Létrehozva: 2023.09.24.
Módosítva: 2023.09.24.

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus

Aggódik a svéd demokráciáért a magyar külügyi államtitkár.

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

 

"Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam" - mondta a politikus.

 


 

A SVÉD MINTADEMOKRÁCIÁBAN IDÉN MÁR 261 LÖVÖLDÖZÉS TÖRTÉNT, TEHÁT A LÖVÖLDÖZÉSEK MINDENNAPOSAK, A HALÁLOS ÁLDOZATOK SZÁMA 34 CSAK IDÉN, AZ ELMÚLT ÉVEKBEN TÖBB GYERMEK IS MEGHALT A LÖVÖLDÖZÉSEK SORÁN.

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit.

A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák - jelentette ki Menczer Tamás.

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt.

Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a "krisztofób gyűlölet bűncselekmények" száma.

AZ EUROBAROMÉTER SZERINT A SVÉD LAKOSOK 70 SZÁZALÉKA MONDTA AZT, HOGY AZ ANTISZEMITIZMUS IS NÖVEKSZIK SVÉDORSZÁGBAN.

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek.

Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból - jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják. Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt! A magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát.

Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért - mondta Menczer Tamás.

 

Két ember meghalt, ketten pedig megsebesültek egy Stockholmtól északnyugatra levő kisváros kocsmájában kitört lövöldözésben.

Egy 20 és egy 70 év körüli férfi életét vesztette a Stockholmtól 190 kilométerre található Sandvikenben történt késő esti lövöldözésben – áll a rendőrség pénteki közleményében.

A gyanú szerint a támadás célpontja az egyik halálos áldozat volt, a másik halottnak és a két sérültnek nem volt köze az incidenshez – közölte Magnus Jansson Klarin rendőrségi szóvivő a TT svéd hírügynökséggel.

 

A bűnbandák közötti összetűzések egyre nagyobb problémát jelentenek Svédországban

Megnőtt az autóból lőfegyverrel elkövetett, a pokolgépes és a kézigránátos támadások száma is. Ebben az évben eddig 261 lövöldözés történt, ezekben 36 ember vesztette életét és 73 sebesült meg.

Szeptember elején egy Stockholm melletti erdőben egy 13 éves fiút találtak, akivel fejlövés végzett. Lisa dos Santos ügyész csütörtökön a halálesetet a „bűnbandák közötti kíméletlen erőszak” dermesztő példájának nevezte.

A svéd kormány a törvények szigorításával próbálja felszámolni a szervezett bűnözést.

A svéd rendőrség vezetője szeptember elején „példátlan erőszakhullámnak” nevezte a bandaháborúk összetűzéseit a skandináv országban.

a stockholmi rendőrség néhány hete számolt be arról, hogy lelőttek egy férfit a főváros nyugati Racksta negyedében.

A 40-50 év körüli férfi gyilkosait körözik, a bűncselekménynek több szemtanúja is volt.

A sajtó az incidenst habozás nélkül a bandáknak tulajdonította, bár a hatóságok a tett hátteréről egyelőre nem tettek közzé információkat.

Az utóbbi egy hétben többeket is meggyilkoltak Stockholmban és a tőle északra fekvő Uppsalában. Szakértők szerint leszámolás folyik a bűnbandák között. Legutóbb még „a kurd róka” néven ismert bűnöző apósának lakására is lövéseket adtak le.

Svédországban évek óta tart a fegyver- és kábítószer-kereskedelem uralmáért folyó bandaháború.

„Az utóbbi időben példátlan számú gyilkosságot és robbantást követtek el Svédországban” – hangsúlyozta Anders Thornberg rendőrfőkapitány egy szerdai sajtótájékoztatón.

„Több, 13 és 15 év közötti fiú halt meg, egy bűnöző édesanyját otthonában ölték meg, egy fiatal férfit Uppsalában munkába menet lőttek agyon”

– sorolta a svéd rendőrség vezetője.

A gyilkosságok megrendelőit gyakran külföldön találjuk – tette hozzá Thornberg. Több lövöldözés is történt ezen a héten Svédországban: négy az egyeteméről híres Uppsalában, ebből kettő halálos kimenetelű volt, kettő pedig Stockholmban, ahol egy 13 éves fiú vesztette életét.

Svédországban évek óta tart a fegyver- és kábítószer-kereskedelem uralmáért folyó bandaháború.

A svéd rendőrség adatai szerint 2022-ben 90 robbantást és 101 robbantási kísérletet jegyeztek fel. 2023. augusztus 15-ig már 109 robbantás regisztráltak idén az országban.

A bűnbandák közötti konfliktusok számos ártatlan ember életét követelték – hangsúlyozta Thornberg.

„Az állampolgárok félnek, és nő a bizonytalanság. Emellett megemeltük a terrorveszély szintjét Svédországban”

– tette hozzá a svéd rendőrfőkapitány.

„Több embert letartóztattunk, fegyvereket koboztunk el, többek között Uppsalában, ahol a helyzet nagyon súlyos” – húzta alá Ulf Johansson, a fővárostól 70 kilométerre északra fekvő város rendőrségének egyik tisztségviselője.

Közel-keleti és afrikai migránsok, illetve hozzájuk köthető bűnözői csoportok tartják félelemben a Svédországban élőket. A skandináv államban húsz éve még szinte ismeretlen volt a fegyveres bűnözés, idén azonban már 159 lövöldözés során húszan meghaltak, ötvenhárman pedig megsérültek. Miközben a svédeket a multikulturalizmus tönkreteszi, Brüsszel bevándorlóországokat akar csinálni az uniós tagállamokból.

Mindegyik banda arra törekszik, hogy minél inkább kiszélesítse azt a régiót, ahol a migránsokat megpróbálja átcsempészni magyar területre, azon keresztül pedig az Európai Unióba – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója vasárnap az M1-en. Mivel a bűnözők sorozatlövő fegyverekkel is rendelkeznek, a határt védő magyar egységeknek fokozott óvatossággal kell eljárniuk, a megfelelő védőfelszerelést pedig folyamatosan viselniük kell.

Horváth József szerint a Svédországba érkező migránsok között a bűnbandák ugyanakkor nemzetiségi alapon szerveződnek.

„Svédország déli városaiban jelenleg területszerző háborúk zajlanak, mely során a bűnözők nemcsak automata fegyvereket használnak, de a robbantásos merényletek is gyakoriak. A nagyvárosokban éppen most osztják fel a drogcsempészettel, kábítószerrel kapcsolatos piacot”

– mutatott rá a biztonságpolitikai szakértő. Megemlítette, hogy a bandák gyermekeket is toboroznak. Erre példaként azt a minapi lövöldözést hozta, mely során meghalt egy 15 éves fiatal.

Rendőrök a svéd főváros Farsta nevű külvárosában történt lövöldözés helyszínén 2023. június 10-én. A lövöldözésben egy 15 éves fiú meghalt, többen megsebesültek. a rendőrség két embert őrizetbe vett.
(Fotó: MTI/EPA/TT Agency/Jessica Gow)

A bandák ugyanis már tisztában vannak a liberális nyugati jogrendszerrel, és a kiskorúak büntetlenségét vagy enyhébb büntetését kihasználva végeztetik velük el a piszkos ügyeiket. Drogfutárnak alkalmazzák őket, vagy épp úgy, mint ahogyan azt a fekete-afrikai országokban is látjuk, janicsárként, harcosként használják a gyerekeket.

Svédországban már az is megtörtént, hogy egy 15 éves gyermekkel végeztették ki a rivális banda fejét.

Horváth József szerint a nyugat-európai médiára jellemző: a bűncselekmények kapcsán hallgatnak, ha az elkövető migrációs hátterű. Védett információnak minősül például az, hogy a börtönökben a rabok hány százaléka bevándorló. Arról sem lehet beszélni, hogy igenis vannak no-go zónák. Ezek olyan információk, amelyekkel az adott településen élők hiába szembesülnek nap mint nap, a média azt sugallja, hogy nincsenek is, vagy hogy ezek csak marginális jelenségek.


 


 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Baranya vármegyei jelöltjeire!

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

metropol.hu

A TV2 sztárjai elárulták hogyan alakult az életük

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Majdnem világrekord-mértékű államháztartási hiány alakult ki Katona Tamás pénzügyi államtitkársága alatt

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott