Létrehozva: 2023.07.20.

Joe Biden sötét oldala: Folytatódik a botrány!

Lebukott egy hazug ügyvéd...

Kevin Morris hollywoodi ügyvéd és a demokraták nagy támogatója nem válogat az eszközökben, ha Hunter Bident, Joe Biden amerikai elnök fiát kell kihúznia a csávából. Ha kell, kifizeti az adóhátralékát, ha kell, kölcsönadja a magángépét − és ha kell, hazudik is ügyfele és barátja érdekében.

Botrányai, valamint a pénzügyeit és külföldi üzleti kapcsolatait érintő szövetségi vizsgálat kapcsán hűséges támogatója akadt Hunter Bidennek, Joe Biden amerikai elnök fiának. A hollywoodi ügyvéd az elmúlt években azonban inkább Washington felé fordult, és egyre nagyobb szerepet tölt be Hunter életében. A kettejük egyre szorosabb kapcsolatát alátámasztó tényeket a Fox News amerikai televíziós hálózat gyűjtötte össze. Hunter és Morris 2019-ben egy demokrata pénzgyűjtő eseményen ismerkedett meg, és Morris hamarosan a párt jelentős támogatójává vált.

Hunter Bidennek személyes és jogi ügyekben is adott tanácsot, beleértve a gyermektartási perét. Az ifjabbik Biden nem ismerte el a 2018-ban született Navy Jones Robertset saját gyermekének, majd apaságát DNS-teszt állapította meg 2019-ben, és ezt követően 2020-ban bíróság előtt kétmillió dolláros megállapodást kötött az anyával a gyermektartásról.

A bírósági eljárást Hunter Biden házasságon kívül született, négyéves lányának édesanyja, Lunden Roberts kezdeményezte, mert állítása szerint az apa nem fizeti meg a kettejük közötti megállapodásában szereplő gyermektartás összegét. A jogi ügy 2022 szeptemberében indult újra, amikor Hunter Biden a bírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy csökkentse a 2020-ban megállapított, a gyerek neveléséhez fizetendő havi hozzájárulást.

Az elnök fia arra hivatkozott, hogy anyagi körülményeiben változás következett be, és 2020-hoz képest jelentősen csökkent a jövedelme. Lunden Roberts ügyvédei dokumentumokat kértek a Hunter Biden anyagi és jövedelmi viszonyára vonatkozó állítások igazolására.

A többi között igényt nyújtottak be Hunter Biden jövedelmi kimutatására, műtárgyeladásaira, valamint egyéb vagyontárgyainak leltárára és adóügyeire vonatkozóan, illetve kínai üzleti kapcsolataiból származó bevételére.

Az eljárás a múlt hónapban vett új irányt, amikor az édesanya a bíróság beavatkozását kérte, mert állítása szerint Hunter Biden számos bírósági határozatot hagyott figyelmen kívül, és szándékosan visszatart a per szempontjából fontos bizonyítékokat. Az édesanya azt kérte a bíróságtól, hogy rendelje el Hunter Biden őrizetbe vételét. Az Arkansas állambeli megyei kerületi bíróság ezt követően rendelte el a meghallgatást. Hunter Biden ügyvédei május elején a bíróságon azt hangsúlyozták, hogy ügyfelük havonta húszezer dollárt (mintegy hétmillió forintot) fizet a felperesnek. Valamint azt állították, hogy már 490, ügyfelük anyagi helyzetét bemutató dokumentumot eljuttattak a bíróságnak.

Miközben sanyarú anyagi helyzetére hivatkozik, Hunter magángéppel repült a meghallgatásra. Az út Los Angelesből Washingtonba, majd Arkansasba és vissza Washingtonba a becslések szerint 55 ezer és 117 ezer dollár közötti összegbe került, ami szakértők szerint akár hathavi gyerektartási díjnak felel meg, tárta fel az amerikai média.

Morris segítsége azonban korántsem merült ki a „fuvarozásban”. A Fox News információi szerint ő segített Hunternek fenntartani pazarló életmódját, fedezte a megélhetési költségeinek egy részét, és több mint kétmillió dollárt adott kölcsön neki, hogy kifizesse a lejárt adótartozásait. Az ifjabb Biden adóügyeivel kapcsolatban az amerikai adóhatóság (IRS) már évek óta vizsgálódik, az igazságügyi minisztérium azonban ahelyett, hogy segítené, inkább hátráltatja a vizsgálatot.

A múlt hónapban egy adóhatósági ügynök, aki az ügyön dolgozott, védelmet kért, hogy tanúskodhasson a kongresszus előtt a Biden-kormányzat politikai beavatkozásával és az ügy nem megfelelő kezelésével kapcsolatban.

A meg nem nevezett ügynök jogi képviselője levelet küldött az amerikai alsóháznak, amelyben azt írta, hogy ügyfele olyan információkat szeretne átadni a törvényhozóknak, amelyek alátámasztják az illetéktelen befolyásolásról szóló állításait.

Alig néhány héttel később az ügyön dolgozó teljes ügynökcsapatot menesztették, amit az informátor tisztán bosszúnak tart. Ügyvédei arról tájékoztatták a képviselőházat, hogy az ügynököket az igazságügyi minisztérium kérésére vették le az ügyről. Korábban az adóhatóság egyik vezetője a képviselőház előtt garantálta, hogy az esetleges informátorokat semmilyen hátrány nem éri.

A Joe Biden és családja körül kialakult botránysorozat mára végeláthatatlan spirálba sodorta a demokraták és az Egyesült Államok vezetőjét.

A történet középpontjában egy kezdetben bizonytalan eredetű, de minden jel szerint az elnök fiához, Hunter Bidenhez köthető laptop állt, amin olyan e-maileket találtak, amelyek szerint Biden külföldi piszkos ügyleteket hajtott végre, és ezek alatt nem kevés pénz áramlott át egyik féltől a másikhoz. Azóta kiderült, hogy az ügyben nemcsak a jelenlegi elnök van benne, hanem családtagjai is. James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus elnöke korábban közölte, hogy azonosította a Biden család további hat olyan tagját, akik esetleg hasznot húzhattak a család üzleti ügyleteiből.

Hunter Biden Morris segítségével írta meg és adta el memoárját, most pedig az ügyvéd egy dokumentumfilm-projekten dolgozik, amely a konzervatívok és a republikánusok támadásainak áldozataként mutatja be az elnök fiát. Morrist ugyanis azzal vádolják, hogy megtévesztéssel jutott be egy másik, kevésbé hízelgő, Hunter Biden piszkos ügyeiről szóló fikciós jellegű film forgatására, és az ott készített felvételeit a saját projektjében szándékozik felhasználni.

Több jelentés szerint Morris két kollégájával együtt repült Szerbiába, ahol a stábnak azt mondta, dokumentumfilmet készít Hunter Biden állítólagos korrupciójáról. A köztük lévő üzleti kapcsolatot elfelejtette megemlíteni. Morris és kollégái a forgatáson többórányi felvételt készítettek az állítólagos dokumentumfilmhez.

Levelezések bizonyítják, hogy Hunter Biden volt felesége tudott, sőt részesült is férje romániai bevételeiből, bár korábban azt állította, nem volt tudomása az ifjabb Biden üzleti ügyeiről. A képviselőház felügyeleti és reformbizottsága már összekötötte Hunter Biden romániai bevételeit a korrupció miatt elítélt román oligarchával, Gabriel Popoviciuval.

Úgy tűnik, Hunter Biden volt felesége, Kathleen Buhle nem csupán tudott volt férje romániai üzleteiről, de ő volt az egyik olyan családtag, aki részesült is a befolyó összegekből. A Fox News amerikai televíziós hírcsatorna közzétette a pár válóperes ügyvédeinek levelezését, amelyet a „laptopsztoriként” elhíresült számítógépről származó adatok között találtak. A minden jel szerint az elnök fiához, Hunter Bidenhez köthető laptopon többek között olyan e-maileket is találtak, amelyek szerint Joe Biden akkori elnökjelölt személyesen találkozott ukrán gazdasági szereplőkkel. Később hitelesített eredetű, szintén a laptopról származó e-mailek is alátámasztották a Biden család ukrajnai gazdasági kapcsolatait. 

A Fox News által most közzétett e-mailekből kiderült, hogy Hunter Biden és volt felesége, Kathleen Buhle válóperes ügyvédei tudtak arról, hogy Hunter bankszámlájára egy romániai üzletből pénz érkezett, mi több, annak ügyfeleik közti megosztásáról is egyeztettek. 

Ez ellentmondani látszik Buhle korábbi állításainak, miszerint nem tudott volt férje pénzügyi tevékenységéről.

A két válóperes ügyvéd, a Buhlét képviselő Rebekah Sullivan és a Hunter Bidennek dolgozó Sarah Mancinelli közötti levélváltás további részleteket fed fel az üggyel kapcsolatban. Sullivan csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy késedelmesen jutott hozzá lényeges információkhoz, mint például a romániai üzletből származó, 120 ezer dollárt meghaladó bevétel megerősítése. Miután Sullivan e-mailjét továbbították Hunterhez, ő tagadta, hogy bárki megerősítette volna a bevétel tényét, és azzal vádolta válófélben lévő feleségét, hogy kémkedik utána.

„Csak két ember tudott erről, és az egyik én voltam. Csak úgy tudhatta meg, ha hozzáfért az üzeneteimhez és az e-mailjeimhez” − írta az ifjabb Biden az ügyvédjének. Ezután a felek egyeztettek az összeg felosztásának módjáról, de a végleges megállapodás nem került nyilvánosságra.

Hunter Biden romániai üzleti ügyleteit részletesen vizsgálta a képviselőház felügyeleti és reformbizottsága, amely szerdán egy jelentést is közzétett az elnök fiának gyanús üzleti tevékenységeiről. Egyik megállapításuk szerint Biden akkori alelnök és Klaus Johannis román elnök 2015. szeptemberi washingtoni találkozója után alig öt héttel egy, állítólag Gabriel Popoviciu tulajdonában lévő ciprusi cég jelentős összegeket kezdett befizetni Hunter üzleti partnerének, Rob Walkernek a számlájára. Popoviciu 2016-ban bízta meg Hunter Bident tanácsadással, miután korrupciós vádakkal nézett szembe.

A bizottsági jelentés szerint a Biden család több számlájára, köztük Hunter és Hallie Biden számlájára is körülbelül 1,038 millió dollár érkezett Walker számlájáról e befizetések után. A bizottság jelenleg vizsgálja ezeket a tranzakciókat, mivel azt gyanítja, hogy Bidenék Walker cégét használták fel arra, hogy elrejtsék a pénz valódi forrását. A tranzakciók legtöbbje Joe Biden alelnöksége alatt történt, az FBI azonban nem mutat sok hajlandóságot az egyre szövevényesebb ügy feltárására. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

mandiner.hu

Mindent felforgathat az Európa által irigyelt magyarországi beruházás

origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való