Létrehozva: 2023.09.22.

29 illegális migránst tettek ki Bécsben az embercsempészek

Köztük 11 gyerek.

Huszonkilenc migránst tettek ki embercsempészek Bécs Simmering nevű városrészében csütörtökön – közölte Markus Dittrich, az osztrák rendőrség szóvivője. A szíriai állampolgárok csoportjában tizenegy gyerek is volt.

A feltételezett embercsempész Magyarország irányába próbált megszökni, de az osztrák hatóságok Miklóshalma (Nickelsdorf) határátkelőhely közelében elfogták. A gyanúsított egy 22 éves svéd állampolgár.

Állandó ellenőrzésre van szükség a német-lengyel határon az illegális határátlépések növekvő száma miatt – sürgette a Szászország tartományi belügyminiszter egy csütörtöki interjúban.

Armin Schuster a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak elmondta, hogy „hajmeresztő jelenetek” játszódnak le Németország keleti határának térségében, az embereket furgonokba préselve csempészik át, és gyakran az autópálya leállósávján rakják ki őket.

Így előbb-utóbb történik valami tragédia, ez csak idő kérdése – húzta alá a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa. Kiemelte, hogy a szövetségi belügyminiszter, a szociáldemokrata (SPD) Nancy Faeser által favorizált mélységi határellenőrzés nem jó megoldás, mert az illegálisan érkező embereket csak a határon lehet visszafordítani.

Ezért a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség egységeit közvetlenül az átkelőknél kell bevetni, az országhatáron kell ellenőrzést folytatni

– hangsúlyozta Armin Schuster, hozzátéve, hogy augusztusban csaknem ötezer illegális határátlépést regisztráltak Szászországban, ami tízszeres növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Németországba az úgynevezett keleti migrációs útvonalon érkezők emelkedő száma a Szászországgal szomszédos Türingiát is megterheli. A tartomány és a helyi önkormányzatok a teljesítőképességük határára érkeztek – mondta Bodo Ramelow miniszterelnök a Rheinische Post című lapnak.

A Suhlban működő tartományi központi befogadóállomást 800 ember elhelyezésére tervezték, de már ezernél is többen vannak, és „továbbra is erős a beáramlás” – mondta a tartományi kormányfő.

Ugyanakkor az SPD-től balra álló Die Linke (Baloldal) politikusa elutasítja a határellenőrzés visszaállítását, szerinte ez csak „látszatintézkedés” lenne.

A belső határok állandó ellenőrzése nélkül működő schengeni övezet egységét meg kell őrizni, és inkább az európai uniós tagállamok közötti szolidaritáson alapuló menedékkérő-elosztási rendszert kellene működésbe hozni, az embercsempészettel szemben pedig az EU és az afrikai országok összefogásával kellene fellépni – fejtette ki Bodo Ramelow.

Azt is be kell vezetni, hogy „három hónap után mindenki megkapja a munkavállalási engedélyt”, mert csak így lehet elérni, hogy „mindenki tudjon gondoskodni magáról, és kelljen is gondoskodnia magáról”

– fogalmazott a Baloldal politikusa, hozzátéve, hogy a munkavállalási lehetőség és az öngondoskodási kötelezettség bevezetése révén eltűnne az a „dajkamese”, hogy a menekültek fenyegetést jelentenek.

A tartományi kormány adatai szerint az idei első fél évben több mint 3900 menedékjogi kérelmet nyújtottak be Türingiában. Tavaly egész évben 6999, 2021-ben 4055 volt ez a szám.

Georg Maier tartományi belügyminiszter szerint a keleti migrációs útvonalon érkezők számának emelkedése az orosz és a fehérorosz vezetés tevékenységének tulajdoníthat. Moszkva és Minszk „destabilizálni akarja Németországot, és ehhez a migrációt is felhasználják” – mondta az SPD-s politikus a Berliner Morgenpost című lapnak, kiemelve, hogy migrációs adatok emelkedése „mögött Oroszország és Fehéroroszország célzott kampánya áll”.

Tudatosan szervezik a migrációt az NGO-k

Az Alapjogokért Központ főigazgatója Szánthó Miklós a The Washington Times újságírójának, Tim Constantine-nak a Capitol Hill Show című műsorban nyilatkozott arról, hogy a migrációt a nem kormányzati szervezetek, NGO-k segítségével szervezik az Egyesült Államok déli határainál és Európában egyaránt annak érdekében, hogy egyre több és több illegális bevándorlót juttassanak be az országokba. Az ellenszer erre a határvédelem, mert határok nélkül nemzet sem létezik – mondta.

Az Alapjogokért Központ azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szánthó Miklós azt mondta az újságírónak: a tömeges migráció, amit Európában és az Egyesült Államokban is látunk, szervezett és illegális bevándorlás.

Nézzük csak meg a résztvevőket, nézzük meg a szereplőket! Ott vannak az erőszakos hadurak Afrikában vagy a drogkartellek Dél-Amerikában, Mexikóban az emberkereskedők, az embercsempészek. Ott vannak az úgynevezett emberi jogi NGO-k, amelyek egyfajta utazási irodaként működnek, és megpróbálják megszervezni ezeknek a migránsoknak az utazásai” – fogalmazott a főigazgató.

Bár Szánthó Miklós szerint az említett NGO-k önmagukra nem kormányzati, hanem civil szervezetként tekintenek, a valóságban ezek politikai szereplők, többnyire a Soros Györgyhöz köthető, Nyílt Társadalom hálózata által finanszírozottak. Az illegális, tömeges migráció úgy válik teljes mértékben megszervezetté, hogy a nap végén ott vannak az egyes nyugat-európai országok progresszív liberális vezetői, akik támogatják a határok nélküli Európát.

A főigazgató a beszélgetés során kiemelte: „tudjuk, hogy egy nemzet határok nélkül nem létezik, nem nemzet többé. És ez a magyar tapasztalat, és ezért próbáljuk megvédeni a határainkat. És így védjük Európa határait is”.

Továbbra is ostrom alatt áll a magyar határ, az illegális bevándorlók egyre drasztikusabb módszerekkel, agresszíven és erőszakosan próbálnak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unióba. Idén már több mint 125 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Szijjártó Péter külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ezek ugyanis lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek arra, hogy megbújjanak a migránsok között.

Köveket dobálnak, kárt okoznak a biztonsági kamerákban, átvágják a kerítést. Így próbálnak átjutni a magyar határon az illegális bevándorlók. Az M1 Híradóban is bemutatott felvétel a kormány közösségi oldalára került fel, s azon jól látszik, hogy a bevándorlók egyre erőszakosabban ostromolják hazánkat.

 

 

Létrákkal, bozótvágókkal érkeznek a kerítéshez, átvágják a pengésdrótot, majd kihúzzák az útra, így próbálják visszatartani a terepjáróval  a helyszínre érkező magyar rendőröket.

Olyan is van, aki fegyverrel érkezik a határzárhoz, és nem félnek azt használni. A céljuk az, hogy

megfélemlítsék a hatóságokat és egymást is. A bűnözők ugyanis már felosztották egymás között a határ menti területeket.

Itt gyűjtik be a pénzt az illegális bevándorlóktól, akiknek azt ígérik, átjuttatják őket a határon. „Háromezer eurót kértek tőlünk, és nincs semmi biztosíték arra, hogy sikerül” – magyarázta egyikük.

Leszámolások, összecsapások

A feszültség a bevándorlók szerint is egyre nagyobb. Rendszeresek az összecsapások. Legutóbb a múlt héten Hajdújáráson történt leszámolás. Egy migráns a helyszínen meghalt. Másnap a szerb rendőrségi akció során több fegyvert és rengeteg lőszert lefoglaltak a hatóságok. A helyzet azonban azóta se javult, a helyiek szinte minden nap hallanak lövöldözéseket robbantásokat.

Szakértők szerint az illegális migránsok között évek óta sok a kiképzett katona. De nem csak az okmányok nélkül érkező harcedzett fiatal férfiak jelentenek biztonsági kockázatot, hanem az is, hogy akár

terroristák is megbújhatnak az egyre nagyobb tömegben.

Óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ugyanis jól látható, hogy

a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással

– erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt az M1-en New Yorkból. A tárcavezető az ENSZ-közgyűlés keretében részt vesz a terrorizmus áldozatait támogató csoport ülésén, ennek kapcsán aláhúzta, hogy ma a globális terrorfenyegetettség minden erőfeszítés ellenére is súlyosabb, mint valaha, tavaly 6700 halálos áldozatot követeltek a különböző merényletek.

„Hogyha súlyosabbá válik valahol a terrorfenyegetettség, akkor onnan többen indulnak útnak, a masszív migrációs hullámok pedig lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek a terrorszervezetek tagjainak arra, hogy így elbújjanak ezekben a hullámokban, kontroll nélkül tudjanak átkelni a határokon és jussanak el a világ távoli, sokszor sajnos európai pontjaira” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így bántalmazta feleségét Magyar Péter - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

borsonline.hu

Gyászol Vajna Timi, feketébe borultak a közösségi oldalai

vg.hu

Üzemanyagárak: újabb kemény hangvételű nyilatkozat érkezett

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány