POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.01.

Egyre durvul a zsidógyűlölet Nyugaton

A legrosszabb időket idézi...

Egy nevadai férfi antiszemita fenyegetést küldött egy amerikai szenátornak a Hamász arab terrorszervezet Izrael elleni véres terrortámadása után - adta hírül a Breitbart

A 43 éves John Anthony Millert a bírósági dokumentumok szerint azzal vádolják, hogy október 17-én hangüzenetet hagyott a szenátorasszony (később kiderült, Jacky Rosenről van szó) irodájában, melyben indulatosan és fenyegető hangnemben közölte, hogy felébresztette az alvó szörnyeteget, a szenátort pedig embertelennek és féregnek is nevezte, majd úgy folytatta:

Be fogjuk fejezni, amit Hitler elkezdett!

Ezenkívül Miller megjelent egy Las Vegas-i bírósági épületben is, ahol a szenátort kereste, de a biztonsági őr megtagadta tőle a belépést. A férfi ezután azt kiabálta végig az utcán, hogy meg kell ölni az utolsó izraeli terroristát is.

Millert szövetségi tisztviselő megfenyegetésével vádolták meg.

Ami egyes amerikai egyetemeken történik Izrael-ellenes tüntetésként, az kimeríti az antiszemitizmust – ismerte el pénteken a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának koordinátora.

John Kirby egy sajtóbeszélgetésen kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy vannak felsőoktatási intézmények, ahol a zsidó diákok félnek, és megfélemlítést szenvednek el, ami „elfogadhatatlan” és „ellentétes azzal, amit az Egyesült Államok képvisel”.

Megfenyegették a zsidó diákokat több amerikai egyetemen, a campusokon rendőrök járőröznek. A Hamász október 7-i Izrael elleni terrortámadása óta négyszeresére nőtt az antiszemita incidensek száma az Egyesült Államokban. A felsőoktatási intézményekben tanuló zsidó hallgatók azt mondják: félnek elhagyni a hálótermeiket.

Rendőrök járőröztek a Cornell Egyetem campusán a New York állambeli Ithacában, miután a hétvégén az interneten életveszélyes fenyegetések érték a zsidó diákokat. Az egyetemnek mintegy 21 ezer hallgatója van, köztük 3500 zsidó vallású.

Az intézmény vezetősége azt javasolta nekik, hogy maradjanak a hálókörzeteikben, amelyek biztonságát a rendőrség biztosította.

Az egyetemi zsidó közösség vezetőjeként aggódtam a társaim életéért és a barátaim mentális egészségéért. Amikor láttam a fenyegetéseket, dühös voltam, hogy létezik ilyesfajta gyűlölet, és tenni akartam ellene. Azt akartam, hogy tudják: az antiszemitizmus nem helyénvaló” – mondta egy diáklány.

A New York városában működő Columbia Egyetemen is hasonló incidensekről számoltak be a zsidó hallgatók.

Tegnap az egyetem egyik online fórumán valaki azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a zsidók torkát. A zsidó diákok féltek elhagyni a szobáikat, a kóser ebédlőt pedig bezárták. A múlt héten egy antiizraelita csoport bezárta a zsidó diákokat a könyvtárba. Most, 2023-ban, nem 1942-ben!” – számolt be ez az egyetem másodéves hallgatója.

Az FBI közölte: minden fenyegetést komolyan vesznek, és nyomon követik az eseményeket, együttműködik a helyi rendőri szervekkel.

A Hamász október 7-én indított Izrael elleni terrortámadása óta riasztóan megnőtt az iskolákban és az egyetemi campusokon bejelentett antiszemita incidensek száma. Amerikában nincs helye a gyűlöletnek, és a leghatározottabban elítélünk mindenfajta antiszemita fenyegetést és megnyilvánulást” – jelentette ki a Fehér Ház szóvivője.

Az elmúlt hetekben több amerikai iskolában szerveztek Izrael-ellenes megmozdulásokat, amelyek többször erőszakba torkollottak.

Többeket őrizetbe vettek. De a hatóságok az interneten történt esetek miatt is nyomozást indítottak. New York állam kormányzója pedig terroristának nevezte az antiszemita üzenetek küldőit.

Mindennapossá váltak Európában az antiszemita támadások, az izraeli–palesztin konfliktus fellángolása óta pedig egyre súlyosabb a helyzet. Több országban már fegyveres őrök védik a zsidó rendezvényeket a terrorveszély miatt. Közben a bevándorlók, valamint az őket támogató LMBTQ és baloldali szervezetek egyre hangosabban skandálják az antiszemita rigmusokat a palesztinpárti tüntetéseken. Elemzők szerint nyilvánvaló, hogy az antiszemitizmus és a terrorizmus szorosan összefügg a bevándorlással.

Ismét békésnek mondott Palesztina-párti tüntetéseket tartottak Londonban és az Egyesült Királyság több nagyvárosában a hétvégén. A fősodratú média szerint a demonstrálók békét és tűzszünetet követeltek.

A valóságban azonban tombolt az agresszió. A többségében bevándorló hátterű tüntetők megtámadták a rendőröket és a járókelőket, köveket dobáltak és rasszista jelszavakat ordítottak, fehér szemétnek nevezve a briteket és az európai embereket.

Antiszemita és a Hamász palesztin terrorszervezetet éltető rigmusoktól zúgott a százezres tömeg. A véres, halott csecsemők utánzatait kezükben tartó terrorpárti őrjöngők ugyanis azt kiabálták, hogy a Palesztin államot Izrael területén kell létrehozni, és a lázadást egész Európára ki kell terjeszteni.

Új fejlemény, hogy a terrorizmust és a Hamászt támogató, zsidóellenes tüntetésekhez már az LMBTQ szervezetek, illetve az AntiFa szélsőbaloldali mozgalom is csatlakozott. A transzparenseken a kommunista sarló és kalapács is feltűnt.

A brit rendőrség szerint az izraeli–palesztin konfliktus fellángolása óta meredeken emelkedik az antiszemita bűncselekmények száma Londonban, többen pedig arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Királyságban az antiszemitizmust megengedő környezet jött létre.

A Hamászt éltető bevándorlók antiszemita fenyegetései miatt Luxemburgban pedig rendőrök biztosítják a zsidó rendezvényeket és istentiszteleteket, amelyek időpontját titokban tartják.

A zsidó közösség elnöke arról beszélt: az antiszemita támadások száma a napokban megduplázódott, a zsidók félnek, és inkább otthon maradnak.

Nyugat-Európát lángba borítják az illegális bevándorlókból, korábbi migránsokból és az őket támogató baloldaliakból szerveződő terrorpárti és zsidóellenes tüntetők. A sokasodó antiszemita támadások miatt a svéd Göteborgban arra kérték a zsidókat, hogy ne használják nyilvánosan a Dávid csillagot, vagy a kipát.

„A rettegés a zsidók életének részévé vált”

– erről írt a Magyar Nemzet.

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy a megengedő bevándorláspolitikát folytató nyugat-európai országokban megugrott az antiszemita bűncselekmények száma, sokasodnak a fenyegetések és a zsidók meggyilkolására utaló felhívások.

Aki nem látja, hogy az antiszemitizmus, a terrorizmus és a bevándorlás között összefüggés van, az vagy vak, vagy pedig érdekből nem akarja látni”– mondta a Kossuth Rádióban a XXI. Század Intézet elemzője. Nagy Ervin szerint Soros György és a baloldal azért támogatja az illegális bevándorlókat, a tüntetéseket és ezzel a terrorizmust, mert a migránsok szavazataira számít.

„Itt másod, harmad generációs tüntetőket is láthatunk, akik már állampolgársággal rendelkeznek. Tehát amikor a baloldal a Hamász mellé áll, a bevándorlást erőlteti, akkor bizony ennek politikai okai is vannak, hiszen a bevándorlók szavazataira is számot tartanak” – mondta az elemző.

Brüsszel a nyilvánvaló antiszemitizmus és terrorveszély ellenére sem hajlandó lépni az illegális  bevándorlás ellen, hanem a migránsokat támogatja”– hangsúlyozta az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en.

Zila János szerint ráadásul a bürokraták olyan országokat is bajba akarnak sodorni, amelyek nemet mondtak a migrációra. „Látjuk azt, hogy még most is erőltetik a kvóták ötletét, amelyek nem tennének mást, mint szétterítenék a problémát az egész kontinensen. Olyanok számára is adnának belőle, akik soha nem kértek ebből” – fogalmazott.

A magyar kormány álláspontja egyértelmű. Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, ahogy a bevándorláspolitika is világos:

Magyarország nem engedi be a migránsokat, és nem lesz bevándorló ország.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Házasság első látásra szereplői hatalmas titkot árultak el a magánéletükről - videó

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött