Létrehozva: 2023.09.22.

Kocsis Máté: nem változnak a kamattámogatott hitelek és a bankadó sem

Minden ettől eltérő állítás magánvélemény.


A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
    Kocsis Máté jelezte: minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. Ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is.
    A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.
    Kocsis Máté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak - tette hozzá.

Kocsis Máté azt is leszögezte, hogy Brüsszelben változást kell elérni. – Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyet békét akarnak – tette hozzá. Kocsis közölte, a szuverenitás megvédése a másik fontos ügy. Ebbe beletartozik a gazdasági, kulturális és politikai szuverenitás megőrzése. 

Szót ejtett arról, hogy a gazdasági, a kulturális és a politikai szuverenitásunkat támadadják Brüsszelben. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte, hogy az EU átverte a tagországokat az ukrán gabona ügyében. Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelből azt is meg akarják mondani, hogy honnan vegyen hazánk kőolajat vagy más energiahordozót.

A kulturális szuverenitás kapcsán jelezte, hogy a migrációs vita húzódik meg a háttérben. – Egymillió migránst tartóztatott fel az ország a déli határon a kerítés révén. Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni – húzta alá a frakcióvezető.

Továbbá elmondta, hogy a kulturális szuverenitásunkat is támadják.

– Ránk akarják kényszeríteni a genderideológiát. Brüsszelt nem érdekli több mint 3,3 millió ember véleménye 

– fogalmazott, utalva az ezzel kapcsolatos nemzeti konzultációs kérdésre.

A Fidesz frakcióvezetője a politikai szuverenitás felszámolása kapcsán azt mondta, hogy Brüsszel több pénzt juttat a magyar baloldalnak, mint a Soros-birodalom. – Miközben Magyarországot csuklóztatják a véleménye miatt, addig a dollárbaloldal politikai közösségeit támogatja Brüsszel.
A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat. Mi változást akarunk Brüsszelben – jegyezte meg.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője közölte, hogy a KDNP-nek továbbra is fontos a magyar családok támogatása. – Felkértük a kormányt, hogy bővítse a csok rendszerét, hogy minél szélesebb kör igénybe tudja venni – jelezte. Mint mondta, CSOK+ programot várnak ősszel a parlament elé, majd szeretnék, ha 2024 elején be tudnák vezetni az új családtámogatási rendszert.

Újságírói kérdésre Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény módosításáról elmondta, hogy zajlik a törvény kidolgozása. A frakcióvezető kifejtette, hogy nem csak a genderideológia elutasítása áll a törvény hátterében, hanem egyéb gyermekvédelmi intézkedések is.

A frakcióvezető a határvédelem témájában feltett kérdésre elmondta: arra kérték a kormányt, hogy dolgozzon ki javaslatcsomagot, de az önmagáért beszél, hogy Brüsszel nem fizeti ki a határvédelem költségeit, a brüsszeli elit ebben nem kíván részt venni. 

– Saját forrásból fogja erősíteni a határvédelmet a kormány. Azért kell változás Brüsszelben, hogy a kettős mércét felszámolják az EU-ban

– közölte.

Kocsis Máté kérdésre elmondta,  bár zajlik még a nemzetbiztonsági vizsgálat, és a következő időszakban ki fog derülni, hogy a baloldal és a civil szervezetek mögött milyen brüsszeli és amerikai pénzek vannak, ki fog derülni az igazság, hogy melyik baloldali "összekötő ember", melyik álcivil szervezet kapott közvetetten amerikai milliárdosoktól támogatást.

– Az őszi ülésszakban egy szuverenitásvédelmi törvénycsomag is benyújtásra kerül. Azok ellen irányul majd ez a törvény, akik külföldi pénzből kampányolnak, vagy finanszíroznak médiát. Ennek a javaslatnak egyik része az alaptörvény-módosítása lesz. Lesz egy olyan szabály, amely szerint a választásokon induló erők ne tudják kijátszani a törvényt. Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon. 

– ismertette a Fidesz frakcióvezetője.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

mandiner.hu

Magyar Péter-ügy: itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

vg.hu

OTP: ez a bank lehet Csányi Sándorék célpontja

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

travelo.hu

Ritka virág bontotta ki szirmait a Dél-Mezőföldön

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való