KÜLFÖLD

Agyonlőttek egy késsel fenyegetőző szudáni migránst a német rendőrök

Az ügyészség vizsgálja, hogy az egyenruhások jogszerűen, önvédelemből használták-e a szolgálati fegyverüket.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a német rendőrök agyonlőttek egy késsel fenyegetőző szudáni bevándorlót az Alsó-Szászország tartományban található Harsefeld város befogadóközpontjában – írja a Norddeutscher Rundfunk (NDR) német közszolgálati televízió.

A rendőröket először vasárnap délben riasztották a befogadóközponthoz, miután a meg nem nevezett szudáni áldozat többeket megfenyegetett egy konyhakéssel. A helyszínre érkező egyenruhásoknak ekkor sikerült jobb belátásra bírnia a férfit, de két órával később újra a helyszínre hívták őket, mivel a delikvens ismét agresszívan lépett fel a menekültotthon többi lakójával szemben. Mivel a rendőrök úgy ítélték meg, hogy a migráns mentális zavarokkal küzd és beszámíthatatlan, megpróbálták hatóságilag beutalni egy pszichiátriára, de a helyi bíróság ezt szinte azonnal elutasította gyorsított eljárásban.

Hétfő hajnalban aztán, amikor a rendfenntartók már harmadjára vonultak ki a késsel fenyegetőző szudáni migráns miatt, a férfit már nem hatották meg a szép szavak, és minden előjel nélkül rátámadt a rendőrökre, ami arra kényszerítette őket, hogy tüzet nyissanak.

A szudáni állampolgárt több lövés is eltalálta. Nem sokkal a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

Stade város ügyészsége bejelentette, hogy vizsgálatot indít a halálos lövöldözéssel kapcsolatban, hogy kiderüljön, a rendőrök jogszerűen használták-e a fegyvereiket. Az illetékes rendőrkapitányság szintén bejelentette, hogy vizsgálatot folytat az ügyben, melynek idejére felfüggesztették az érintett egyenruhásokat.

Alsó-Szászországban egyébként nem a mostani az első hasonló incidens. 2019-ben ugyanis a bützfleth-i befogadóközpontban egy vasrúddal hadonászó 19 éves afgán menedékkérőt sebesítettek meg halálosan a rendőrök. Ebben az ügyben lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a rendőrök önvédelemből használták a fegyverüket.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
És ezeket olvastad már?