INSIDER

Vegán állatvédelem, solymász- és íjászbemutatók – ma is izgalmas lesz a Vadászati Világkiállítás

Aki ma látogat ki a rendezvényre, azt is megtudhatja, hogyan hallgatnak Mozartot a patkányok.
  • Szerző: Ripost

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás október 14-ig várja a látogatókat. A számtalan program mellett ma is izgalmas bemutatók színesítik a palettát: lovasok, solymászok, hagyományos puskákkal vadászók, íjászok szórakoztatják a közönséget és még sok más különleges attrakció látható, úgyhogy mindenképp érdemes kilátogatni a HUNGEXPO-ra és a Kincsem Parkba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szeptember 9-i programból adunk egy kis ízelítőt, kiválló családi program lehet a hétvégére.

Az A pavilon színpadán a World Conservation Forum keretében állatvédelmi napot rendeznek. A nap nyitó szekciójában 11 órától Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, 13 órától pedig A patkányok Mozartot hallgatnak, avagy zoomuzikológia az állatvédelem szolgálatában című panelben Sándor György, az Állatorvostudományi Egyetem professor emeritusa tart előadást. 15 órától Daróczi István alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda környezeti bűnözés elleni alosztályának vezetője Sándor Ferenc Alex kutyatrénerrel a „veszélyes” kutyák rehabilitációjának témakörét járja körül. 17 órakor Vegán állatvédelem kontra vadászat címmel Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivője és Csejtei Tamás vadász, a Fishing & Hunting vadászati igazgatója vitázik a vadászat létjogosultságáról, az ember szükségleteiről, az egyes vadászati módszerekről és a kilőtt kóbor állatokról, ez a beszélgetés zárja az eseményt.

Agarakat vezet egy férfi az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nemzetközi csarnokában a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban MTI/Mohai Balázs

Szintén az A pavilonban, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) standján a Vándormadarak Világnapja alkalmából 11 órától beszédet mond Marghescu Tamás, a CIC vezérigazgatója és Magyar Gábor, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás szakértője, Jacques Trouvilliez, az AEWA főtitkára pedig videóüzenetben köszönti az esemény résztvevőit. A Vándormadarak Világnapja az AEWA kezdeményezése, amely a vándormadarakra és a védelmükre irányuló nemzetközi együttműködés szükségességére kívánja felhívni a figyelmet.

Fotó: Metropol/MK

A D pavilonban a Vadász talk show színpadán 15 órától Csejtei Tamás, a világkiállítás filmjeinek szakembere, a Fishing & Hunting csatorna vadászati igazgatója és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a világkiállítás nagykövete lesz Vágó Piros beszélgetőtársa. A színpadi műsort 17 órakor a Hungarikum Gálakoncert zárja.

Bodrogi Gyula
Fotó: Markovics Gábor

A Kincsem Parkban 11.30-tól ismét lovas-, agarász-, elöltő fegyveres-, solymász- és íjászbemutatókat tartanak.

Fotó: Metropol/MK

Fotókiállítással és látványkonyhával is várják a látogatókat

A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja sem hiányozhat az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárról (OMÉK), amit idén a vadászati világkiállítás keretében rendeztek meg. Sok programmal, köztük fotókiállítással és látványkonyhával is népszerűsítik a halfogyasztást.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?