POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.11.

Rétvári Bence: az EP a migrációs paktum megszavazásával szembement az európai emberek akaratával

Rétvári Bence: " Az emberek biztonságban akarnak élni!"

Az Európai Parlament (EP) a migrációs paktum szerdai megszavazásával ismét szembement az európai emberek akaratával - vélekedett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében. 
 

"Az európaiak biztonságban akarnak élni, és elutasítják a migrációt. Ezzel szemben a migrációpárti politikusok minden fórumon áterőszakolják saját javaslatukat a migránsok tervszerű betelepítéséről. Ez a döntés egész Európa jövőjét megváltoztathatja" - fogalmazott Rétvári Bence. A helyes irány a külső határok megvédése lenne, amit Magyarország tesz minden nap. Az viszont elfogadhatatlan és észszerűtlen, hogy a határon lefolytatott eljárások 28,3 százalékát Magyarországtól várják - fűzte hozzá. 

Azt írta: a migrációs paktum már a bevezetése előtt megbukott, hiszen amikor még önkéntes alapon lehetett a migránsok belső áthelyezési rendszeréhez csatlakozni, teljes kudarc volt a működése. Felidézte: a magyar kormány évek óta mondja, csak Brüsszel nem hallja meg, hogy az illegális bevándorlást már az Európai Unió határai előtt meg kell állítani. A külső határokat kell megvédeni megfelelő fizikai és jogi eszközökkel, ahogyan azt Magyarország már évek óta teszi. Ez az egyetlen hatékony megoldás! - vélekedett. Közlése szerint a magyar kormány hosszú ideje küzd azért, hogy felhívja Brüsszel figyelmét arra: a szolidaritás nem egyenlő az illegális bevándorlók kötelező elosztásával! Míg egyes kormányok a migrációs nyomás növekedéséhez nyújtanak pénzügyi támogatást, addig a magyar rendőrök és határvadászok nap mint nap a testi épségüket kockáztatva védik az EU külső határait. Védik azt a kerítést, amely megépítésének és fenntartásának költségeit az Európai Bizottság kizárólag politikai indokokból továbbra is a magyar adófizetőkre hárítja át - sorolta. Brüsszel éppen abban a zsákutcában szeretne továbbmenni - folytatta -, amelyben az illegális bevándorlással kapcsolatban 2015 óta van az EU. Miközben a paktum hatálybalépését követően minden országnak végrehajtási tervet kell majd készítenie, Brüsszel el akarja vonni a felzárkózási pénzek egy részét migrációs célokra. Ez azt jelenti: az illegális bevándorlás szervezésének költségeit úgy fedeznék, hogy az egészségügytől, az oktatástól, a szociális ellátástól vagy a vállalkozások és az infrastruktúra fejlesztésétől vennének el forrásokat - vélekedett. Ezenfelül, a tervek szerint Brüsszel kampányt indít minden tagállamban a paktum népszerűsítésére, valamint külön apparátust állít fel a migránskvóták betartásának ellenőrzésére is. Vagyis arra, hogy a tagállamok kvóták szerint szétosztják-e egymás között az illegális bevándorlókat, akik pedig nem hajlandóak erre, azok befizetik-e a pénzügyi büntetést, amely nagyjából nyolcmillió forintot migránsonként - fűzte hozzá. A nemzeti konzultáción részt vevők 99,33 százaléka nyilatkozott úgy: a kormánynak meg kell védenie Magyarországot attól, hogy az országban "migránsgettók" jöjjenek létre. "A magyar emberek szavát meg kell hallania Brüsszelnek is! Magyarország nem lesz bevándorlóország!" - fogalmazott Rétvári Bence.

Nagy izgalom övezte az Európai Parlament szerdai plenáris ülését, ahol a képviselők a migrációs- és menekültügyi csomagról szavazhattak. A csomag tíz javaslatáról együttesen született intézményközi megállapodás, így izgulhattak Brüsszelben, hogy amennyiben akár csak egy jelentés is elbukott volna a szavazáson, úgy az egész csomag jövője megkérdőjeleződött volna.

 

De nem így lett. A nyári európai parlamenti választások előtt még biztosan Brüsszelt uraló baloldali erők érvényre tudták vinni akaratukat és a csomag minden egyes pontját megszavazták.

Azt, hogy milyen érzékeny ügyről van szó, az is jól mutatja, hogy maga a szavazás nehézkesen indulhatott el, mert az ülésterem galériájáról tüntetők zavarták meg azt.

 

Szerdán korábban Hidvéghi Balázs, a szavazás tárgyát képező csomagról úgy fogalmazott, hogy az valójában egy olyan társadalmi átalakítási projektet testesít meg, amelyet az európai emberekre erőltetnek anélkül, hogy – a legtöbb esetben – valaha is megkérdeznék a véleményüket és a beleegyezésüket kérnék ahhoz.

Hidvéghi Balázs, Jean-Paul Garraud, Jorge Buxadé Villalba, Harald Vilimsky és Patryk Jaki, a jelenlegi Európai Parlament ismert konzervatív arcai gyűltek össze, hogy közös sajtónyilatkozatot adjanak ki a migrációs paktumról.

A mai napon az Európai Parlament egy olyan migrációs jogszabálycsomagot készül elfogadni, amely tágra nyitná Európát az illegális migráció előtt

– emelte ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a közös nemzetközi sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a magyar emberekkel többször megerősített véleménye értelmében nem támogathatja a paktumot. 

Minden körülmények között meg fogjuk védeni Magyarország függetlenségét, szuverenitását és meg fogjuk védeni a magyarok biztonságát

– tette hozzá.

Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés képviselője antidemokratikusnak nevezte, ahogy a választások előtt a jelenlegi parlament igyekszik gyorsan megszavazni a törvénycsomagot. A bizottság nemzeti hatásköröket akar átvenni a tagállamok kárára.

Ez az államok szuverenitása elleni támadás. Az uniós tagországok többé nem tudják uralni a saját migrációs politikájukat

– vélekedett Garraud, aki azt is kiemelte, hogy szerinte a hangsúlyt a harmadik országoknak nyújtott fejlesztési segélyekre kéne fektetni és az embercsempészek szigorú büntetésére. 

Az osztrák Harald Vilimsky úgy fogalmazott, hogy a közös nyilatkozat is azt mutatja, hogy növekszik az ellenállás az EU menekültügyi politikájával szemben, amit személyesen a szavazáson is meg fog erősíteni.

Ez a csomag csak szervezi a migrációt, nem megállítja azt. Több mint nyolcmillió ember érkezett Európába 2015 óta és többségük illegálisan tette azt. Nagyrészt nem nőkről, gyerekekről és idősekről beszélhetünk, hanem fiatal férfiakról, akik hódítók szellemében jöttek

– mondta az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője. Az osztrák politikus azt is megemlítette, hogy az osztrák nép mindig is befogadó volt, de csak azokkal szemben, akik valóban megérdemlik a befogadást.

Lengyel képviseletben Patryk Jaki, a Jog és Igazságosság (PiS) képviselője adott hangot véleményének.

Ez egy szerelmes levél az emberkereskedőknek

– mondt Jaki a paktumról, kritizálva azt a mechanizmust, ami migránsonkénti húszezer euró befizetésére kötelezné azokat a tagállamokat, akik nem kívánják őket befogadni. A lengyel EP-képviselő szerint az emberkereskedők pontosan tudják, hogy mindenképpen elfogadják majd a „tengerre lökött embereket Európában”.

Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX képviselője azért tartotta elfogadhatatlannak a migrációs paktumot, mert minden európai tudja, hogy a tömeges bevándorlás, amelytől évtizedek óta szenvedünk, társadalmaink első számú problémája.

A javaslatok nagy része nem szolgálja a céljukat, mivel nem garantálják, hogy mindenkit, akinek nincs joga európai földön tartózkodni, visszatoloncolnak

– zárta felszólalását.

Szakértők szerint a döntés újabb meghívólevél az illegális bevándorlóknak, mert ahelyett, hogy megállítaná a migrációt, inkább megszervezi azt.

A magyar kormány a kezdetektől fogva elutasította a migrációs paktumot, mert azzal migránsgettók jönnek létre Európában.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz" - 125 éves a Ferencváros

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

magyarnemzet.hu

Bizonyítjuk: több mint negyvenmillió forintnyi megbízást kapott Horn Gábor köre Horn apósától, az erzsébetvárosi polgármestertől

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

„Karácsony Gergely az az ember, aki mindig megtalálja, neki mivel miért nem kell foglalkoznia”

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott