Létrehozva: 2023.09.19.
Módosítva: 2023.09.19.

150 milliót is fizethetett a kisbabáért a két magyar férfi

Így működik a béranya-gyerekkereskedelem...

Az Elle magazinban tette közzé egy magyar férfipár, hogy az Amerikai Egyesült Államokban sikerült „szert tenniük” egy kisbabára.

Egy magyar férfipár az Elle magazinban tette közzé, hogy az Amerikai Egyesült Államokban sikerült „szert tenniük” egy kisbabára, magyarán megfizettek egy béranyát, hogy szüljön nekik. A Bors alaposabban utánanézett, így működik a béranya-gyerekkereskedelem.

Címlapon a férfi pár: béranya szült kislánnyal

A két magyar férfi nem sajnálta a pénzt a kisbabára. Béranyát felbérelni ugyanis Amerikában, közelebbről Kalifornia államban a legdrágább az egész világon. A felmerülő költségek itt alaphangon 200 ezer dollárra rúgnak, de gyakran elérik ennek a dupláját is, azaz átszámítva közel 150 millió forintot. És a legtöbb pénzt nem az inkubátornak használt édesanya kapja, hanem az ügymenetet lebonyolító vállalatok és ügynökségek, sokak szerint tehát az emberkereskedők.

Beszédes tarifák

Akik gyereket akarnak vásárolni, először egy katalógusból kiválasztják a női petesejtdonort, vagyis a béranyát. Hasonlít a dolog a régi rabszolgavásárokhoz, hiszen egy emberi test eladásáról van szó.
A katalógusban részletesen le van írva a megvehető nő fizikai megjelenése, iskolai végzettsége, szellemi képességei, és a személyiségének főbb jellemzői. Így a vásárlók azt remélhetik, hogy a gyerek ezek közül a tulajdonságok közül örökölhet majd.

 

Ha mondjuk, kék szemű, fehérbőrű babát szeretnének, akkor kékszemű, fehérbőrű béranyát választanak.

A petesejt gondos kiválasztása után következik a megtermékenyítés, amit a meleg pár egyik – vagy mindkét – tagjának hímivarsejtjével mesterségesen hajtanak végre. Ezután történik a beültetés a béranya méhébe, azaz a mesterséges megtermékenyítés, majd jobb esetben kilenc hónap, és több mint százmillió forint elköltése után megszületik a kívánt gyermek, rosszabb esetben viszont valami nem várt körülmény lép fel, és az egész folyamatot elölről kell kezdeni. Erre a helyzetre felkészülve a béranya-ügynökségek minden esetben azt javasolják a megrendelőknek, hogy legyen félre tett pénzük. Ha viszont ez nem áll módjukban, bankokhoz irányítják őket, ahol különböző, előre elkészített hitelcsomagokat kínálnak nekik a szükséges pénz előteremtéséhez, például a lakásuk, ingatlanuk elzálogosításával.

Tessék választani! A képek alapján megtippelhető, milyen lesz kisgyerek...

Pénz nem számított

A két magyar férfinak valószínűleg nem voltak ilyesfajta anyagi problémáik, hiszen egyikük egy jól menő orvos, párja Hlatky-Schlichter Hubert pedig jól ismert milliomos vendéglátós Budapesten.
„Szivárványcsaládként” mosolyognak az Elle Magazin címlapján a mindössze fél éves kisbabával, a megvásárolt Hannabellel „Szerelemből született” – hirdeti a több oldalas cikk, amiben csak arról nem esik szó, hogy hol és miként is jutottak hozzá a gyerekhez, aki a legkevésbé sem „szerelemből”, hanem egy megvásárolt béranyától született.  
Hlatky-Schlichter Hubert – akinek nevét akkor ismerték meg sokan, amikor öngyilkos lett a barátja, Gyurcsány Ferenc szóvivője, Daróczi Dávid – már korábban sem titkolta, hogy gyereket, sőt gyerekeket akar. Ez persze csak egy megvásárolt, katalógusból kiválasztott béranya segítségével volt lehetséges. De nem az Európai Unióban, ahol szigorú jogszabályok tiltják az ilyesfajta emberkereskedelmet.
Ukrajnában ugyanakkor dübörög a béranya-biznisz, nyilvánvalóan az ukrán nők kétségbeejtően nehéz helyzete miatt. Ott valóságos „babagyárak” működnek, ahol, pénzért teherbe esve, gyereket szülve sok ezer anya teszi árucikké a testét. Itt a legolcsóbb a gyerek az egész világon.

Ukrajnában valóságos „babagyárak” működnek – Képünk illusztráció

Az Európai Parlament az elmúlt években több állásfoglalást is elfogadott a témával kapcsolatban, melyekben kijelentik: „a béranyaság aláássa a nők emberi méltóságát, mivel árucikként használja fel a testüket és a reproduktív funkcióikat”.

Egy, az Al Jazeera hírportálnak nyilatkozó szakértő szerint, hiába, a legtöbb nő szegénység miatt válik béranyává Amerikában, így a béranyaság intézménye nem más, mint egy „reproduktív bordélyház”, ahol minden esetben az ügymenetet lebonyolító ügynökségek és vállalatok, vagy a nőket felhajtó „stricik” kaszálják a legnagyobbat.

A volt amerikai nagykövet is segített a gyerekvásárlásban

Az ügylet lebonyolítását meglepő módon a volt budapesti amerikai nagykövet, Colleen Bell intézte. Az ő birtokáról jelentkeztek be a hírrel. Innen, erről a birtokról indultak el, hogy a béranyától átvegyék a megvásárolt csecsemőt.

Hlatky-Schlichter Hubert a „Gay with kids”, azaz „Melegek gyerekekkel” nevű amerikai cégtől rendelt magának gyermeket. A pár a gyermek átvétele után még két hetet töltött Colleen Bell birtokán, aztán hazatértek új otthonukba, Svédországba. Itt adtak az Elle magazinnak is interjút.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fucsovics Márton nem állt ki a meccsére, közleményt adott ki

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Mike Tyson életéért aggódnak, elmarad a nagy meccs?

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott