POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.31.
Módosítva: 2024.04.01.

Baloldali politikusok is kiállnak Varga Judit mellett

Magyar Péter ócsárolja őket.

Több baloldali közéleti szereplő állt ki a bántalmazott Varga Judit mellett. Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere azt mondta: őt maga Magyar Péter győzte meg a posztjaival arról, hogy súlyosan bántalmazó kapcsolatban élt a feleségével. Baranyi Krisztina úgy fogalmazott: Magyar Péternek a rendőrségi ügyükről szóló HVG-cikk előtti bejegyzése, annak szóhasználata, hangvétele, tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik. Magyar Péter erre álellenzékiséggel vádolta meg Baranyi Krisztinát.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere szomorúnak nevezte péntek este az ATV stúdiójában, hogy mennyire rettenetes volt Varga Judit és Magyar Péter házassága.

Közben Baranyi Krisztina kiállt a volt igazságügyi miniszter mellett. Az Index által csatolt podcastban ugyanis – amit a frisshírek.hu készített a ferencvárosi polgármesterrel –, a balliberális politikus arról beszélt: nem hallgatta meg Varga Judit csaknem kétórás szerdai interjúját, mert Magyar Péter korábbi megnyilvánulásai is már meggyőzték arról, hogy valóban bántalmazó kapcsolatban élhetett az igazságügyi miniszter.

„Engem arról, hogy ez egy bántalmazó, súlyosan bántalmazó kapcsolat volt, nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga,

azzal a Facebook-poszttal, amit a HVG-cikk megjelenése előtt tett közzé, és azzal a támadással. A szóhasználata, a hangvétele, minden-minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik” – fogalmazott a polgármester.

Magyar Péternek nem tetszett Baranyi Krisztina kiállása Varga Judit mellett. Egy Facebook-kommentben vonta kétségbe a polgármester ellenzékiségét. „Pokol, rémfilm” – Varga Judit ezekkel a jelzőkkel írta le azt a lelki terrort, amelyet saját elmondása szerint átélt Magyar Péter mellett. A volt miniszter Hajdú Péternek a Frizbi TV-n mesélt részletesen arról, mi történt a házasságuk alatt a zárt ajtók mögött.

 

A Péter kijött a szobából, bement a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban. És emlékszem, ahogy az édesanyámmal ott félünk, és lapulunk, hogy ebből mi lesz, és a gyerekekkel mi lesz.

Az ilyen helyzetekből szinte lehetetlen kilépni” – fogalmazott Varga Judit.

Az áldozat ugyanis – miközben az utolsó reménysugárba is kapaszkodik –, sokszor megfélemlített lelkiállapotban él és nem csak a bántalmazójától fél, hanem attól is, hogy nem hisznek majd neki.

Magyar Péter korábban újságíróknak azt bizonygatta: Varga Judit kapcsolati erőszakról szóló állításai hamisak, és azokat – mint mondta – a kormány diktálta.

Pénteken délelőtt a saját közösségi oldalán mégis úgy reagált, idézzük: „Igen, az én feladatom volt kivinni a kukákat, igen előfordult, hogy beültem a hátsó ülésre, igen, sokszor fontosnak éreztem, hogy bocsánatot kérjek, igen, sokszor zárva maradt az ajtó, amikor veszekedtünk, hogy a gyerekek ne jöjjenek be.”

Az Origo az ellentmondást úgy kommentálta: a baloldal új kedvence, legújabb Márki-Zay Péterje folytatja ámokfutását.

A Facebookon elismerte, hogy feleségét bezárta egy szobába, majd láthatóan arra törekszik, hogy az éveken át tartó agresszív tombolását hétköznapi családi perpatvarnak próbálja mutatni és megint hazudozni kezd.

Bezárt egy szobába, mert bekattant. Terhesen nekilökött egyszer az ajtónak. Késsel járkált a házban – ilyen traumákról számolt be Varga Judit volt igazságügyi miniszter egykori férje, Magyar Péter kapcsán. Varga Judit megerősítette a volt férje agressziójáról szóló híreket, amelyekre először egy a Hvg.hu által szemlézett rendőrségi jegyzőkönyvből derült fény. Az egykori miniszter arról beszélt, évekig ki volt téve a családon belüli erőszaknak, amely miatt az egész családja szenvedett.

Folyamatos veszekedések, verbális agresszió, ami többször tettlegességig fajult – így jellemezte Varga Judit korábbi házasságát a Hajdú Péternek adott interjúban. A közel kétórás beszélgetésben a volt igazságügyi miniszter részletesen mesélt arról, hogy

Magyar Péter – Varga Judit szavai szerint – évekig manipulálta és mérgezte a családja életét.

„Akkor már konkrétan mérgező volt a gyerekek számára is… folyamatos veszekedések, és én nem akartam azt, hogy a gyerekek azt hallják, hogy megy az üvöltözés…” – árulta el Varga Judit, a Frizbi TV YouTube-csatornán adott exkluzív interjúban Hajdú Péternek.

Varga Judit az interjúban azt mondta:

Magyar Péter többször azzal próbálta megfélemlíteni és fenyegetni, hogyha ki mer lépni a kapcsolatból, botrányt csinál

– ezt tette például abban a veszekedésben is, amelyről végül rendőri jegyzőkönyv készült.

„Üvöltözés, fenyegetődzés, mi mindennel fenyegetett?” – kérdezte Hajdú Péter, amelyre Varga Judit a következőt válaszolta: „Általában kormánybuktatással. Benne van abban a rendőri jegyzőkönyvben is, hogy na majd RTL Klub-élőzök vagy Facebook-élőzök…

Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből”

– a HVG állítása szerint ez a mondat hangzott el Magyar Pétertől a rendőri jegyzőkönyv szerint is, amely az egykori miniszter és volt férje egy 2020 decemberében történt veszekedését örökítette meg. A jelentést az akkor Varga Judit védelmét ellátó, hivatali esküt tett rendőr írta le, akit Varga Judit arra kért, hogy menjen el vele az otthonába. A jelentésben az áll:

a rendőr úgy érzékelte, hogy Varga Judit félt.

Miután pedig a volt tárcavezető bement a házba, a vitatkozni kezdetek Magyar Péterrel. A jelentés szerint a miniszter azt mondta a férjének, engedje el, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon – ami arra utal, hogy Magyar Péter megpróbálta visszatartani Varga Juditot.

„Valahogy mégis ki kellett jutnom a házból, a bejárati ajtóhoz érve észrevett egy rendőrt. Ekkor elrohant, hogy előbb érjen a gyerekekhez, mint én, hiszen a fiúk a nagyszülőknél voltak akkor” – Varga Judit szerdán így emlékezett a történtekre.

A Hajdu Péternek adott interjúban arról is beszélt, nem ez volt az első olyan eset, hogy Magyar Péter korlátozta a szabadságát.

„Bezárt egy szobába. mert bekattant azon, hogy mentünk egy nyári rendezvényre”

– mondta, majd hozzátette: „Ezek a jelenetek sokszor a gyerekek szeme láttára zajlottak.” Olyan is előfordult, hogy a fiai szabadították ki.

„Akkor bezárt, hogy akkor nem megyünk sehova. Elkezdtem kiabálni, hogy gyerekek, szabadítsatok ki. És akkor a gyerekem hozott egy kulcsot, akkor még csak 11 éves volt, és ő szabadított ki. Minden gyerekem emlékszik erre” – árulta el Varga Judit az interjú során.

„A gyerekeid előtt zárt be egy szobába?” – kérdezte Hajdú Péter a volt igazságügyi minisztert, aki csak annyit válaszolt: „Igen.”

Varga Judit úgy fogalmazott: „A fenyegetődzés volt, hogy tettlegességig fajult.”

„Emlékszem, hogy terhesen nekilökött egyszer az ajtónak”

– közölte a volt miniszter.

Magyar Pétert a volt miniszter beszámolója alapján az sem zavarta, hogy dühkitöréseinek mások, akár az egész család szemtanúja volt.

„Péter kijött a szobából, bement a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban. Emlékszem, ahogy az édesanyámmal ott félünk, és lapulunk, hogy ebből mi lesz, és a gyerekekkel mi lesz”

– mondta.

Agresszív, megfélemlítő, fenyegetődző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen – ez az állítás szintén szerepel Magyar Péterről a HVG által összefoglalt rendőrségi jegyzőkönyvben is. A dokumentum szerint miután az ominózus, 2020 decemberében történt vita után Varga Judit rendőri segítséggel jutott ki a Magyar Péterrel közös otthonukból, a férfi autóval hajtott utánuk, hogy előbb érjen oda a gyerekekhez, akik akkor a nagyszüleiknél voltak. A dokumentumban az áll: Magyar Péter a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét. A jelentés szerint Varga Judit volt férje nem is cáfolta útközbeni életveszélyes manővereit, és a jelentésben leírt botrányos viselkedésével kapcsolatos megjegyzéseket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

vg.hu

Karddal ölt meg egy tizennégy éves fiút a londoni ámokfutó – videó

metropol.hu

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Most érkezett: dráma Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való