POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.03.
Módosítva: 2023.10.03.

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Közben meg folyton pénzügyi csődről beszél.

Karácsony a lehető legnagyobb titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, aztán másnap felemelte a busz és villamosjegyek árát!

Ráadásul saját hatáskörében eljárva döntött a jutalmakról és tökéletes időzítéssel a a jegyáremelések bejelentése előtti napon. Csakhogy világos legyen az összefüggés!

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Karácsony súlyos pénzhiányt emlegetve  emeltette meg a jegyárakat, arra hivatkozva, hogy főváros a csőd közelében van. Erre hivatkozva közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát. Csakhogy egy nappal előtte még tízmilliós jutalmakat adott a budapesti közlekedésben dolgozó kedvenc embereinek.

Az esetre a Magyar Nemzet derített fényt. Eszerint a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tíz millió forintra rúgnak.

Karácsony Gergelynek még  július 21-én félreverte a harangokat egy hangzatos Facebook-posztbankijelentette, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. – Előbb-utóbb emelnünk kellene és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Csakhogy  július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban szórni kezdte a pénzt. Saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós, több esetben nyolc-kilenc, csaknem tízmilliós prémium kifizetését.

Például Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató helyettese 8,6 millió forintot tett zsebre, egy nappal a jegyáremelések előtt.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.

A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehettek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. Hangsúlyozzuk tehát, hogy mindez közvetlenül a jegyáremelések előtt történt, akkor amikor Karácsony folyamatosan Budapest csődjéről beszél!

A hatalmas plusz juttatásokkal összefüggésben a Magyar Nemzet kérdéseket tett fel Karácsony Gergelynek. A főpolgármestertől szeretnék megtudni, hogy ebben a helyzetben a fővárosi cégeknek miként sikerült kigazdálkodniuk a prémiumok fedezetét. Választ várnak arra a kérdésre is, nem tartja-e visszásnak, hogy egyetlen nappal a példátlan nagyságú áremelés bejelentése előtt ilyen összegű jutalmakat fizettek ki, miközben folyton a főváros pénzügyi csődjéről beszélnek.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orosz katonák jelentek meg egy amerikaiak által használt légitámaszponton

origo.hu

Háborús művelet zajlik az orosz-fehérorosz határnál

life.hu

Bridgerton-körmök: ez a trend meghozza az étvágyat az új évadhoz

magyarnemzet.hu

Bognár szavainak hihetetlen utóélete lett, villant a piros

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

magyarnemzet.hu

A fővárosi számlagyár mellett több más bűncselekmény miatt is fájhat a baloldal háttéremberének feje

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Európa a tűzzel játszik, kiszélesedhet az ukrán háború

POLITIK

Deutsch Tamás: Ugyanaz történik Magyar Péterrel, mint ami Vonáékkal és Márki-Zayjal

POLITIK

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

POLITIK

Akár 40 százalékos árcsökkenést is hozott az Árfigyelő