Létrehozva: 2023.08.17.

Atlétikai világbajnokság: a közmédia minden fontos pillanatot élőben közvetít

Ingyenes csatornákon!

Szombaton a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban kezdetét veszi az év legnagyobb hazai sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A közmédiának a közvetítésekkel a vállalt célja az, hogy a verseny minden fontos pillanatát ingyenesen láthassák a nézők, kiemelt figyelmet szentelve a magyar versenyzőkre. A világbajnokság eseményeit az M4 Sport és az m4sport.hu mellett a Kossuth Rádió is élőben közvetíti Magyarországon és a kábeles előfizetők számára a határon túl is.

„Az atlétikai világbajnokság megtekintésére a legjobb hely a Nemzeti Atlétikai Központ” – biztatott mindenkit a helyszínre látogatásra Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója az M1 aktuális csatornán. Ha valaki nem tud személyesen jelen lenni a sporteseményen, akkor „a második legjobb az M4 Sport és az m4sport.hu, valamint a Kossuth Rádió, mert utóbbin is minden esti program utolsó óráját közvetítjük majd.”

Soha olyan mértékben nem láthattak még ingyenes közvetítést egy atlétikai világbajnokságról a magyar nézők, mint 2023-ban, hiszen az ország legnézettebb sportcsatornájának szerkesztett adása mellett a az m4sport.hu-n valamennyi ügyességi szám döntője külön is nézhető lesz. Ezen kívül az MTVA az Európai Műsorszolgáltatók Uniójával (EBU) meglévő megállapodása értelmében az allathletics.tv címen az összes ügyességi szám selejtezője is elérhető lesz – szintén regisztráció és fizetési kötelezettség nélkül.

Már a 0. napon is élőben a helyszínről

Az M4 Sport már pénteken 16:45-től élő, helyszíni felvezető műsorral jelentkezik, szombaton 8:15-től pedig már a vb első délelőtti programjának közvetítését kezdi meg. 18 órától a megnyitót is élőben közvetíti, a nagyszabású gálán fellép a Bagossy Brothers Company, a Hősök és a Blahalouisiana is.

A stáb

A kilenc nap során műsorvezetőként Petrovics-Mérei Andrea várja majd a nézőket. Péter Ágoston riporterként faggatja a magyar versenyzőket és világsztárokat, Farkas Márton pedig a bemelegítő pályáról jelentkezik majd a legfrissebb információkkal. Az események kommentátora Vásárhelyi Tamás és Székely Dávid. A közszolgálati média nézőit többek között világ- és Európa-bajnoki érmes atléták segítik majd a látottak megértésében, Zsióczky-Farkas Györgyi, Baji Balázs, Zsivoczky Attila, Gécsek Tibor, Kazi Tamás, Kiss Dániel és Czukor Zoltán is igent mondott a szakértői felkérésre.

Atlétikai vb a közmédia felületein

A teljes közmédia és szinte minden csatornája kiemelten foglalkozik a budapesti atlétikai világbajnoksággal. Az M1végigkíséri a közvetítéseket stúdióbeszélgetésekkel és a Nemzeti Sporthíradóval. Az M2 gyerekcsatorna M2 Matricák – Gyerekjáték sorozatában Bánhidi Farkas Petra távolugró és Herczeg György gerelyhajító mutatja be az atlétika szépségét a fiatalabb generációk számára is. A Duna Nyár 23 műsorában a vb ideje alatt új rovat indul, ami a nézőket segíti abban, hogy a világ legnagyobb sportolóinak eredményeiből merítsenek motivációt a sportoláshoz.

Atlétikai világbajnokság – augusztus 19. és 27. között élőben a közmédia csatornáin.

Az augusztus 19-27-ig tartó atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szeptember 15-ig a fővárosban – erősítette meg korábbi közlését a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

A rendőrségi honlapon azt írták: a korlátozások, amelyek már augusztus 4-én elkezdődtek, egyes útszakaszokon ideiglenes megállási tilalmat, illetve utak, sávok lezárását jelentik Budapest I., V., VI., VIII., IX., XII., XIII., XIV. és XXI. kerületében.

(Fotó: Atlétikai világbajnokság honlapja)

(Fotó: Atlétikai világbajnokság honlapja)

Magyarország szépségeit bemutató, 42 képből álló fotókiállítás lesz látható a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságnak otthon adó Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában.

Kaiser Ottó, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a kiállítással arra szeretnék felhívni a világbajnokságra több mint 200 országból érkező 2000 versenyző, valamint a 100 országból idelátogató közel 50 ezer külföldi vendég figyelmét, hogy Magyarország gyönyörű, mert tele van természeti szépségekkel, karakteres épületekkel és életerős közösségekkel, csodálnivaló az ország kultúrája.

Hozzátette: a kiállítással az a céljuk, hogy mindazt bemutassák, amire mi magyarok büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, bízik abban, a képek megtekintése olyan erős döntést hoz majd a külföldről idelátogatókban, hogy később érdemes visszatérniük Magyarországra.

Mint elhangzott, a Magyarország 365 fotópályázat 2019-ben indult, az amatőr és profi fotósok mintegy 124 ezer képet küldtek be, és a zsűri közülük választotta ki a legjobb 42-t. A kiállítás az augusztus 27-ig tartó vb idején lesz látható és mivel a képeket hátulról megvilágítják, így este is megtekinthető.

Már majdnem 340 ezer vendégéjszaka-foglalást fogadtak a budapesti szálláshely-szolgáltatók az atlétikai világbajnokság idejére – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán az MTI-vel.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján több mint 70 százalékban külföldiek foglaltak szállást augusztus 19. és 27. között. A legtöbben ismét onnan érkeznek, ahonnan máskor is sokan jönnek, főképp Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból, de Olaszországból, Spanyolországból szintén jelentős az érdeklődés, továbbá Argentínából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Indiából, Kanadából és Kínából ugyancsak várhatók vendékek nagyobb számban. Mind a külföldi, mind a belföldi vendégek többségében 4 és 5 csillagos szállodákba foglaltak szállást.

A közlemény szerint

a sportturizmus az egyik legdinamikusabban növekvő idegenforgalmi ágazat.

A sportversenyek látogatói általában több időt töltenek Magyarországon, mint a szabadidős turisták, többet költenek és gyakrabban vesznek igénybe magasabb színvonalú szolgáltatásokat. Az MTÜ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a versenyzők és a szurkolók beszámolói jó hírét viszik majd Magyarországnak, a közvetítések pedig csaknem 1 milliárd embert érnek el. Ezek hatását Horváth Péter felbecsülhetetlennek tekinti az idegenforgalom szempontjából – írták.

A Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte az atlétikai világbajnokságot, mivel annak jelentősége túlmutat azon a 9 napon, amíg a versenyek tartanak. Németh Balázs szerint az esemény hosszú évekre, akár évtizedekre szólóan kedvező benyomást alakíthat ki Magyarországról.

A nemzetközi imázsépítésben mindig jelentős szerepet játszanak nagy nézettségű, nemzetközi sportversenyek, mint például a Formula1 Magyar Nagydíj vagy korábban a FINA Vizes Világbajnokság

– olvasható a közleményben.

Magyarország készen áll a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságra, örömmel látja vendégül a világ egyik legnagyobb sporteseményét, és az azon induló sportolókat – írta a köztársasági elnök kedden a Facebook-oldalán, miután fogadta Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökét a Sándor-palotában.

Novák Katalin kiemelte, Magyarország készen áll, és örömmel látja vendégül a világ egyik legnagyobb sporteseményét, az azon induló mintegy 2000 sportolót, és szeretettel várja a világ minden tájáról érkező érdeklődőket, szurkolókat.

„Ismét egy alkalom, hogy mi, magyarok megmutassuk a világnak, mire vagyunk képesek” – fogalmazott az államfő.

Az atlétikai világbajnokság megnyitó ünnepsége szombaton lesz, amelyen Novák Katalin köztársasági elnök is beszédet mond és hivatalosan megnyitja a sporteseményt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan bejelentés: eldőlt Bognár jövője az NB I-es csapatnál

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

magyarnemzet.hu

Szentkirályi Alexandra: Újpalota különösen fontos a szívemnek

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

POLITIK

Hatmilliárd dollár értékű új fegyver érkezik most Ukrajnába