Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.23.

Gyurcsány áldását adta Karácsonyra

A Főnök "beáll" mögé.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint együttműködési megállapodásokat kötött a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

„A Demokratikus Koalíció Elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében” – írja a DK csütörtöki közleménye alapján az Index. Az egyezség szereplője az MSZP és a Párbeszéd is.

A DK beállt Karácsony Gergely mögé

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a Demokratikus Koalíció biztos abban, hogy „a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek”.

Az MSZP-vel kötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed.

A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. A jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

A DK és a Párbeszéd közötti megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban és közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

A megállapodás tényét közleményében az MSZP is megerősítette.

Az Index emlékeztet rá, hogy Karácsony Gergely október 23-i beszédében vállalta, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra.

Brenner Kolomant, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, az Országgyűlés volt alelnökét indítja a Jobbik - Konzervatívok főpolgármester-jelöltként.

Lukács László György, a Jobbik – Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője jelentette be, hogy Brenner Koloman elfogadta a felkérést, vállalja a jelöltséget.

A frakcióvezető szerint a Jobbik mindig is olyan jelöltet támogatott, aki képes volt alternatívát mutatni, és nem a politikai szekértáborok igényét szolgálta ki.

Hangsúlyozta, hogy a főváros vezetését az alapoktól kell megreformálni. Karácsony Gergely kihívója a Tegyük rendbe Budapestet! szlogennel indította el kampányát.

Megítélése szerint a fővárosban javítani kell a közbiztonságot, a köztisztaságot, és meg kell szüntetni az eddigi visszaéléseket. Kifejtette, hogy

az egykor patkánymentes Budapest most hemzseg a betegséget terjesztő állatoktól, és a hajléktalanok ellátását is új alapokra kell helyezni.

Úgy véli, nem elég a hajléktalanproblémát a szavak szintjén kezelni, megfelelő ellátórendszerre van szükség. A Jobbik főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy

helyi népszavazást kezdeményeznek a Lánchíd forgalmi rendjéről,

mert úgy vélik, hogy ekkora horderejű döntést nem hozhat meg a közvélemény megkérdezése nélkül egyedül Budapest főpolgármestere.

Hangsúlyozta, hogy közlekedési káosz helyett rendet kell teremteni, és

„meg kell szüntetni az autósok szisztematikus üldözését”.

A politikus kifejtette, hogy győzelme esetén egységes parkolási rendszert vezetne be a fővárosban, szabályozná az elektromos rollerek használatát, és rendbe tenné a Városháza működését is.

Karácsony Gergely vállalta ugyan, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra, amely megítélése szerint sikerre van ítélve, ám jelen fejlemények tükrében a Jobbik – Konzervatívok nem kér a közös sikerből.

Szintén a főpolgármester-választással kapcsolatos hír, hogy Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke a Partizán című Youtube-csatornán bejelentette: nem indítanak önálló főpolgármester-jelöltet.

Korábban a Mi Hazánk azt közölte, hogy Grundtner András lesz a főpolgármester-jelöltjük.

Budapesten minden a káosz felé tart, de már csak kétszáznégy nap van, hogy „véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak” – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.

A politikus kifejtette: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester „régóta pajtikák”, jóban voltak már akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, ugyanis Karácsony Gergely neki dolgozott a miniszterelnöki hivatalban politikai tanácsadóként „és a cégén keresztül zsíros megbízásokat kapott”.

Úgy vélte, „mindkettő alkalmatlan”. Rossz végigsétálni Budapest koszos, hajléktalanokkal teli utcáin, „éppen úgy minden a káosz irányába tart”, mint Gyurcsány Ferenc ténykedése alatt. Budapest hitelekből működik, a kiszivárgott dokumentumok szerint még az idén csődbe megy, miközben az ország leggazdagabb városa, és amikor Tarlós István, „Budapest egyik legjobb főpolgármestere” átadta a város kulcsait, a tartalékai megközelítették a 200 milliárd forintot – mondta. Hozzátette: úgy van csődben Budapest, hogy 2019 óta a város bevételei folyamatosan nőnek.

Hangsúlyozta: teli kasszából, növekvő adóbevételekből és támogatásokból sikerült romba dönteni a költségvetést, ahogyan „Geri titkos főnöke”, Gyurcsány Ferenc csinálta az országgal.

Azt mondta: sok minden épült, de „nekünk a dugók jutnak”. „A főváros megépíttette a kormány pénzéből a Lánchidat”, ami „5 milliárd forinttal került csak többe” és továbbra is zárva van az autósok előtt. A „főváros továbbá megépíttette a kormány pénzéből a csupa beton Blaha Lujza teret”, aminek a legfőbb látványossága a nyilvános WC – vélekedett.

Kubatov Gábor kiemelte: „de már csak kétszáznégy nap van, hogy véget tudjunk vetni ennek a rémálomnak”. Ugyanakkor „egy dologban egészen biztosak lehetünk: nincs Karácsony Gyurcsány nélkül” – tette hozzá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Nem volt kegyes az idő a Baywatch bombázójával: sokkoló friss képeken az egykori szépség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér

POLITIK

Kijev kirobbanthatja a III. világháborút

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek