KÜLFÖLD

Autós üldözés Maroshévízen, tüzet nyitott a rendőrség

A sofőr részeg volt, nem volt jogosítványa és a kocsin még csak nem is a saját rendszáma volt.
  • Szerző: Ripost

A csíkszeredai fogdába szállítottak szerda este egy 46 éves férfit, aki igazoltatásakor elmenekült az autójával a rendőrök elől Maroshévízen. Üldözése közben a járőrök több lövést is leadtak a kocsijára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

A Hargita megyei rendőrség csütörtöki beszámolója szerint a gyergyósalamási férfit egy rutinellenőrzésen intették le a járőrök szerdán kora délután Maroshévízen. A sofőr megállt, de amikor elkérték az iratait, a gázpedálra lépett, és elhajtott.

Ekkor az egyik rendőr előbb a levegőbe lőtt, majd egymás után négy lövést adott le a gépkocsira. A menekülő sofőr továbbra sem állt meg, így a járőrkocsival üldözőbe vették a városka utcáin. A férfi egy elhagyatott ingatlan udvarába hajtott, levette a rendszámtáblákat az autójáról, és futva menekült tovább.

A gyanúsítottat rövidesen elfogták. Ekkor derült ki, hogy ittas volt (a szonda 0,60 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott), nem volt jogosítványa, és az autójára egy másik kocsi rendszámtábláit szerelte fel. A férfit 24 órára őrizetbe vették, hamis rendszámú autó ittas, jogosítvány nélküli vezetésével gyanúsítják – írja a Maszol.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?