Létrehozva: 2023.08.10.

Újabb százmilliókat zsebeltek be Karácsonyék

Folyt a pénz az alapítványba.

Komoly bevételekre tett szert a Megújuló Magyarországért Alapítvány, amely többek között a Jámbor András nevével fémjelzett, Antifa- és pedofil-ügybe keveredett Szikra Mozgalom nyári táborát és a zöldmozgalom álcája alatt egyéb szélsőbaloldali aktivistaképzőket is támogatott – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd pártalapítványa, a megalakulása, 2014 óta összesen több mint 350 millió forint bevételt könyvelhetett el főként a Párbeszéd befizetései és költségvetési támogatás címén. 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány kasszájába ebből az összegből csak idén januárban és áprilisban több mint 55 millió forint került. 

A szervezet programjai alapján azonban jól nyomon kísérhető, hogy az aktivistaképző és álzöld rendezvényekre kaphattak jócskán támogatást külföldről is, különböző baloldali pártokhoz köthető alapítványoktól, amelyek egyik fő célja az uniós balliberális ideológia, a genderelméletek és a migráció támogatásának közvetítése a tagállamokban. Máig tisztázatlan annak a félmilliárd forintnak megfelelő összegnek az eredete is, amelyet a Megújuló Magyarország Alapítványhoz köthető Zöld Terasz Alapítvány egyik kurátora Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselő fizetett be a Karácsony Gergely kampányát támogató 99 Mozgalom számlájára, vélhetően külföldi adományokból. 

Beszédes az is, hogy a Megújuló Magyarországért Alapítvány (amelynek kurátorai között ott találjuk Szabó Tímea és Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselőket is) elnöke Büttl Ferenc közgazdász, aki büszkén vallja magáról, hogy az általa vezetett szervezet alapításakor a Mércében, vagyis a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezéralakjának tekinthető Jámbor András lapjában hozták le az első publikációit. Ez az a Soros György által is támogatott lap, amely a Budapesten, ártatlan emberek ellen elkövetett brutális támadásokat folytató Antifa-aktivisták bűncselekményeit próbálta legálisnak beállítani, mert szerintük a „nácik ellen” minden eszköz, az utcai nyílt erőszak elfogadható. 

Büttl Ferenc egyébként többfelé megfordult a baloldali térfélen, 2017-ben gazdaságpolitikai szakértőként dolgozott például Botka László szegedi szocialista polgármester mellett, később pedig tagja volt Karácsony Gergely tanácsadó testületének is. 

SCHULZ, Martin; Ujhelyi István; Botka László
Botka Lászlótól tanácsadót, Martin Schulztól pénzt kaptak. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A Párbeszéd alapítványa mögött megjelennek a külföldi támogatók is. A szervezet legutóbb például – miközben Budapest zöldterületeinek állapota egy tragikusabb és a levegőszennyezés sem csökkent a belső kerületekben –  Karácsony Gergely fővédnökségével és a fővárosi önkormányzat támogatásával egy konferenciát és workshopot szervezett, ahol az önkormányzatok zöldpolitikáját beszélték meg a résztvevőkkel.

Az esemény támogatói között volt a német szociáldemokraták szervezete, a Fridrich Ebert Alapítvány is, amely főként a kormányellenes rendezvények szervezőjeként és baloldali hálózatok építőjeként vált hírhedtté Magyarországon.

Az alapítvány jelenléte a Párbeszéd szervezetének rendezvényén persze nem meglepő azoknak, akik hallották azt a hangfelvételt, amelyen a Városháza-gate kapcsán megszólaló Gansperger Gyula azt fejtegeti, hogy a Friedrich Ebert Alapítvány finanszírozza a baloldali értelmiség, az ellenzéki véleményvezérek egy részét, rengeteg pénzt költve ezekre a körökre. Nem véletlen persze, hogy miért költ ez az alapítvány pont a magyarországi baloldalra hatalmas összegeket.

A szervezet elnöke ugyanis az a Martin Schulz, aki az Európai Parlament egykori szociáldemokrata elnökeként rendszeresen támadta hazánkat és Orbán Viktort, fő célja volt a magyar kormány megbuktatása.

A politikus továbbra sem tudott megszabadulni ettől a fóbiától, egy tegnapi interjújában például kijelentette: szerint a magyar kormányfőt képtelenség „visszaintegrálni Európába”. Erre Orbán Viktor úgy reagált: Martin Schulz képtelen szakítani a kommunizmussal, mivel továbbra is ő akarja meghatározni, ki európai és ki nem. Az általa vezetett alapítvány fent vázolt tevékenysége alapján a magyar miniszterelnök állítása nem is lehet teljesen alaptalan.

– Jó látni, hogy Martin Schulz visszatért a nyugdíjból. Most azt akarja eldönteni, ki európai és ki nem. Úgy tűnik, néhány ember egyszerűen nem tudja elengedni a kommunizmust – reagált Twitter-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament korábbi elnökének nyilatkozatára.

Martin Schulz ugyanis azt mondta a Frankfurter Rundschau német napilapnak adott interjúban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt első embere tévúton jár, amikor a szélsőjobb segítségével igyekszik megőrizni a mérsékelt jobboldal vezető szerepét Strasbourgban. Hozzátette:

mert ebből csak az lesz, hogy a bizottság következő elnöke Orbánoktól és Kaczynskiktől függ majd.

A baloldali politikus szerint lehetetlen ugyanis a magyar miniszterelnököt és a lengyel miniszterelnök-helyettest, Jaroslaw Kaczynskit újra bevonni az uniós politikába – mindez csupán irreális álom.

Ezeknek az embereknek nincs kapcsolatuk Európával… Őket csak pénzzel lehet megnyerni, és most Orbán azt a benyomást igyekszik kelteni, hogy őt ez sem érdekli már, mert megvásároltatja magát az oroszokkal és a kínaiakkal. Ezért rossz Manfred Weber megközelítése, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy Von der Leyen asszony hogyan reagál erre

– szögezte le.

Schulz szerint a nemzetközi politikában húsz évvel ezelőtt Olaszországban, a Silvio Berlusconi vezette kormánnyal kezdődött a jobboldalra való eltolódás. „Sokan követték őt: Orbán Viktor, Boris Johnson, Trump, Bolsonaro, Kaczynski vagy Duterte” – sorolta.

 

Nem a mostani volt egyébként az első alkalom, hogy az Európai Parlament korábbi elnöke nekiment a magyar miniszterelnöknek. Korábban a sajtó elnyomásával, antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta Magyarországot.

A magyar kormányba 2016-ban is beleállt Schulz, amikor a kvótareferendumról szóló kezdeményezést abszurdnak és aljasnak nevezte.

A Megújuló Magyarországért Mozgalmat Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd hozta létre még 2014-ben. A szervezet kuratóriumában olyan politikusok is szerepet kapnak, mint Szabó Tímea vagy Tordai Bence. Az alapítvány több szálon is támogatja az olyan szélsőbaloldali aktivistaképzőket is, mint a pedofil- és antifa-botrányokban való érintettség gyanújába keveredett Jámbor András-féle Szikra Mozgalom nyári tábora. Az alapítvány kapcsolatban van olyan, az Európai Parlament által támogatott alapítvánnyal is, amely szintén szélsőbaloldali aktivistaképzőket támogat hazánkban. A genderideológiával is foglalkozó uniós alapítvány kurátorai között feltűnik Gwendoline Delbos-Corfield, a Magyarországot elítélő jogállamisági jelentés vezéralakja.

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd több szálon is támogatja a brutális embervadászatig fajuló budapesti Antifa-akciókban való részvétel gyanújába és az egyik tagjának élettársa révén pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalmat, illetve annak nyári ifjúsági csapatépítését – tudta meg szintén a Magyar Nemzet.

A Szikra Mozgalom bodajki ifjúsági aktivistaképző táborát három éve segíti anyagi forrásokkal például a Párbeszéd zöldalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány, amelynek kurátorai között olyan személyek is tevékenykednek, mint Szabó Tímea és Tordai Bence, a párt országgyűlési képviselői. 

 

Jámbor András és Tordai Bence egymást támogatják. Fotó: Facebook

Ez azért is különös, mert az alapítványt elvileg nem szélsőbaloldali célokra és agitációra hozta létre a Párbeszéd 2014-ben. A Megújuló Magyarországért Alapítvány honlapja szerint a céljuk „a zöld–baloldali értékvilág bemutatása és népszerűsítése, a tevékeny társadalmi felelősségvállalás elősegítése”, amely inkább a környezettudatosság erősítésének tűnik. Az úgynevezett „közösségépítés” érdekében elkezdték a hálózatépítést is, ennek vezérhajója lett az a Zöld Terasz Alapítvány, amelyet Scheiring Gábor, a Párbeszéd politikusa alapított, de a kuratóriumba bevették Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselőt, aki  – mint azt lapunk már korábban megírta – a Karácsony Gergely kampányát finanszírozó 99 Mozgalom koordintátora volt. Legalábbis az erről szóló titkosszolgálati jelentés szerint Perjés fizette be részletekben azt a több mint félmilliárd forintot a 99 Mozgalom számlájára, amely részben euróban és fontban érkezett, eddig teljesen tisztázatlanul.  

A Megújuló Magyarországért Alapítvány egyébként nemcsak a Szikra aktivistaképzését támogatja, a nemzetközi Green European Foundationnal (GEF) együttműködve 2023 tavaszán és őszén négy, egyenként egynapos „zöldaktivista-képző tréningnapot” tartanak (tartottak), és az aktivistáknak nyári egyetemet is szerveztek. A GEF azonban szintén nem csak a környezetvédelemmel foglalkozik, bár a szervezet egy olyan európai szintű politikai alapítvány, amelyet az Európai Parlament finanszíroz és kapcsolatban áll más európai zöldszereplőkkel, mint például az Európai Zöld Párt és az Európai Parlament Zöldek Csoportja. 

 

A GEF egyik fő profilja azonban jól illeszkedik az uniós liberális genderpolitikához is, a legfontosabb céljai között szerepel ugyanis „a nemek közötti egyenlőségre való törekvés és a megkülönböztetés minden formája elleni küzdelem, beleértve a szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetést  is”

Mint a programjukban írják, a GEF a feminizmus és a gender témáját a legkülönfélébb formátumokon és különböző kontextusok figyelembevételével akarja feltárni. A zöldpolitika álarcában a Párbeszéd aktivista táborainak uniós támogatója természetesen foglalkozik a migrációval is. Mint közlik, különös figyelmet fordítanak azokra a projektekre, amelyek elősegítik az integrációt, a társadalmi befogadást és a migránsok, menekültek és menedékkérők jobb életminőségét. 

Ezek után nem meglepő, hogy a kurátorok között Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, a Karácsony Gergely vezette főváros brüsszeli irodájának vezetője mellett olyan uniós politikus is szerepet vállalt, mint Gwendoline Delbos-Corfield uniós zöldpárti politikus. 

Mint ismert, Corfield volt annak a jogállamisági vizsgálatnak a vezetője, amely alapján újabb, hazánkat elítélő jelentés születhetett a hírhedt Sargentini-jelentés mintájára. A Gwendoline Delbos-Corfield által fémjelzett jelentés pedig többek között azért ítéli el Magyarországot, mert szerintük „nem teljesítjük hatékonyan a feladatunkat az etnikai kisebbségekkel, az LMBTIQ-személyekkel kapcsolatban”.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

magyarnemzet.hu

Migránspárti genderaktivistát indítottak Magyar Péterék a VII. kerületben, majd kihátráltak mögüle

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott