KÜLFÖLD

A belgák többsége megszállásként éli meg a migrációt

Egy friss belga tanulmány azt mutatja, hogy az emberek többsége már nem érzi otthonosan magát a saját hazájában. Sőt, szerintük a bevándorlás inkább hasonlít invázióra...
  • Szerző: WM

A legfrissebb felmérés készítői arra kértek 5000 belga embert, hogy próbálják meg összehasonlítani 1997-et napjainkkal. A válaszadók megdöbbentő többsége, 77 százalék azt felelte, hogy manapság már nem érzik magukat annyira otthonosan a hazájukban, mint korábban. Nem meglepő módon ezt főleg a 65 év felettiek érzik így. 

A közvélemény-kutatásban természetesen előkerült az iszlám vallás  és a bevándorlás. A válaszadók 74 százaléka szerint az iszlám nem  toleráns vallás, és közel 70 százalék gondolja azt, hogy túl sok muszlim él az országukban - írja a wochenblick.at.

60 százalék úgy is érzi, hogy a muszlimok túlzott jelenléte veszélyt tartogat az ország identitására. 

A muszlimokat is megkérdezték...

Ezzel a felméréssel egy időben a készítők 400 muszlimot is megkérdeztek arról, hogy mi a véleményük a nyugati kultúráról vagy éppen Belgiumról.

A válaszadók közül minden harmadik azt felelte, hogy nem szereti a nyugati kultúrát, 29 százalék pedig úgy véli, hogy a belga törvények helyett az iszlám törvénykezést, a shariát kellene érvényesíteni...

A megkérdezettek 59 százaléka annak sem örülne, ha a fiuk nem muszlim nőt venne feleségül. Sokan azt is követelik, hogy a belga rendőrök nagyobb tiszteletet tanúsítsanak a muszlimok felé. 

És ezeket olvastad már?