POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.27.
Módosítva: 2023.11.27.

Ázott kutya szagú parasztok! A NAV-ra támadtak az adócsalók

A nemrég leleplezett ferraris adócsalók ocsmány módon szitkozódnak.

Közölhetetlen, ocsmány módon gyalázkodó kifejezésekkel rontott rá a NAV-ra a nemrég leleplezett milliárdos mogyoródi adócsalók családja. A NAV Facebook-oldalán ettől kitört a kommentháború, amitől még jobban bevadultak az "érintettek". Akinek a bejegyzése nem tetszett azt szintén gyalázni kezdték a lehető legdurvább stílusban.

„Ázott kutya szagú parasztok” – így szólította meg a kommentelőket ifj. B. Ferenc, a számlagyáros család tagja, aki a NAV Facebook-oldalán, a róla szóló bejegyzés alatt kezdett el azzal kérkedni, hogy mennyire jó élete volt. 

A híres-hírhedt B. családtól persze nem áll messze az emberek provokálása, mint azt korábban a Bors már kiderítette, a családtagok folyamatosan kérkedtek elképesztő gazdagságukkal, látványosan nagy köteg pénzeket pörgettek, és sorra vették a luxus- és sportautókat. Amivel aztán sorozatosan provokáltak a közösségi médiában. Ferrari, Lamborghini, egymást érték a százmilliós luxusautók.

Összes húsz darab készült a világon ebből a luxusautóból...

A NAV hivatalos oldalán közétett videóban a B. családnál történt hétvégi razzia látható, melynek során összehangolt akcióban luxusautókat, többek között egy limitált szériás Ferrarit is lefoglaltak.

Ez alatt a poszt alatt kezdtek el a B. család tagjai  gyalázkodni. Elsőként ifj B. Ferenc, aki magát előszeretettel csak B. Ferikee-nek hívja. Ő azon a kérdésen dühödött fel, hogy milyen lehet egy Ferrariból Skodába átülni? Az első válasz Ferikee nővérétől, Marianntól érkezett: „Amilyen anyá … beleverni” – írta a nő.

Beszédes stílus...

 „Jobb élete volt, mint nektek, ázott kutya szagú parasztoknak” – hencegett saját magáról B. Ferikee. A nővére újabb válaszából aztán az is kiderül, hogy mennyire lenéznek másokat. „Nem fűtötök, képesek vagytok egész nap a plázában ülni, tisztelet a kivétel!” - szólt a komment.

A "B. Ferikee" aztán még eldicsekedett azzal, hogy nem is buktak olyan nagyot a NAV-os razzia miatt. „Nem estem akkorát, amilyen az életed” – felelte egy kérdésre.

Nem estem akkorát amilyen az életed!

A NAV közleménye  szerint a  B. családtól összesen 8 nagyértékű gépjárművet foglaltak le, többek között egy nagyjából 150 millió forintot érő Ferrari Keyvany F8 835 SuperTributo autót, és egy 100 millió értékű Lamborghini Urus sportautót. Az egyik autó csomagtartójában  egy bevásárlótáskában 1,1 millió eurót,  azaz körülbelül félmilliárd forintot is találtak az adónyomozók.. 

Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel  közölte: a pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig informatikai-specialisták is dolgoztak - ismertette. Kitért arra: a banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás - csak húsz példányban gyártott - Ferrari sportautót, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak, míg egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet. 

A tájékoztatás szerint nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, a Pécsi Járásbíróság pedig el is rendelte már három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte - olvasható a közleményben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

hirtv.hu

„Engedj el!” - így könyörgött Varga Judit a rendőrségi jegyzőkönyv szerint + galéria

origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány