POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.18.

Fokozódó terrorveszély Nyugat-Európában

Felismerik-e végre az illegális migráció veszélyeit?

Egyelőre elég halványak az ébredés jelei. De legalább már megjelennek erről a kérdésről szóló cikkek is a nyugat-európai médiában. A Die Welt újságírója péládul ezt kérdezte:

„Az embereknek úgy kell érezniük, hogy az államuk mindent megtesz azért, hogy a lehető legnagyobb biztonságot szavatolja.

HA EHELYETT AZT LÁTJÁK, HOGY EMBEREK HALNAK MEG AZÉRT, MERT AZ EU ÉS A NEMZETÁLLAMOK A BEVÁNDORLÁS ÉS INTEGRÁCIÓ TERÉN NYILVÁNVALÓ KUDARCOT VALLANAK, MAJD EZT ELHALLGATJÁK, AKKOR OLYAN PÁRTOKAT FOGNAK VÁLASZTANI, AMELYEK VILÁGOSAN NEVÉN NEVEZIK EZT AZ ÖSSZEFÜGGÉST".

NEM SZABAD TAGADNI EZT A VILÁGOSAN MEGÁLLAPÍTOTT ÖSSZEFÜGGÉST A MIGRÁCIÓ ÉS AZ ISZLAMISTA TERROR, VALAMINT A SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYEK KÖZÖTT"– figyelmeztet a szerző, Klaus Geiger, hozzátéve, hogy „ezeket a tetteket nem lehet vállrándítva sem elfogadni, mint egy állítólag humanitárius migrációs politika járulékos veszteségeit". Mégpedig azért nem, mert „az ilyetén hiányzó őszinteség végleg el fogja lehetetleníteni a humánus migrációs politikát".

Geiger az efféle politikai hazugság eklatáns példájaként emlegeti azt, amikor a 2016-os würzburgi vonatos késelés után Angela Merkel kancelláriaminisztere, Peter Altmaier körbeturnézta a médiát azzal a nyilatkozatával, hogy a menekültek esetében a terrorveszély „nem nagyobb és nem kisebb, mint a lakosság többi részében".

EKÖZBEN „ERRŐL A KIJELENTÉSRŐL EKKORRA MÁR RÉG TUDNI LEHETETT, HOGY HAMIS VOLT".

Ugyanekkorát hazudott szerinte a német kormány a 2015-ös párizsi terrortámadások után, amikor „a szövetségi kormány és a szövetségi bűnügyi hivatal uniszónóban állították, hogy nincs összefüggés e között és a menekültáradat között", miközben „a tizenegy elkövetőből legalább hatan a balkáni útvonalon keresztül érkeztek, és kifejezetten a nyitott határok által Közép-Európa felé kifejtett szívóhatás keltette káoszt használták ki".

Leszögezi:

mostanra így is, úgy is megcáfolhatatlan tény, hogy a németországi és európai támadások nagy részét a helytelen EU-s bevándorláspolitika segítette elő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán tett közzé egy videót, ahol elemzi a brüsszeli terrortámadás hátterét. Hogyan fordulhat elő ilyen előzmények után, hogy egy ilyen ember zavartalanul élt Brüsszelben? – tette fel a kérdést a videójában.

Menedékjogi kérelmének elbírálása folyamatban volt – más források szerint viszont illegálisan tartózkodott Brüsszelben a kedden a rendőrökkel folytatott tűzpárbajban a belga fővárosban lelőtt Abdessalem Lassoued- írta a hirado.hu. A hétfő este Brüsszelben két svédet meggyilkoló terrorista kilétéről számos, egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot, ám a Le Figaro még így életszerű portrét rajzol fel a lövöldözőről.

Feltehetően Brüsszel Schaerbeek nevű külvárosában élt és Slayem Slouma néven szerepelt a közösségi oldalakon – többek között ezekkel az információkkal rendelkeztek a hatóságok Abdessalem Lassouedről, a hétfő este

a belga fővárosban lövöldöző és többek között két svéd állampolgárt meggyilkoló terroristáról.

Az Iszlám Állam embere?

Lassoued a közösségi médiában közzétett videóban vállalta a felelősséget brüsszeli terrortámadásért. A merénylő Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagjaként nevezte meg magát.

A terrorista kijelentette:

„bosszút állt a muszlimok nevében”

– a svéd áldozatok okán egyértelműnek tűnik, hogy az iszlám világban nagy port fölvert Korán-égetésekre gondolt.

Lassoued a belga fővárosban, hétfő háromnegyed 8-kor több személyt üldözőbe vett a Bulevard d’Yprès sugárúton fluoreszkáló narancssárga kabátban és fehér sisakban. Egy automata puskával, valószínűleg Kalasnyikovval adott le lövéseket.

Illegális sejt tagja?

Kezdetben nem találta el a célpontként kiválasztott két svéd állampolgárt, így egy épületbe üldözte őket, és közvetlen közelről lőtt rájuk, miközben a földön feküdtek. Egy néhány perccel később közzétett másik videón az látható, hogy robogóval elhajt Brüsszel utcáin.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOMHTTPS://HIRADO.HU/KULFOLD/CIKK/2023/10/16/UJABB-ISZLAMISTA-TERRORTAMADAS-BRUSSZELBEN-KET-EMBERT-LOTT-AGYON-EGY-MIGRANS/

Több szemtanú szerint is az ismert „Allah Akbar” kiáltást hallatta, ami a merénylet iszlamista színezetét húzza alá.

A belga média beszámolói szerint Abdesalem L. egy fekete színű taxira is rálőtt. Több lap is közzétette a taxin látható, golyó ütötte lyukak fotóját.

A 45 éves tunéziai Abdessalem Lassouedről több ellentmondásos információt is közöltek a belga és francia lapok:

egyes források szerint „illegálisan tartózkodott Belgiumban” és nem állt „radikalizálódás szempontjából megfigyelés alatt”, míg mások tudni vélik, így hogy beadott menedékjog kérelme elbírálás alatt állt.

A sudinfo.be című vallóniai lap pedig kijelenti: „a titkosszolgálat radikalizálódása okán ismerte” az elkövetőt, aki illegálisan élt Brüsszelben.

Al Kaida-harcos?

Néhány hete az Al-Kaida propagandamagazinjában terrortámadásokkal fenyegette meg Svédországot – emlékeztetett a Le Figaro a hétfői brüsszeli merényletet követően. A nemzetközi iszlamista terrorszervezet dühét a Korán elégetése váltotta ki, amely a királyság több közterén is megtörtént.

Vajon Abdessalem Lassoued is az iszlamista szervezet parancsára cselekedett?

– veti fel a kérdést a konzervatív lap.

Abdesalem L. a merénylet elkövetése előtt fölvett videóiban, közösségi oldalain vállalta a felelősséget tettéért. A Facebookon közzétett, mostanra fiókjához hasonlóan elérhetetlenné vált videóban kifejtette, hogy „a muszlimok nevében állt bosszút”.

A felvételeken a terrorista a felvételen többek között így fogalmaz: „Allah harcosa vagyok.

Az Iszlám Államhoz tartozom. Szeretjük, aki szeret minket, és gyűlöljük, aki gyűlöl minket.

A vallásunkért élünk és a vallásunkért halunk meg”.

Magányos „bosszúálló?”

Hozzátette: „Eddig három svédet öltem meg (az áldozatok száma jelenleg két halott és egy sebesült – a szerk.). Bocsássanak meg nekem azok, akikkel szemben valami rosszat tettem. Én pedig mindenkinek megbocsátok”.

A közösségi oldalakon igen aktív Abdesalem L. az elmúlt napokban több üzenetet is közzétett, köztük egyet a Hamász és Izrael közötti háborúval kapcsolatban. „Tegnap Amerika repülőgépekkel és rakétákkal, ma pedig Nagy-Britannia is minden erejével a zsidókat támogatja” – fogalmazott egyik bejegyzésében a terrorista.

Legutóbbi Facebook-sztorijában

megosztott egy fotót a romokban heverő Gázáról,

a következő felirattal kísérve: „A sebezhető muszlimok győzelme minden muszlim kötelessége”.

Egy harmadik posztja egy olyan gyilkosságra utal, amelyet az Egyesült Államok-beli Illinoisban, követett el egy Josph Cuba nevű férfi. Az abcnews által is közzétett információ szerint a férfi 26 késszúrással végzett egy Wadea Al-Fayoume nevű 6 esztendős muszlim kisfiúval és megsebesítette édesanyját, Hanaan Shahint is. Az amerikai igazságügyi minisztérium szövetségi szervei gyűlölet-bűncselekmények miatt indítottak az ügyben nyomozást.

„Erőszakos cselekményről beszélnek , de ha egy keresztény gyerek lett volna, akkor terrorizmusról lenne szó” – írta, mielőtt felfüggesztették volna Facebook-fiókját.

„Hagyományos” öltözetben, egy fátyolt hordó nő és egy gyermek mellett – valószínűleg a felesége és a leánya társaságában is látható összeölelkezve a merénylő az egyik fotón.

A TikTok-on Abdesalem L. 166 fiókot követett.

Ezek nagy része muszlim prédikátoroké, olyanoké, akiket több százezer internetező követ. A felvételeken a Korán verseit olvassák és elemzik. A fiókok némelyikét vérrel festett pajzsokkal és kardokkal illusztrálták.

 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás + videó

life.hu

Harry hercegék húzásán a királyi család már csak forgatja a szemét

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Gáspár Laci üzent: Még a saját székletét is többre tartja, mint a követőjét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való