

A férfi évek óta elválaszthatatlan a divattervező és politikai aktivista Maxwell Osborne-tól, kapcsolatukat celebeket felülmúló módon fotók tömegével dokumentálják nyilvánosan. Az Origo szerint

ez láthatóan a Soros-fiú LMBTQ-propagandájának a része.

A képeken olykor szinte provokatív módon demonstrálják fizikai és érzelmi összetartozásukat. Gyakran ölelkeznek, szorítják egymás kezét.

Maxwell Osborne és Alexander Soros 

Maxwell Osborne's birthday party, The Surf Lodge, Montauk, New York, USA - 27 Aug 2016
Fotó: Madison McGaw

A New York-i felső tízezer köreiben ugyan mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ők ketten egy párt alkotnak, de Alex politikai szerepére tekintettel mégis okoztak némi meglepetést, amikor 2018 szilveszterének éjjelén egy látványos videóval, sőt egy közös ágyfotóval hivatalosan coming outoltak, egyenesen Dominikából, a közös szállodai szobából.

Boldogan, együtt...
Erős kapcsolat fűzi őket össze...

Az Origo rámutat arra is, hogy Alex nem csupán párakapcsolati, hanem politikai kötődéseit is büszkén dokumentálja. Rendszeresen találkozik Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszterrel vagy Barack Obama volt elnökkel is. Arról általában nem számolnak be, hogy a találkozókon miről esik szó.

Joe Bidenéknál gyakori vendég.

Érdekesség, hogy

Soros György fia a mostani elnökkel, Joe Bidennel is szoros kapcsolatot tart fenn, gyakori vendég a Fehér Házban (2021 óta legalább tizennégy alkalommal járt ott).

Soros György fia, Alexander Soros rendszeres vendég a Fehér Házban, amióta Joe Biden az amerikai elnök – derítette ki a Fox News konzervatív hírcsatorna, amely bepillantást nyert a Fehér Ház látogatói listájába. Információik szerint a 92 éves spekuláns képviselőjeként

2021 óta legalább 14 alkalommal járt a Fehér Házban.

Úgy tűnik, hogy bejárása volt a demokrata elnök legszűkebb környezetéhez: decemberben például a nemrégiben lemondott kabinetfőnök asszisztensével volt találkozója. A New York Post szerint ugyanezen a napon egyike volt annak a 330 embernek, akik meghívást kaptak az Emmanuel Macron és felesége tiszteletére rendezett állami vacsorán. De többször találkozott például Mariana Adame elnöki tanácsadóval, valamint Jonathan Finer helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóval. Az nem derült ki, hogy a demokrata politikusok elkötelezett támogatójaként ismert Soroséknak mi megbeszélnivalója volt a vezető tisztségviselőkkel.

A Soros család befolyása a Fehér Ház politikájára még sosem volt erősebb

– figyelmeztetett a New York Postnak Matt Palumbo, aki könyvet is írt a Soros-hálózatról. Rámutatott arra is, hogy a 2020-as választás óta Joe Biden csapata, majd az elnöki adminisztráció is tele van a Soros-hálózathoz köthető liberálisokkal.

Alexander Soros egyébként saját közösségi oldalán is gyakran elbüszkélkedik vele, ha vezető politikusokkal találkozik. Pózolt már például Nancy Pelosi korábbi demokrata házelnökkel vagy éppen Barack Obama volt demokrata elnökkel is.

Mint arra a Fox News is emlékeztetett, a Soros család az utóbbi időben ismét reflektorfénybe került, miután kiderült, hogy a Donald Trump volt republikánus elnök ellen vádat emelő ügyészt legalább egymillió dollárral támogatták.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

magyarnemzet.hu

Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél