KÜLFÖLD

11-en erőszakolták meg a diszkó melletti susnyásban a 18 éves lányt

Megbánás? Lelkiismeretfurdalás? Együttérzés? Ezen érzések közül egyik sem volt jelen a minap a németországi Freiburg bíróságán. 11 migráns vagy migrációs hátterű fiatal ült egyszerre a vádlottak padján, a vád ellenük csoportosan elkövetett nemi erőszak.
  • Szerző: WM

Ha fel akarjuk eleveníteni az ép ésszel szinte felfoghatatlanul brutális bűncselekményt, akkor egészen 2018 októberéig kell visszatekernünk az idő kerekét. Történt ugyanis, hogy egy akkor 18 éves lány a város egyik legfelkapottabb diszkójába látogatott el, ahol megismerkedett a szíriai származású bevándorlóval, Majid H.-val.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A freiburgi bírósági tárgyaláson készült fotó.
Fotó: Philipp von Ditfurth / dpa

A beszélgetés során a migráns kihasználta a lány figyelmetlenségét, és ismeretlen eredetű kábítószert kevert az italába.

Az alig nagykorú áldozat pár perccel később jelezte is, hogy rosszul érzi magát, ezért Majid H. felajánlotta, hogy kikíséri a friss levegőre. A 18 éves lány annyira bódult volt, hogy elsétált a migránssal a diszkó melletti bokros területre, ahol még arra sem volt ereje, hogy védekezzen a nemi erőszak ellen. Az akkor 22 éves elkövető – mint aki jól végezte dolgát – magára hagyta áldozatát, sőt üzenetben értesítette a diszkóban bulizó barátait, hogy egy szabad préda várja őket a bokrok tövében. A vádirat szerint összesen 11-en erőszakolták meg egymás után a fiatalt. Miután az áldozat magához tért, az egyik tettes úgy tett, mintha járókelő lenne, és a lány segítségére sietett. Később az ő DNS-ét is rögzítették az lány ruházatán.

A tárgyalássorozat folyamán az elkövetők többsége tagadta a bűnösségét, többen azt állították, hogy a 18 éves lány beleegyezett a szexuális együttlétbe.

Az ügyben eljáró bíró nem találta túl hihetőnek a bevándorlók magyarázkodását. A menedékkérők közül mindenki több éves börtönbüntetést kapott, a legsúlyosabb ítéletet az elsőrendű vádlottra, Majid H.-ra szabták ki, akinek öt és fél évet kell majd a rácsok mögött töltenie. Sokak szerint még így is meglehetősen enyhe ítélet született, főleg annak fényében, hogy az áldozatot egy életen át elkíséri majd az a felfoghatatlan szörnyűség, ami azon a bizonyos októberi éjszakán történt vele. A tárgyaláson készült fotók tanúsága szerint az elkövetők látványosan unatkoztak, Majid H. ráadásul a bíró beszéde közben többször felnevetett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?