POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.01.

Biden transzgender nappá nyilvánította húsvét hétfőt

Nagy a felháborodás.

Az idei húsvétvasárnapot Joe Biden amerikai elnök a transzgender láthatóság napjává nyilvánította. Az amerikai konzervatívok megdöbbentőnek, felháborítónak és inzultálónak nevezték a Fehér Ház deklarációját.

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy a Fehér Ház „a transz láthatóság napjának” nyilvánította húsvét vasárnapot. Mindez része annak a hadjáratnak, amit a Joe Biden-adminisztráció évek óta folytat a keresztény hit ellen – fogalmazott a volt elnök szóvivője.

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31-e már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Idén, az amerikai választások évében, a nemzetközi nap egybeesik húsvét vasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor – a legközelebb 2086-ban lesz –, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken a Fehér Ház külön, direkt erre az alkalomra írt közleményben deklarálta, hogy március 31-e a Transznemű Láthatóság Napja.

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll” – írta Biden elnök a kereszténység legnagyobb ünnepére, húsvétvasárnapra szóló bejelentésben.

Amint erre számítani lehetett, a közösségi média „felrobbant” a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől, és a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el – olvasható a Világgazdaság hasábjain.

Mindeközben néhány napja hazugsággal vádolta Hunter Bident korábbi üzlettársa a képviselőház éles vitával kísért meghallgatásán, amit Joe Biden elnök hivatali eltávolítási eljárásának vizsgálata keretében tartottak Washingtonban.

A Kongresszus alsóházának bizottsági meghallgatásán Tony Bobulinski, Hunter Biden egykori üzlettársa azt állította, hogy az elnök fia, Hunter Biden hamisan tanúskodott, és „végig hazudott” a képviselőház korábbi meghallgatásán. Az elnök fiának volt üzleti partnere szerint Hunter Biden többek között valótlanságot mondott pénzügyeivel kapcsolatban, valamint arról is, hogy apja a politikai pozícióját felhasználta-e egy kínai üzlettársra való nyomásgyakorlásban.

A vizsgált időszak jó részében Joe Biden az Egyesült Államok alelnöke volt.

Tony Bobulinski a meghallgatáson egy demokrata képviselő kérdésére válaszolva kijelentette, látta és érintettje volt annak, hogy Joe Biden súlyos bűncselekményeket és szabálysértéseket követett el.

Jared Moskowitz demokrata képviselő ezt követően a képviselőházi bizottság republikánus vezetőihez fordult, hogy

„amennyiben tényleg elegendő bizonyíték van a birtokukban súlyos bűncselekményekre, akkor rendeljenek el szavazást Biden elnök hivatali eltávolításáról”, az úgynevezett impeachmentről.

Egy másik demokrata képviselő, Greg Casar a vitában kijelentette, hogy ugyan „már mindenkit meghallgattak, akivel Hunter Biden egykor kezet fogot”, Joe Biden érintettségére nem derült fény. A demokrata politikus azt vetette fel, hogy Donald Trump vejének, Jared Kushnernek 2 milliárd dolláros szaúdi üzletét is vizsgálják.

Egy republikánus képviselő kérdésére, miszerint hazugság volt-e Joe Biden részéről, amikor azt állította, hogy soha nem találkozott fia üzleti partnereivel és családja pénzekhez sem jutott kínai üzleti érdekeltségektől, Tony Bobulinski igennel válaszolt.

A nyolc órán keresztül tartó képviselőházi meghallgatást követően James Comer, az alsóházi felügyeleti bizottságának elnöke bejelentette, hogy Joe Biden elnököt is meg fogja hívni vallomástételre a vizsgálat keretében. A republikánus politikus szerint arra a kérdésre vár választ az elnöktől, hogy „segítségével családja miért kapott több tízmillió dollárt külföldi vállalatoktól”.

A Fehér Ház szóvivője, Ian Sams a képviselőházi meghallgatást követően azt mondta, hogy az ülés „szégyen volt a képviselőházi republikánusokra nézve, és teljes időpazarlás”. Hozzátette, hogy az amerikaiak valós ügyek megoldását várják.

A Joe Biden ellen indult impeachment vizsgálat keretében a képviselőházi bizottság szerdai ülésére meghívást kapott Hunter Biden is, hogy a nyilvános eseményen maga is vallomást tegyen, amivel nem élt. Joe Biden fia februárban már megjelent a testület ülésén, amikor zárt ajtók mögött válaszolt a kérdésekre azzal kapcsolatban, hogy édesapja tudott-e, és részt vett-e üzleti ügyeiben.

Joe Biden elnök korábban több alkalommal határozottan, a nyilvánosság előtt állította, hogy soha semmilyen tudomása nem volt fia üzleti ügyeiről, és azokban nem volt érintettsége sem.

Zárt ajtók mögött hallgatta meg James Bident, az amerikai elnök testvérét a törvényhozás alsóházának bizottsága a Joe Bidennel szemben indított vizsgálatban.

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai, akik tavaly novemberben adtak ki kötelező jellegű idézést. A hivatalban lévő elnök testvére a nyilvánosságra került nyilatkozat alapján tagadta, hogy bátyjának valaha közvetlen vagy közvetett kapcsolata lett volna vállalkozásaihoz és egyéb üzleti ügyeihez.

Beszámolva unokaöccsével, Hunter Bidennel, az elnök fiával közös gazdasági vállalkozásáról azt nyilatkozta, hogy Hunter Biden hívására szállt be a CEFC kínai energiacéghez kapcsolódó vállalkozásba 2017-ben. Elismerte, hogy az üzlet számára havi 65 ezer dollárt, míg unokaöccsének 100 ezer dollárt hozott, de azt állította, hogy abból Joe Biden semmilyen módon nem részesedett.

Azt mondta, hogy segíteni akart Hunter Bidennek, aki nehéz életszakaszban volt.

Az elnök fiáról köztudott, hogy hosszú időn keresztül kábítószerfüggőséggel is küzdött.

A vizsgálatot vezető képviselőházi testület republikánus elnöke, James Comer a meghallgatás előtt a hónapok óta zajló vizsgálat eredményéről azt mondta, a Biden-család tagjai, üzlettársaik, valamint a kapcsolódó vállalkozások jelentős összegekhez jutottak Kínából, Oroszországból, Ukrajnából, Kazahsztánból és Romániából. James Comer szerint 2014. és 2019. között 24 millió dollár érkezett a Biden-családhoz és környezetéhez, amit Joe Bidennek, mint „márkanévnek” köszönhettek.

A képviselőház tavaly indított úgynevezett impeachment vizsgálatot Joe Biden ügyében, hogy eldönthessék, elindítsa-e a törvényhozás a hivatali elmozdítására irányuló eljárást az elnökkel szemben. Az eljárást kezdeményező republikánus politikusok Joe Bident befolyással való visszaéléssel vádolják a családjához külföldi vállalkozásoktól érkező, jelentős összegek miatt.

A vizsgálatban szintén tanúként hallgatták meg Hunter és James Biden egy korábbi üzlettársát, Tony Bobulinskit, aki február elején James Bidennel ellentétesen nyilatkozott a képviselőház bizottsága előtt, és azt állította, hogy Joe Biden részt vett a családi vállalkozások üzleti ügyeiben. Egy másik korábbi üzlettárs, Rob Walker néhány nappal korábban azt állította, hogy Joe Biden személyesen találkozott a vizsgálat során felmerült kínai cég, a CEFC elnökével.

A múlt héten ugyanakkor vádat emeltek hamis nyilatkozat miatt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora ellen, aki még 2020-ban a hatóságnak azt állította, hogy tudomása van 5 millió dollár megvesztegetési pénzről, amely Joe Bidenhez érkezett. A férfi, az izraeli-amerikai kettős állampolgár, Alexander Smirnov, akiről szövetségi nyomozók kedden azt állították, hogy orosz hírszerzési kapcsolatokkal rendelkezik. Smirnovot a múlt heti őrizetbe vételt követően a vizsgálat idejére kedden elengedték.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Őrült meglepetések az F1-es Miami Nagydíj sprintidőmérőjén

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

metropol.hu

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

vg.hu

Putyin életébe kerülhet, ha Ukrajna visszaszerzi a Krím félszigetet

life.hu

Rivális udvar akarnak, saját roadshow-t nyomnak: a britek átlátnak Harryn és Meghanon

magyarnemzet.hu

Azahriah újabb elképesztő dolgot művelt, Rúzsa Magdolna az élre ugrott

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott