INSIDER

Turistalátványosság lett a meggyilkolt magyar színésznő házából

Szellemház lett Soproni Ági színésznő egykor csodálatos otthonából, amit most már elhagyatott helyeket kedvelő turisták látogatnak. A gazzal benőtt ház rég az enyészeté, de a fürdőkád, amelyben feldarabolták a színésznő holttestét, érintetlen….
  • Szerző: Ripost

Idén már több ízben is foglalkoztak az ürbexesek, magyarul az elhagyatott házak kedvelői Soproni Ági színésznő egykori otthonával és képgalériák készültek a ház jelenlegi állapotáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

Szabadon álló préda most az Üdülő utcai, egykoron csodás ház, tulajdonosa nem látogatja, nem őrzi, a borzongásra vágyók viszont szívesen felkeresik a szellemházat.

Soproni Ágit 2000-ben saját fia kérésére annak barátja ölte meg, majd a színésznő holttestét feldarabolták a fürdőszobában. A fiú először bejelentette anyja eltűnését a rendőrségen, a döbbenetes gyilkosságot csak pár héttel később fedezték fel.

Soproni Ági (Fotó: MTI)

A fiút 2003-ban életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, és szörnyű tette miatt nem is örökölhetett. A színésznő háza, meggyilkolásának helyszíne a szüleire és egykori férjére, gyermeke apjára szállt.

Petróczi András és Lázár Zsolt tettestárs a bíróság folyosóján (Fotó: MTI)

A házat azonban sosem látogatták tulajdonosai, lassan az enyészeté vált. A 2000-es évek elején még többször szó volt arról, hogy hajléktalanok költöztek be a házba, egy ízben kigyulladt és leégett a teteje.

Mára a hatalmas gazban csak az egykori ház romjai találhatók, szinte mindent elvittek már, ami mozdítható. Kivéve az emeleti fürdőszobában álló kádat, azt, ahol fia és annak barátja feldarabolta a színésznő holttestét.

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

A szomszéd sem tudja, ki a tulajdonos

A ház mellett az egyik telek szintén üresen áll, a másik oldalon azonban laknak. Ám a tulajdonost a szomszéd sem ismeri, azt mondja, ő csak bérli az ingatlant, nem tudja, kié Soproni Ági egykori háza. Ahogy a fentebbi házakban élők sem tudják, kié a kísértet járta telek és vajon eladó-e.

Állítólag eladó, de nincs kitől megvenni

Bár az internetezők több helyen is azt említik, hogy a házat 220 millióért meg lehet vásárolni, az ingatlan adatbázisok egyikében sem szerepel hasonló, Üdülő utcai ingatlan. Az egykori telkek ráadásul új besorolás alá kerültek, így az egykori helyrajzi számokhoz már más címek tartoznak a környéken. Így, ha valaki meg is akarná venni, előbb nyomozást kellene indítania a tulajdonosok után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?