Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.03.

Afgán migráns lúggal támadt rá egy családra Nagy-Britanniában

Nem találja a rendőrség.

A brit rendőrség még mindig nem találja azt az afgán migránst, aki a héten maró anyaggal öntött arcon egy nőt és két gyermekét. Az elkövető illegális bevándorlóként érkezett az Egyesült Királyságba, ahol korábban szexuális visszaélések gyúnűjával már a hatóságok látókörébe került. Ki is akarták utasítani, azonban időközben a muszlimról áttért a keresztény hitre, ezért maradhatott Nagy-Britanniában.

A zsírszódával elkövetett támadás dél-London Clapham negyedében szerdán történt, a tettest azóta sem találja a rendőrség. A merénylő a maró anyagot egy fiatal nőre és két gyermekére, egy három, illetve nyolcéves kislányra locsolta, majd elmenekült.

A szemtanúk elborzadva beszéltek a történtekről. Volt, aki azt hallotta, hogy a megtámadott nő azt kiabálja, hogy nem lát, segítsenek neki.

z„Szörnyű volt hallani, a nő először azt kiabálta, hogy állj! ne!, aztán sikoltozni kezdett” – mondta egy szemtanú.

Az incidensnek több sérültje van, mert mindenki, aki a nőn és a gyerekeken segíteni próbált, és hozzájuk ért, azt szintén megsebesítette a támadásnál használt vegyszer. Összesen 12-en kerültek kórházba, az anya és 3 éves kislánya élethosszig tartó sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy megtalálja a brutális támadás elkövetőjét.

A féri Newcastle-ből érkezett és úgy gondoljuk, oda is ment vissza. Igaz, ez csak feltételezés. Együttműködünk mindenkivel, hogy minél előbb megtaláljuk az elkövetőt” – mondta Gabriel Cameron, a rendőrség szóvivője.

A merénylő azonban napok óta szökésben van. A brit rendőrség két fényképet is közzétett róla. Az egyiken sértetlen, a másikon sebhelyes az arca. Arra figyelmeztettek, hogy senki ne közelítse meg, mert továbbra is veszélyes lehet.

A 35 éves elkövető egyébként nem ismeretlen a brit hatóságok előtt. Abdul Shokoor Ezedi afgán állampolgár, aki egy teherautóban elbújva érkezett illegálisan az Egyesült Királyságba, még 2016-ban. Két évvel később nemi erőszak elkövetése miatt vádat emeltek ellene. A bíróság bűnösnek találta, de csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és tíz évre bekerült a neve a szexuális erőszakot elkövetők nyilvántartásába.

A hatóságok kétszer elutasították ugyan a menedékjogi kérelmét, de harmadszorra, 2020-ban mégis megadták neki, miután áttért a keresztény hitre és azt állította, nem tud hazatérni, mert Afganisztánban immár új vallása miatt üldöznék.

Hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel történt késeléses incidensben. A francia rendőrség letartóztatott egy 32 éves mali születésű férfit, őt vádolják a támadással.

A rendőrség áldozatnak tekint egy negyedik embert is, aki fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került a támadás hatására. A súlyos állapotú áldozatot meg kellett műteni.

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta.

A letartóztatott támadó egy 32 éves mali születésű férfi, akinél olasz jogosítványt találtak.

A merénylet okát egyelőre nem tudják a hatóságok.

A támadás miatt akadozik a vasúti forgalom a pályaudvaron, amely a belföldi szerelvények mellett Svájcból és Olaszországból érkező vonatokat is fogad.

A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy keressek alternatív útvonalat.

A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet e pillanatban nem tekintik terrortámadásnak.

A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Valóságos ámokfutást rendezett egy esküvőn a szakmai képzésre Franciaországba érkező, ám a nyelvet alig beszélő Farés Boutrif. A 2023 áprilisában nőket összeverő, arcukat üvegszilánkkal vagdosó, illetve a menyasszonyt is életveszélyesen megsebesítő algériai fiatalember azóta még nyomozóbíró elé sem állt.

Nem kapkodják el az ítélet meghozatalát annak az algériai fiatalembernek az ügyében, aki elvágta a menyasszonynak, a 38 éves Laëtitia Devanneaux-nak a torkát az esküvőn, ahová meghívták. Pedig a Párizstól északnyugatra fekvő Pont-l’Évêqueben 2023 áprilisában történt életveszélyes támadás gyanúsítottját, aki négy embert sebesített meg az ünnepségen, már 2023 áprilisában bíróság elé állították – írja az ActuOise című helyi lap.

Képzésre érkezett: a nyelvet nem beszéli

Az Actu.fr című országos lap helyi kiadása hozzáteszi: a fiatalember börtönben várja, hogy a nyomozási bíró is meghallgassa.

Az algériai állampolgárságú gyanúsított, az elkövetés idején 22 éves Farés Boutrif váratlanul csöppent a 2023. április 22-én Pont-l’Évêque-ben tartott esküvő meghívottjai közé – derítette ki a történteket alaposan körüljáró Le Nouveau Detectif című, bűnügyekre specializálódott bulvárlap.

Boutrif, aki képzésre érkezett Algériából (a külföldi munkavállalók szakmai képzését az illegális migráció hátsó kapujaként is emlegetik Franciaországban – a szerk.) nem szaggatta túlzottan az istrángot nyelvtanulás terén, meghallgatásakor tolmácsra volt szükség. (Bár a források nem térnek ki az esemény érintettjeinek nemzetiségére, a sértett vezetéknevéből és az Oisehebdo.fr 2023 áprilisában közölt cikkéből, ahol a menyasszony portréja is látható, egyértelműen arra lehet következtetni, hogy Laëtitia francia, míg az algériai fiatalember a vőlegény ismerősei közé tartozott.)

Üvegszilánkos ámokfutás

A vőlegény testvére az utolsó pillanatban kért engedélyt, hogy meghívhassa egy barátját. A rendkívül jó hangulatúnak indult esküvőn minden további nélkül igent mondtak erre.

Boutrif a Le Nouveau Detectif szerint elég gyorsan lerészegedett és

nőkkel kezdett – egyre erőszakosabban – bizalmaskodni.

Viselkedését persze nem tolerálták, aminek lökdösődés, botrány lett a vége. A csendőrök is megjelentek, ami – látszólag – visszafogottá tette a vendéget.

Csakhogy a hatósági emberek távozása után Boutrif fogdosni kezdte egy lány combját, majd amikor a közeledést a lány igen ingerülten visszautasította, Boutrif eltörte poharát a lány fején. A lány édesanyjának pedig, aki megpróbált beavatkozni, a szilánkokkal megvágta a fülét és az arcát.

Mentőhelikoptert kellett hívni

A fiatalember egy másik, barátnője védelmére kelő lányt állon vágott, majd amikor menyasszony próbált a konfliktusnak véget vetni, Boutrif a kezében levő üvegszilánkkal elvágta fiatal nő torkát. A menyasszonyt mentőhelikopterrel vitték el. A Le Nouveau Detectif szerint Boutrifot csak úgy tudták lefogni és a hatóságoknak átadni, hogy a násznép „teljes erejével rárontott”.

Az életveszélyes állapotban levő menyasszonyt a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni,

és beszédképessége sem károsult.

A támadó, aki az ActuOise szerint hét év börtönbüntetésre számíthat, azt állítja: mivel részeg volt, semmire nem emlékszik a történtekből.

Rekordszámú, több mint 300 ezer tartózkodási engedélyt adtak ki migránsoknak tavaly Franciaországban. Párizs ugyanakkor jelentősen emelte a kiutasítások számát is: tizedével több embertől tagadták meg az országban tartózkodást, és csaknem ötezer bűnözőt küldtek vissza a származási országába. A francia kormány közben tovább szigorítaná a bevándorlási törvényeket, amelyet a parlament el is fogadott, de a francia alkotmánytanács egy részüket megsemmisítette.

Több százan gyűltek össze Párizsban, a francia Alkotmánytanács épületénél csütörtökön, hogy a kormány legújabb törvénytervezete ellen tiltakozzanak. Az illegális migráció visszaszorítását célzó javaslatot már a francia parlament alsó és felsőháza is elfogadta, ezután került a magyar alkotmánybíróságnak megfelelő testület elé. A tanács végül a törvénytervezet cikkelyeinek több mint harmadát elutasította, az új szabályozás ellenzői azonban így sem elégedettek.

„Tudtuk, hogy néhány cikkelyt elutasítanak, a többit pedig elfogadják. De nekünk valójában a törvény egészével van problémánk, mert az szélsőjobboldali ideológián alapul, tartalmazza az összes ilyen eszmét” – fogalmazott a tüntetők egyik szószólója.

Az Alkotmánytanács többségében azokat a cikkelyeket nem fogadta el, amelyek szerintük nem kapcsolódnak a tervezet fő témájához.

Ide tartozik például az illegális bevándorlók szociális ellátáshoz való hozzáférésének késleltetése, illetve a családegyesítések szigorítása. Ezeket a javaslatokat azonban később egy másik törvény részeként még elfogadhatják. Három pontot viszont véglegesen elutasítottak, így például a parlament által meghatározott migránskvóta bevezetését. Az ellenzéki pártok sikerként értékelték a tervezet megnyirbálását.

„Ez az első győzelem, a legrosszabbat sikerült elkerülni. A leginkább alkotmányellenes és köztársaságellenes cikkelyeket elutasították, akárhogy próbálták megkérdőjelezni a hazához való jogot, vagy nemzeti preferenciát teremteni a szélsőjobboldali program elemeiből” – mondta egy baloldali francia politikus.

A kormánypárt egyik parlamenti képviselője azonban kiemelte: a számukra legfontosabb javaslatokat nem utasította el az alkotmányosságot vizsgáló testület.

A kormány eredeti tervezetét, amely 27 cikkelyt tartalmazott, az Alkotmánytanács teljes egészében elfogadta. Így a kormány nevében Gérald Darmanin belügyminiszter által tett javaslatok alapján olyan rendelkezéseink vannak, amelyek reményeink szerint gyorsan megvalósulnak – fogalmazott a kormányzó Reneszánsz Párt képviselője.

Az illegális bevándorlásra vonatkozó szabályok szigorítása egyre sürgetőbb Franciaországban.

A párizsi belügyminisztérium legfrissebb összesítése szerint több mint 300 ezer tartózkodási engedélyt adtak ki tavaly. Ezek egyharmadát észak-afrikaiak kapták, főként marokkóiak, tunéziaiak és algériaiak. Párizs ugyanakkor jelentősen emelte a kiutasítások számát is: tizedével több embertől tagadták meg az országban tartózkodást, és csaknem ötezer bűnözőt küldtek vissza a származási országába.

Azonban a kitoloncolási ítélet után sok migráns továbbra is szabadon mozoghat az országban. A hét elején nagy felháborodást keltett, amikor egy illegális bevándorló okozott halálos közúti balesetet az andorrai határ közelében. Egy hivatalosan kitoloncolt örmény férfi autójával beleütközött a gazdatüntetések egyik útblokádjába. A jármű a tüntetők közé csapódott. Egy 36 éves nő a helyszínen meghalt, 12 éves lánya pedig a kórházba szállítás után vesztette életét. Az örmény sofőr ellen vádat emeltek a francia hatóságok, szintén kitoloncolásra váró utasait pedig őrizetbe vették.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

Az egész ország riasztást kapott, ekkor csap le a brutális vihar

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

mandiner.hu

Új felmérés: fej-fej mellett áll Magyar Péter pártja és Gyurcsányék szövetsége

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

mindmegette.hu

Nagy a felháborodás az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér