POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.13.

Az embercsempészek közvetlen kapcsolatban a tálibokkal

Bakondi György információi.

Bakondi György azt mondta: az illegális bevándorlás legújabb negatív aspektusa, hogy az afgán embercsempész-bandák felett a tálib kormányzat átvette az irányítást. Hozzátette: 2015 óta látható, hogy a terrorizmus összefügg a migrációval, ezért a kormány biztonság-politikai kérdésként tekint a migrációra.

Gépfegyverrel felszerelt egyenruhások ellenőrzik az autósokat Szerbiában a magyar határ menti településeken. A felállított ellenőrzőpontoknál minden járművet alaposan átvizsgálnak, különösen a kamionokat, és azok raktereit. Az illegális migránsok ugyanis sokszor ott rejtőznek el, abban bízva, hogy így az Európai Unióba juthatnak.

„A magyar határtól alig tíz kilométerre is ellenőrző pontokat állítottak fel a szerb hatóságok. Gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az itt elhaladó személygépkocsikat, teherautókat és egyéb járműveket is.

Így próbálják megakadályozni, hogy a dél-Szerbiába szállított migránsok visszatérjenek a határmenti településekre, illetve a szerb-magyar határ közelébe” – számolt be az M1 helyi tudósítója.

A szerb rendőrség speciális alakulatait két hete vezényelték a magyar határ térségébe, miután Horgoson migránsok gépfegyverekkel lövöldöztek, és 3 illegális bevándorló meghalt. Az állig felfegyverzett egyenruhások azóta a környékről csaknem 5 ezer migránst gyűjtöttek össze, és szállítottak befogadóközpontokba. Ők többségében az erdőkben, illetve illegálisan elfoglalt házakban bujkáltak. Arra vártak, hogy az embercsempészek az Európai Unióba juttassák őket.

„Olyan volt itt már az élet, mint egy gettóban. Rengeteg migráns gyűlt össze. Teljesen felforgatták az életünket. Éjszakánként különösen veszélyes volt a környék” – panaszkodott egy zombori férfi.

A múlt héten nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentésből kiderült: a vajdasági embercsempészek közvetlen kapcsolatban állnak a tálib kormánnyal.

Erről beszélt az M1-en a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György kiemelte: mára az afgán embercsempészbandák felett a tálib kormányzat átvette az irányítást. Hozzátette, ezzel lényegében a tálibok döntik el, hogy ki juthat be Európába, ami az európai emberekre nézve súlyos biztonsági fenyegetést jelent.

„Azt, hogy ki juthat be Európába, azt tehát nem valamelyik nemzetállam illetékes idegenrendészeti hatósága vagy menekültügyi hatósága, de még csak nem is a brüsszeli központ az, aki eldönti, hanem bűnbandák és azon belül afgán bűnbandák döntenek erről. Vagyis, az afgán-tálib kormányzat dönti el, hogy ki juthat be Európába. Ez eléggé félelmetes perspektíva, hosszú távon nagyon súlyos követkeményekkel járó, belbiztonsági fenyegetést jelent az európai polgárok számára” – fogalmazott.

Bakondi György hozzátette: a nyugat-európai országok migrációs politikája teljesen kudarcot vallott. Ezzel szemben a magyar kormány álláspontja 2015 óta változatlan a kérdésben. Vagyis: csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kikkel szeretnének együtt élni.

A kormány a közösségi oldalán közzétett A migránsözön élhetetlenné tette a magyarlakta szerbiai falvakat című videóban mutatja be, hogy mi zajlik Horgoson és a magyar határtól öt kilométerre. A videóban azt is üzenték: „Magyarország megvédi a határait!”.

A kormány Facebook-oldalán szombaton megjelent videóban elhangzik: az embercsempészek fegyverrel akadályozzák meg, hogy az ott lakók megközelítsék a helyi erdőt.

Goran Baticina, aki Palicson él és méhészettel foglalkozik, azt mondta a kamera előtt, hogy az elmúlt évben talán egy nap volt, amikor nem hallatszott lövöldözés a környéken, egyébként a fegyverropogás a délutáni órákban folyamatos volt az erdőben.

Hozzátette, hogy

az utóbbi időben az embercsempészek Kalasnyikovokkal és „bombákkal” felszerelve, szabadon sétáltak, és ha a helyiek megpróbáltak bemenni az erdőbe, útjukat állták, és azt mondták nekik, hogy „ez itt már Afganisztán”.

A videó szerint három halottja volt a legutóbbi lövöldözésnek, és több száz szerb rendőr vonult ki a magyar határhoz, ahol 4500 migránst fogtak el. Egy idős, magyarajkú nő arról beszélt: olyan sokan voltak a migránsok, hogy „katasztrófa volt az életük” emiatt. Az illegális bevándorlók több házat is megrongáltak a faluban, amiket ezért le kellett bontani.

A nő később a stábnak megmutatta a kertje közelében lévő magyar határkerítést, amiről úgy fogalmazott: „ez Magyarország, be van kerítve, úgyhogy oda nem bírnak átmenni”.

A videóban megszólaló másik férfi elmondása szerint a migránsok 17-40 év körüli férfiak, akik mindent megrongálnak, minden lécet leszaggatnak és eltüzelnek.

Hozzátette, hogy „pillanatnyilag nyugalom van, de bizalom nincs arra, hogy mikor fog ez megváltozni”.

Elhangzott az is, hogy az illegális bevándorlók elloptak egy birkát, amit az egyik udvarban „feldolgoztak” és birkavérrel „meggyalázták” a helyi házakat. A férfi úgy fogalmazott: „jön egy rakat idegen, nem tudod mit akar, nem tudod, hogy beszél, más kultúrával rendelkezik, más az értékrendje, és nem kérdez, hanem zúz”.

„Ez szinte háborús helyzet volt, és az embert önkívületi állapotba hozta. Egyszerűen kiszorítottak a saját életteredből” – fogalmazott egy helyi férfi a kamera előtt. Egy harmadik férfi szerint Majdányon házakat gyújtottak fel migránsok, akik nagyon sokan voltak, „tízszerese, mint a falu lakossága”. Hozzátette, hogy állítólag most is lehetnek migránsok a környéken, de a rendőri fellépés miatt nem mernek mutatkozni.

„Fegyverrel jönnek le a határzárhoz, ennek a lényege a határzár között lévő járőröknek a megfélemlítése”– magyarázta Buder Andor, kiemelt főhatárrendész.

Özönlenek az illegális bevándorlók. Köztük terroristák és speciálisan kiképzett katonák is vannak.

Több olyan videó készült a magyar határnál, amelyen a 313-as szám látható. Ez közismerten a tálibok szélsőséges katonai szervezetének kódja. Már korábban is sejthető volt, hogy ők irányíthatják az embercsempészeket a balkáni útvonalon.

Tavaly decemberben tálib harcost fogtak el a szerb kommandósok a szabadkai erdőben. Egyikük mesterlövész volt az afgán hadseregben, a gyanú szerint

sorozatgyilkosságokat követett el, a másik terrorista pedig a tálibok tábornoka volt.

Az Iszlám Állam, az Al-Kaida és a Hamász terrorszervezetek is jelen vannak a szerb-magyar határon – ez derült ki abból a titkosszolgálati jelentésből, amelynek egy részét a héten hozták nyilvánosságra.

A dokumentumokban egyebek mellett az is szerepel, hogy az izraeli-palesztin feszültség miatt

egyre nagyobb a terrorfenyegetettség Európában.

A vilgászerte ismert terrorszervezetek irányítják az embercsempész hálózatokat – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kocsis Máté hangsúlyozta: Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, ezért a kormány minden olyan brüsszeli akarattal szembemegy, ami a terrorizmus kockázatát növeli. A politikus emlékeztetett: a kötelező szétosztást erőltetve az Európai Unió migránsgettókat hozna létre Magyarországon.

„A helyzet súlyos. Ezt a migrációs gyakorlatot, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen, mert ma már

a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

a lövöldözések is a terroristák által leuralt embercsempész bandák közötti fegyveres konfliktusok és ez itt zajlik Magyarország határain” – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Órákon át lőtték egymást a migránsok és az embercsempész bandák egy hete a magyar határkerítésnél, Horgoson. A tűzharcban hivatalosan három illegális bevándorló halt meg, de állítólag hat halottja is lehet az összecsapásnak.

Azóta gépkarabéllyal és golyóálló mellénnyel felszerelt katonai egységek lepték el a környéket. A razziákban fegyvereket, lőszereket és hamis útleveleket foglaltak le. Elemzők szerint

a terrorveszély évek óta fennáll, az Európai Unió mégsem tesz ellene semmit.

„A tömeges érkezés miatt a szélsőséges ideológiák transzportja is megjelenik, sajnos ennek egyik látható jele volt a brüsszeli terrortámadás, vagy a korábbi franciaországi is. Sajnos ezek összekapcsolódnak, összefonódnak és a terrorveszélyt növelik” – magyarázta Tóth Klaudia, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Hamarosan

újabb nemzeti konzultációt indul, amelynek egyik témája az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorfenyegetettség lesz.

A kormány hangsúlyozza: ismét megnőtt a jelentősége annak, hogy a magyar emberek elmondják a véleményüket arról, kit engednek be Magyarországra és kivel akarnak együtt élni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 28.: a Halak szerelmes, a Mérleg jókedvű

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába

POLITIK

Visszavonulási parancsot adott ki Zelenszkij

POLITIK

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

POLITIK

A volt brit kormányfő kiállt a konzervatív eszmék mellett