KÜLFÖLD

Az ártatlan autós fél arcát levágta egy baltával az iraki migráns

Horrortámadásról ír a bajor sajtó. Egy utcai vita odáig fajult, hogy egy 34 éves iraki migráns előkapott egy baltát, amivel levágta az áldozata fél arcát.
címkék:
  • Szerző: WM

München egyik forgalmas kereszteződésében egy iraki migráns ugrott egy szabályosan közlekedő autó elé. A Münchenben élő görög kamionsofőr az utolsó pillanatban tudott csak lefékezni. A kocsiban a sofőrön kívül ott ült a felesége is. Az iraki migráns felháborodott, hogy majdnem elütötték, ezért elkezdte ütögetni az autó motorháztetőjét. A görög férfi kipattant az autóból, és kérdőre vonta a háborgó bevándorlót. A szóváltás tettlegességig fajult, majd az iraki férfi előkapott egy baltát, amivel súlyosan megsebesítette az áldozatát. A bajor sajtóban megjelent információk szerint, a görög férfi fél arca leszakadt a támadás során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Christof Stache / AFP

A görög férfi neje sokkos állapotba került, ahogy végignézte a véres jelenetet, ezért a járókelők lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy értesítsék a hatóságokat.

A támadó elmenekült a helyszínről, az áldozatot pedig súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrök az autó motorháztetőjén rögzítették az iraki migráns ujjlenyomatát. Kiderült, hogy a férfi már szerepel a rendőrségi adatbázisban, három éve él a bevándorló Münchenben, és súlyos testi sértés miatt már indult ellene korábban is eljárás. Két nappal később sikerült a 34 éves férfit őrizetbe venni, első körben egy pszichiátriára vitték megfigyelésre, majd ott döntik el, hogy beszámítható állapotban volt-e a bűncselekmény elkövetésekor. Ha igen, akkor előzetes letartóztatásba helyezik, és átszállítják a müncheni börtönbe, ha nem akkor kényszergyógykezelésre ítélik.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?