Létrehozva: 2023.09.14.

Novák Katalin új 12 pontot hirdetett...

A családok 12 pontját.

– Családbarát fordulat történt Magyarországon. Az abortuszok száma 10 év alatt felére csökkent, a házasságkötések száma megduplázódott. Itt nőtt legnagyobb mértékben a gyermekvállalás – sorolta  az V. Budapesti Demográfiai Csúcson Novák Katalin. A köztársasági elnök egyúttal a beszédében meghirdette a családok 12 pontját.

A Gurcsány-Bajnai-korszakra utalva kijelentette: akkoriban családellenes időket éltünk. De a magyar családok nem hagyták magukat, kiálltak magukért, szabadságharcot kezdtek. Kiharcoltak maguknak egy olyan országot, amelyben érték az élet. Amelyben a fiatalok minden segítséget megkapnak a családalapításhoz.

A köztársasági elnök ugyanakkor figyelmeztetett: a családok szabadságharca nem ért véget. A jövő ugyanis veszélyben van. A fejlett világban a demográfiai tél jégkorszakká változott. A klímaválságról rengeteget beszélnek, de a gyermektelenségről alig esik szó.

– Pedig, ha nincs gyermek nincs jövő. A Földre is csak akkor éri meg vigyázni, ha vannak gyermekeink, unokáink, akiknek továbbadhatjuk – mutatott rá Novák Katalin, hozzátéve: a szabadásharcos családok azonban nem hagyják magukat. Visszaveszik az ünnepeket, a jelképeket, a kulturális értékeket.

Ezek után meghirdette a szabadságharcos családok 12 pontját.

Meghirdette a családok 12 pontját.

Ezek olyan követelések, mondta, melyek tartós megvalósulása a családpártiság alapja lehet.

„Mit kívánnak tehát a magyar családok?

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1. Kívánjuk a nevelés szabadságát. A gyerek nevelése a szülők joga, felelőssége és kötelezettsége. Itt nincs helye semmiféle ideológiának.

2. Nem hagyjuk, hogy gyermekeinket megfosszák az önazonosságukból fakadó biztonságérzettől, aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként.

3. Családpárti döntéshozókat! Ne lázítsanak a családok ellen. A családpártiság legyen nemzeti minimum.

4. A magyar családok képviseletét itthon és külföldön. Magyarország ne adja hozzájárulását családellenes döntésekhez.

5. Biztonságot a családoknak. Az óvodáink, iskoláink, falvaink, városaink, országunk és határaink legyenek biztonságosak. Élhessünk továbbra is úgy, hogy nem kell aggódnunk gyermekeinkért és idősödő szüleinkért.

6. Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek. Ne járjon rosszabbul az, aki gyermeket vállal annál, aki önként lemond erről. A gyermekvállalás ne válhasson szegénységi kockázattá.

7. Ne legyen anyagi akadálya a vágyott gyermekek megszületésének. Akkor és annyi gyermek születhessen egy családban, amikor és amennyit a szülők szeretnének.

8. Megbecsülést az időseknek. Szüleink és nagyszüleink megdolgoztak Magyarország gyarapodásáért. Ismerjük el egyéni és közösségi teljesítményüket. A generációk között ne az ellentéteket, hanem a szövetséget erősítsük.

9. Valódi választási szabadságot a nőknek. A munka miatt ne kelljen lemondani a gyermekről és a gyermek miatt ne kelljen lemondani a munkáról. Megbecsülést a főállású édesanyáknak.

10. Védjük meg a saját otthon biztonságát, segítsük a fiatalokat az otthonteremtésben.

11. Versenyképes köznevelést, szakképzést és felsőoktatást, korszerű egészségvédelmet. Álljunk ott azok mellett, akik az átlagnál nehezebb körülmények között élnek és

12. Figyelmet a határon túli magyar családoknak. Szülessen bárhol a gyermek az anyaországban vagy a határainkon túl, ő lehessen magyar, mert számukra minden magyar gyermek ajándék.

Egyenlőség, szabadság, testvériség.

– Ma a családok szabadságharcát vívjuk. Nem kérdés, hogy nekünk is a családok zászlaja alatt van a helyünk – zárta beszédét a köztársasági elnök, majd a résztvevőkhöz fordulva megjegyezte: ”Külföldről érkezett magas rangú barátaink, szövetségeseink, az elismert tudósok jelenléte azzal a reménnyel tölt el minket, hogy nem vagyunk egyedül. A Családbarát Szövetség kiterjed az egész világra. Isten éltesse a családokat.„

Magyarország a konzervatív családpolitika zászlóshajója – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében.

„Ismét Magyarországon a világ szeme, most a hazánk védjegyévé vált Budapesti Demográfiai Csúcs miatt. A hazai családtámogatási rendszer és a családbarát politika ugyanis világszerte pozitív példává vált, elsősorban azért, mert bebizonyította, hogy a liberálisok migrációpárti javaslataival ellentétben van más megoldás az európai demográfiai tél felszámolására” – írták.

„A család a biztonság záloga” – idézték a rendezvény mottóját, rámutatva arra, hogy „az új generációk felnevelése és munkaerőpiaci integrációja nélkül a nemzet nemcsak kulturális értelemben indul hanyatlásnak, hanem értelemszerűen gazdasága is fenntarthatatlanná válik”.

Éppen ezért a családok megerősítése és biztonságuk garantálása kiemelten fontos egy olyan nehéz időszakban, amikor a koronavírus veszélyeit és az általa okozott válságot a háború borzalmai és negatív hatásai követik – hangsúlyozták.

„Mint ismert, a nyugati világ már korábban is két, egymástól jelentősen eltérő választ adott a negatív demográfiai folyamatokra. A liberális mainstream a tömeges migrációval kívánja megoldani a problémát, a konzervatív oldal azonban a családok támogatásával, így a születések számának növelésével” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy a „nyakló nélküli” bevándorlás ösztönzése azonban nem megoldás, szószólói legfeljebb homokba dugják a fejüket, hiszen mára egyértelművé vált, hogy az Európába érkező tömegek nem alkalmasak a munkaerőhiány pótlására.

Egy 2021-es adat szerint az összes érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező bevándorló alig 18 százaléka érkezett munkavállalás céljából az Európai Unióba; 2018-ban négyből három Németországban élő migráns egyáltalán nem dolgozott a Szövetségi Munkaügyi Hivatal adatai szerint, ellátásuk azonban jelentős anyagi terhet rótt az államra. „Ez az álmegoldás tehát már rövid távon is éreztette káros hatásait” – írták.

Az Alapjogokért Központ elemzése szerint „a valódi megoldás modelljét Magyarország alakította ki, és az eredmények önmagukért beszélnek: 2011 és 2021 között a teljes termékenységi arányszám mintegy 29 százalékkal emelkedett, a házasságkötések száma 101 százalékkal nőtt, az abortuszok kapcsán pedig 46 százalékos visszaesés mutatható ki hazánkban”.

A pozitív irányba történt elmozdulás ebben az évtizedben Magyarországon volt a legjelentősebb az uniós tagállamokban – fűzték hozzá.

Sokatmondónak nevezték azt is, hogy az egymásra rakódó válságok hatásai ellenére még most is lényegesen jobban állunk, mint 2011-ben, sőt, az ezer főre jutó születési arány 2022-ben is meghaladta az uniós és régiós átlagot.

Azt írták, hogy a Budapesti Demográfiai Csúcs - amelyet ötödik alkalommal szervez meg a családbarát politikát államfőként is zászlajára tűző Novák Katalin – a jelenlegi krízisekkel sújtott időszakban nem csak arra alkalmas, hogy Magyarország jó hírnevét öregbítse.

A „diplomáciai nagyüzem” mellett – amelynek örvén a magyar konzervatív oldal elmélyítheti szövetségét mások mellett a Giorgia Meloni által vezetett olasz jobboldallal - olyan nagy hatású szakértők is a fővárosba érkeznek, mint a Nobel-díjas közgazdász, James Heckman vagy a világhírű kanadai klinikai szakpszichológus, Jordan B. Peterson – olvasható az elemzésben, amely szerint ez „nagyban segítheti azt a gondolkodást, amelynek fókuszpontjában olyan politikai eszközök kialakítása áll, amelyek a bizonytalanságok között is helyreállíthatják a családok biztonságérzetét, lehetőséget teremtve arra, hogy hazánk tovább haladhasson a népességcsökkenésből kifelé vezető úton”.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, nem várt fordulat jön az időjárásban

origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

borsonline.hu

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány

POLITIK

Kínai kémbotrány Németországban

POLITIK

Jobbikos politikusok Magyar Péter mögött