POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.05.
Módosítva: 2024.04.05.

Trump: Novemberben a keresztény láthatóság napja lesz

Nagy a felháborodás Amerika-szerte.

A közösségi médiában reagált Donald Trump Joe Biden felháborító döntésére, miszerint az idei húsvét vasárnappal egybeeső március 31-ét a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánította.

Saját fejlesztésű közösségi média felületén, a Truth Socialon reagált a republikánusok elnökjelöltje és egyben az újraválasztásra készülő korábbi amerikai elnök, Donald Trump arra, hogy Joe Biden hivatalban lévő demokrata párti elnök a húsvét vasárnappal egybeeső március 31-ét a transzneműek láthatósági napjává nyilvánította.

„A választás napja, november ötödike országunk történetének legfontosabb napja lesz. Ez lesz a keresztény láthatóság napja, méghozzá hazánk történetének legnagyobb keresztény választói részvétele végett”

– írta bejegyzésében Donald Trump.

Biden LMBTQ-ideológia inspirálta döntése a keresztény közösségek megdöbbenését és hatalmas felháborodást váltott ki Amerikában és szerte a világon. Trump kampánycsapata nyílt levélben szólította fel az elnököt bocsánatkérésre, valamint többen is megszólaltak az esettel kapcsolatban a republikánus kampánystábból.

„Megdöbbentő és felháborító, hogy a Joe Biden vezette Fehér Ház megtiltotta a gyerekeknek, hogy vallásos szimbólumokkal díszítsék a húsvéti tojásokat, majd húsvétvasárnapot transzláthatósági nappá nyilvánította… Sajnos, ez is két további bizonyíték a Biden-kormányzat lassan többéves keresztényüldözésére. Felhívást intézünk tehát úgy a bukás előtt álló Biden-kampány, mind a Fehér Ház felé, hogy kérjenek bocsánatot azon amerikai katolikusok és keresztyének millióitól, akik szerint húsvét idején csak egyetlen dolgot lehet ünnepelni, Jézus Krisztus feltámadását” – nyilatkozta Karoline Leavitt, a Trump-kampány szóvivője.

Az idei húsvét vasárnapot Joe Biden amerikai elnök a transzgender láthatóság napjává nyilvánította. Az amerikai konzervatívok megdöbbentőnek, felháborítónak és inzultálónak nevezték a Fehér Ház deklarációját.

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy a Fehér Ház „a transz láthatóság napjának” nyilvánította húsvét vasárnapot. „Mindez része annak a hadjáratnak, amit a Joe Biden-adminisztráció évek óta folytat a keresztény hit ellen” – fogalmazott a volt elnök szóvivője.

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31-e már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Maradnak a csillagok és sávok, eltűnhetnek az LMBTQ-zászlók az amerikai nagykövetségekről

A  szivárványos zászlók kitűzése az amerikai nagykövetségekre

évek óta vita tárgyát képezi a demokraták és a republikánusok között

– emlékeztet a Fox News.

Fogást találtak az NGO-kon is

A most deklarált tilalom szeptember 30-áig, a 2024-es pénzügyi év végéig érvényes.

A Joe Biden elnök nyilatkozatában kétpárti finanszírozási törvénynek nevezett csomag „befektet az amerikai emberekbe, megerősíti gazdaságunkat és nemzetbiztonságunkat”, emellett, mint Biden fogalmazott, kompromisszumot is jelent. Az amerikai kongresszus szenátusa által elfogadott törvénycsomaggal sikerült elhárítani a szövetségi minisztériumok és az amerikai kormányzat intézményeinek leállását.

Mike Johnson házelnök szerint

az elfogadott költségvetési előirányzat fontos republikánus célokat tartalmaz,

közöttük egyes kormányzati kiadások csökkentését vagy bizonyos támogatások megvonását a nem kormányzati szervezetektől, avagy NGO-któl.

A törvénycsomag 1012 oldalas, a republikánus törvényhozók szemléletét tükröző szövege kimondja, hogy a törvény által előirányzott vagy más módon rendelkezésre bocsátott pénzeszközök egyike sem kötelezhető vagy költhető el az Egyesült Államok külügyminisztériumának valamely létesítménye feletti zászló kitűzésére.

A Forbes rámutat:

először Barack Obama demokrata elnök kormányzása alatt lengette a szél a szivárványos zászlókat

az amerikai nagykövetségeken, mielőtt a Trump-kormányzat 2019-ben betiltotta volna a vitatott szimbólumot.

A homoszexuális, leszbikus, „queer” stb. szervezetek szellemiségét megjelenítő LMBTQ-zászlók nagykövetségeken történő kitűzését a Biden-kormányzat 2021-ben állította vissza – írja a Forbes.

A Fehér Ház a CBS News szerint közölte, hogy keresni fogja a módját az újabb tilalom visszavonásának.

Idén, az amerikai választások évében, a nemzetközi nap egybeesik húsvét vasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor – a legközelebb 2086-ban lesz –, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken a Fehér Ház külön, direkt erre az alkalomra írt közleményben deklarálta, hogy március 31-e a Transznemű Láthatóság Napja.

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll” – írta Biden elnök a kereszténység legnagyobb ünnepére, húsvétvasárnapra szóló bejelentésben.

Amint erre számítani lehetett, a közösségi média „felrobbant” a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől, és a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el – olvasható a Világgazdaság hasábjain.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális viharpokol jön, ki is adták a riasztást több vármegyében

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

magyarnemzet.hu

Az orosz mesterlövész lesből támadt az ukrán katonákra a háborúban + videó

life.hu

Kiderült: megható tisztelgés Erzsébet királynő emléke előtt Sarolta 9. születésnapi fotója

mandiner.hu

Kizárná az EU-ból Magyarországot a volt svéd miniszterelnök

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott