POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.13.

Svéd migránsbandák gyilkoltak meg egy lengyel férfit

A 12 éves gyereke szeme láttára.

A szerdai gyilkosságnak tanúja volt a férfi 12 éves fia is. A svéd sajtó szerint azért ölték meg, mert korábban tájékoztatta a rendőrséget a környéken drogot áruló bandákról. A tetteseket még nem fogták el. A stockholmi tragédia helyszínén lerótta kegyeletét a svéd miniszterelnök is. Úgy fogalmazott, hogy a bandákat le fogják győzni.

Virágokat helyeznek el és gyertyát gyújtanak az emberek Stockholm egyik külvárosi aluljárójában. Itt történt szerdán az a gyilkosság, ami sokkolta az egész országot.

Egy 39 éves lengyel férfi a fiával kerékpározott az uszoda felé, de az szóváltásba keveredett az ott tartózkodó kamaszokkal, akik közül az egyik fejbe lőtte őt a 12 éves gyermeke szeme láttára.

A gyilkosság hírére az áldozat rokonai, ismerősei mellett idegenek siettek a helyszínre, ahová a svéd miniszterelnök is ellátogatott.

„Ezt a könyörtelenséget nem lehet leírni. Ez elképzelhetetlen kegyetlenség, embertelen, állatias tett, amit egyszerűen nem engedhetünk meg” – mondta Ulf Kristersson, és szigorú intézkedéseket ígért az országban garázdálkodó bűnbandák ellen.

A rendőrség jelenleg a környéken lévő biztonsági felvételeket elemzi. A rendőrségi körzet vezetője szerint egyelőre még senkit sem vettek őrizetbe gyanúsítottként.

Nyílt titok, hogy a lövöldözés helyszíne 2019 óta drogbandák gyülekezőhelye volt, ami miatt a lakosság körében teljes a felháborodás. A svéd sajtó arról ír, hogy a lengyel férfit azért gyilkolták meg, mert korábban tájékoztatta a rendőrséget a környéken kábítószert áruló fiatalokról. Az emberek rettegésben élnek.

„Most már félek, és senkihez sem merek hozzászólni. Volt, hogy a metróban megkértem őket, hogy vegyék le a lábukat az ülésről, hogy leülhessek, de ezután meg sem mukkantam” – mondta egy nő.

A szerdai lövöldözés csak az elmúlt hónapban a harmadik volt a környéken.

Az elmúlt években az egész országban megsokszorozódott a főleg bevándorló hátterű bandák háborúja, és rekordot döntött a lőfegyveres bűncselekmények száma.

A szerdai esetről egy brit újságíró azt írja közösségi oldalán: a lengyel férfival is egy migránsbanda végzett. A bűnbandák által elkövetett erőszak megfékezésére a svéd parlament szerdán elfogadott egy törvényt, ami egyebek mellett felhatalmazza a rendőrséget, hogy meghatározott körzetekben motozást végezzen akár konkrét bűncselekmény gyanúja nélkül is.

Svédországban 2023-ban minden korábbi mértéken túlment a bandaháború, a kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért folyó harc közepette rekordot döntött a lőfegyveres bűncselekmények száma.

A bandák fiatalkorúakat toboroznak, akiket a koruk miatt nem lehet büntetőjogilag felelősségre vonni, egyes elkövetők csak tizenkét évesek.

A svéd miniszterelnök szerint a helyzetet kezelni kell. Ezért a kormány a hadsereg vezetőihez fordult, hogy a jövőben katonákat is bevethessenek a tomboló erőszakhullám megfékezésére.

Le fogjuk vadászni a bandákat! Legyőzzük és bíróság elé állítjuk őket! Ha svéd állampolgárok, hosszú ideig börtönben lesznek. Ha külföldi állampolgárok, akkor kitoloncoljuk őket” – mondta Ulf Kristersson svéd kormányfő, aki a bandaháborúkat azonnal összekötötte a migrációs válsággal, és azt mondta:

ki kell toloncolni azokat a bevándorlókat, akik erőszakot követnek el.

A 2022-es adatok szerint Svédország lakosságának csaknem húsz százaléka külföldön született bevándorló volt. A legtöbb Szíriából érkezett, de például az afgánok száma is több tízezer.

 Stockholm megduplázná a rendőrségnél és a büntetés-végrehajtásnál dolgozók számát. Rövidesen pedig eltörölhetik a büntetőeljárásokkal kapcsolatos titoktartási szabályokat. Vagyis a jövőben közölhetik például, hogy a bűncselekmények elkövetői migrációs hátterűek-e.

A dél-svédországi rendőrség a golyóálló mellény civilek általi viseletének betiltására szólított fel. Szerintük ennek a mellénynek a háborús övezeteken kívül máshol nincs helye, mert félelmet kelt a közösségekben.

Egyre több

gyermek és fiatal visel golyóálló mellényt

Svédország, amely 2010-ben még csak a 14. helyen volt, mostanra az Európai Unió legveszélyesebb országa lett: a százezer főre jutó lőfegyveres gyilkosságok számában csak Albánia előzi meg a skandináv országot.

Kinek van erre szüksége?

A migránsbűnözés miatt elharapódzott a terror Svédországban, ahol a lakosságot elsősorban a bevándorlók bandái tartják rettegésben: szinte mindennapossá vált a robbantás, a lövöldözés és az erőszak. A brit lap Patrik Anderssont, a Malmö városát is magában foglaló déli Skane megye rendőrségének hírszerzési főnökét idézi, aki a

mellények magánszemélyeknek történő értékesítésének betiltására szólított fel.

„Kinek van szüksége golyóálló mellényre? A biztonsági őröknek és a rendőröknek a munkájukhoz kell. Nem hisszük, hogy a bűnözőknek szükségük van rájuk” – tette hozzá, szorgalmazva az eszköz árulásának betiltását egész Svédországban.

Háborús helyzetben

Hozzátette: a golyóálló mellényeknek nincs helyük a svéd társadalomban, ahogy egyetlen államban sem, hacsak nem háborús helyzetben. Andersson szerint a golyóálló mellények viselése ahhoz is vezetett, hogy

egyre több lövöldözésben adnak le kifejezetten fejre célzott

lövéseket.

Elmondta, hogy a mellények, amelyek újonnan akár 10 ezer svéd koronába (kb. 400 ezer forintt) is kerülhetnek, státuszszimbólummá váltak, amely a bandához való tartozást jelzi, és arra ösztönzi a polgárokat, hogy féljenek egymástól.

Nincs itt semmi látnivaló!

Mattias Forssten, a Stockholmtól nyugatra fekvő Sörmland megye rendőrfőnöke az SVT televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy

jelenleg sürgősebb intézkedésekre van szükség

a fegyveres erőszak leküzdésére, mint a védőmellények betiltása. Forssten 2019-ben, mint a karlstadi rendőrség egyik képviselője jelentette ki, hogy a város biztonságos,

mindenki nyugodtan menjen az utcára,

hiszen az ott kitört a lövöldözések „csak” alvilági leszámolások voltak. A városban kitört bandaháború miatt ugyanis a helyi lakosok már nem mertek az utcára kilépni.

Svédország mostanra hivatalosan is az Európai Unió legveszélyesebb országa lett. Erről ír a brit The Guardian. A százezer főre jutó lőfegyveres gyilkosságok számában ugyanis csak Albánia előzi meg a skandináv országot. A svéd lakosságot elsősorban a bevándorlók bandái tartják rettegésben, szinte mindennapossá vált a robbantás, a lövöldözés és az erőszak.

Ugrásszerűen megnőtt a lőfegyveres gyilkosságok és a robbantásos merényletek száma Svédországban, már csak Albániában rosszabb a helyzet. Erről a The Guardian írt.

A lap szerint alig egy évtized alatt Svédország az Európai Unió legveszélyesebb országa lett. Pedig 2010-ben még csak a 14. volt.

 

A migránsbűnözés miatt mindennapossá vált a terror Svédországban. A nagyvárosokban szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történjen nemi erőszak, ne lövöldözzenek, ne robbantsanak és halnának meg svéd állampolgárok a migránsok összecsapásaiban.

Az egyik legmegrázóbb bűncselekmény néhány éve történt, amikor migrációs hátterű bűnözők lövöldöztek Stockholm mellett. Akkor egy játszótéren játszó óvodás és egy kisiskolás gyerek is a bandaháború áldozata lett. Mindkettőjüket agyonlőtték a bevándorló bűnözők.

Tavaly szeptemberben pedig egy ártatlan nő lett a migránsok bandái   közötti leszámolások ártatlan áldozata, amikor a bűnözők Fulleröben egy házat robbantottak fel.

„Svédország rendkívül nehéz helyzetben van. Az országunkban tomboló erőszakhullám példátlan, de hasonló a helyzet Európában is. Nincs még egy olyan ország, ahol olyan állapotok uralkodnának, mint Svédországban”

– fogalmazott tavaly ősszel a svéd miniszterelnök.

Ulf Kristerson az erőszak megfékezéséhez a hadsereg segítségét kérte. A kormányfő a felelőtlen bevándorláspolitikát, a sikertelen integrációt és a kitoloncolások eredménytelenségét tette felelőssé. Nem véletlenül emelte ki a migrációs hátterű bűncselekményeket a svéd miniszterelnök. A rendőrség szerint ugyanis a bűnözői csoportok elsősorban bevándorló hátterű fiatalokból szerveződnek.

A svéd rendőrfőkapitány ősszel arról beszélt:

aggodalomra ad okot, hogy a bevándorló bűnbandák már a fiatalok között toboroznak új tagokat.

A bűnözők kegyetlenek. Most már fiatalkorúakat és gyerekeket is toboroznak. Felfegyverzik őket, majd megmondják nekik, hogy kit kell meggyilkolni.  Meg kell akadályozni, hogy a gyerekek gyilkosok legyenek, mielőbb lépni kell” – mondta Anders Thornberg rendőrfőkapitány.

Az elmúlt évtizedekben Svédország mintegy kétmillió bevándorlót fogadott be, mára a 10,5 milliós lakosság egyötöde migrációs hátterű.

Többségük szír, de az afgánok is több tízezren vannak. Az integráció kudarca után nem meglepő, hogy nemrég a bevándorláspárti baloldal is bevallotta: kormányzásuk idején rossz ötlet volt beengedni a migránsokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

hirtv.hu

Az MTK elleni négygólos sikerével nemzetközi kupainduló a Fehérvár

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott