Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.27.

Karácsony a hátsó ajtón lopakodott be a Fővárosi Közgyűlésre

"Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró?"

ismét összeült a Fővárosi Közgyűlés. Kevesebb mint egy év van hátra az önkormányzati választásokig, de Karácsony Gergely baloldali főpolgármesternek még mindig a miniszterelnök-jelölti kampánya miatt kell magyarázkodnia – írta meg a Mandiner.

A portál tudósítása szerint a főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. 

Mint jelezték, Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy Karácsony Gergely az, aki szembemegy a forgalommal, a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező források magyarázkodását illeti.

Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós valutát, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az ön magyarázatát

– fogalmazott a politikus.

Wintermantel kiemelte, hogy Karácsony szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsósorban az újságírói társadalommal, akik szeretnék kideríteni, mi történt 2021 nyarán. Kiemelte, hogy a főpolgármesternek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket, elmondhatta volna az igazságot, de más utat választott. 

Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori

– hangoztatta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Felszólalásának végén azt kérdezte a közgyűlésben ülő DK-s, momentumos, szocialista és párbeszédes képviselőktől (akik így vagy úgy, de támogatásukról biztosították korábban a főpolgármestert), hogyan tudnak mindennek fényében szavazni Karácsony előterjesztéseiről, miközben ők is hiteltelennek, bohózatnak tartják a városvezető magyarázkodásait.

Wintermantel felszólalását egy politikai akció követte. A Fidelitas molinót feszített ki, melyen a következő állt:

Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró? Ezt ugye már ti sem hiszitek el!

A főpolgármester erre, illetve Wintermantel felszólalására úgy reagált: hála a fideszes állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány. Mint mondta, a baloldal kampányában egyetlen fillér közpénz sem volt, ebben ő biztos.

Karácsony Gergely főpolgármester magyarázat helyett a politikai ellenfelét becsmérelte miután Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szembesítette azzal, hogy már a baloldalon se hisznek az adományládikákban gyűjtögetett mikroadományokban. A kormánypárti politikus felidézte azokat a baloldali nyilatkozataikat, amelyekben már az ellenzéki pártok is magyarázatot várnak arra, hogy honnan származnak a sorszámfolytonosan kötegelt százeurósok, amelyek a főpolgármester által létrehozott 99 Mozgalomnál kötöttek ki.

– Ön az, aki szembemegy a valósággal, ön még továbbra is mikroadományoknak hívja a friss, ropogós, sorszámfolytonosan kötegelt százeurósokat, amelyek fizikailag sem férnek bele az adománygyűjtő ládába. Ön szembemegy a józan ésszel is, élő ember nincs, aki elhinné az ön sztoriját, hogy ládikákba gyűjtötték Mari néni és Józsi bácsi összekuporgatott adományait. Ön szembemegy az OTP bankkal is, a pénzintézet által megállapított tényekkel és a feljelentésben foglalt megállapításokkal. Ön szembemegy az adóhatósággal, amely nyomozást folytat ebben az ügyben. Főpolgármester úr, ön szembemegy az újságíró társadalom azzal a részével is, akik próbálják objektívan látni az ügyet – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés napirend előtti felszólalásában. A kormánypárti politikus a beszédében a forgalommal szembemenő őrült autóshoz hasonlította Karácsony Gergely főpolgármestert a 99 Mozgalom vitatható kampányfinanszírozásával és adománygyűjtő módszerével kapcsolatban. A frakcióvezető sorra idézte a kormánypártisággal nem vádolható médiumokat, publicistákat, politikusokat, pártokat. Wintermantel szembesítette a főpolgármestert azzal, hogy az ellenzéki platformokon is általános vélemény lett: Karácsony szavahihetősége megkérdőjelezhető, a magyarázata nem hihető az ügyben.

 

– Főpolgármester úr! Különösen érdekes a sztoriban, hogy szembemegy azokkal a pártokkal is, amelyek önt támogatták és ebbe a pozícióba juttatták – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki a Jobbik elnökének a szavait is felidézte: „Kíváncsiak volnánk arra, hogy miként került több milliárd forint Korányi Dávidon keresztül az amerikai Action for Democracy-tól Bajnai Gordon, Szigetváry Viktor és Ficsor Ádám nevéhez köthető DatAdat-csoporthoz.”

A Fidesz–KDNP politikusa arra is kitért, hogy még a Demokratikus Koalíció is várja a főpolgármester részletes tájékoztatását. A Gyurcsány-párt szerint Karácsony Gergely úgy tudná lezárni ezt az ügyet, hogy megnevezné a támogatást nyújtó személyeket, szervezeteket. A frakcióvezető Ungár Péter, az LMP politikusa szavait is felidézte, aki szerint is a főpolgármester elmondhatta volna saját magától az igaz történetet, talán két héttel ezelőtt előállhatott volna az igazsággal, de ő más utat választott.

– Önnek már késő, önre ráégett a ládikás sztori – hívta fel a figyelmet Wintermantel. – Szeretném kérdezni az itt lévő pártokat. Önök mit gondolnak erről? Hogyan tudnak jó érzéssel beülni a közgyűlésbe, és a főpolgármesteri előterjesztésekről szavazni, miközben hiteltelennek, elmeszüleménynek és bohózatnak gondolják a polgármester szavait. Közben mintha mi sem történt volna. Nyilván a nyilatkozatot megtették, mossák kezeiket, és kiállnak teljes vállszélességgel egy olyan ember mögött, akinek még önök sem hisznek – zárta felszólalását a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester érdemi válasz helyett maszatolt. Véleménye szerint a magyarországi kampányok történetében ez volt a legrészletesebben vizsgált kampány. Szerinte a vizsgálatokat fideszes kézben lévő, „szolgáltatásszerű” vizsgálati szervek végzik.

– Teljes nyugalommal folytatom ezeket, meg fogják állapítani, hogy a jogszabályoknak megfelelően zajlott minden – állította válaszában a főpolgármester, aki hozzátette: az ellenzék kampányában egyetlen fillér közpénz se volt. A főpolgármester a válaszában támadásba lendült, szerinte alacsony színvonalú lejárató kampány zajlik ellene.

Bő egy éve derült fény a nagy nyilvánosság előtt arra, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt. Miután Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje elszólta magát a még tavaly nyáron is a mozgalmához guruló dollárokról, hatósági vizsgálatok indultak, a magyar titkosszolgálatok is akcióba léptek, hogy felderítsék, milyen úton-módon és kik finanszírozták mintegy négymilliárd forinttal a baloldalt.

 

Az eljárások ma is zajlanak, de közben számos fontos tény, adat került nyilvánosságra, a legrelevánsabbak a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben találhatók.

A következő napokban olyan információkat oszt meg a Magyar Nemzet az olvasókkal, amelyeket eddig ebben a formában és összefüggésekbe ágyazva még nem publikáltak a sajtóban. 

Elsősorban a már említett NIK összefoglaló jelentéséből közölneki rendkívül fontos részleteket, amelyekből döbbenetes kép rajzolódik ki a magyar belpolitikai életre gyakorolt amerikai befolyásról.

– Miért éppen a Korányi Dávid által alapított Action for Democracy nevű amerikai szervezet szervezte meg a baloldal kampányára szánt milliárdok becsatornázását?

– Kik állnak Korányi mellett és mögött, hogyan épült fel évek alatt a globális baloldali hálózat magyar ága?

– Milyen szerepe van ebben Bajnai Gordon, volt miniszterelnöknek és bizalmasának, Ficsor Ádám egykori titokminiszternek?

– Hogyan épült fel a DatAdat nevű cégcsoport, amely a baloldal választási kampányában kulcsszerepet vállalt?

– Kik azok az amerikai szereplők, akik összekötötték Bajnaiékat a tengeren túli globalista támogatókkal?

– Mióta és milyen eszközökkel próbálják befolyásolni a hazai közéletet az amerikai külügyminisztérium és annak csatolt részei?

– És milyen szerepet játszott a történtekben a NATO európai erőinek egykori főparancsnoka, Wesley Clark?

 Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a lap a csütörtökön induló cikksorozatában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két európai uniós NATO-ország is konkrét, egyértelmű világháborús fenyegetést küldött az oroszoknak

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

Már nincs sok hátra, 3 csillagjegy életét felforgatja az Újhold

hirtv.hu

Paláver: Nadrágszíjas plakátokkal fogadták Debrecenben Magyar Pétert + videó

life.hu

Victoria Beckham ilyen valójában: kitálaltak a zárt ajtók mögötti viselkedéséről

hirtv.hu

Global extra – Még szép, hogy a nyugat fél a kínai elnök látogatásától + videó

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér