KÜLFÖLD

Az édesanyja szeme láttára zuhant a halálba egy 18 hónapos kislány, a papája elejtette

Szörnyű tragédiába fulladt egy családi kirándulás Puerto Ricóban, amikor egy kislányt a nagyapja véletlenül kiejtett az óceánjáró ablakából.
  • Szerző: Ripost

Abban a pillanatban véget ért Alan és Kimberly Wiegand élete, amikor 18 hónapos kislányuk kizuhant egy óceánjáró hajó ablakából. A tragédia idején a kisgyermekre a nagypapája vigyázott, aki nem volt elég figyelmes.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megrázó tragédia immár két éve történt, de a szülők által indított gondatlansági perben még csak a napokban született döntés.

Fotó: pixabay.com

A gyászoló anya és apa ugyanis beperelte a karibi hajótársaságot, amiért az óceánjárón rosszul voltak megtervezve az ablakok és nem volt figyelmeztető felirat a hiányzó részen. Ezt tartották kislányuk, Chloe halála okának.

A nagypapa kis unokájával ugyanis a Freedom of the Seas hajó fedélzetén játszott, amikor kikötöttek Puerto Ricóban. Egy váratlan pillanatban Salvatore Anello véletlenül elejtette Chloet, aki 150 méteren keresztül zuhant, majd a vízbe csapódáskor életét vesztette. Az óceánjáró hajó 11. emeletének hiányzó ablakán keresztül zuhan ki a gyermek a halálba.

A bíró azonban kedd délután, néhány nappal az esküdtszék ülése előtt, elutasította az érzelmektől fűtött ügyet, mivel úgy ítélte meg, hogy a Royal Caribbean nem láthatta előre Salvatore Anello katasztrofális döntését, hogy 18 hónapos unokáját a nyitott ablakhoz tartotta.

„Az igazi kockázatot jelentő veszélyt itt az jelentette, hogy Anello úr egy gyermeket emelt a nyitott ablakhoz” – írta Donald L. Graham szövetségi bíró, amikor gyorsított eljárásban hozott ítéletet a hajótársaság javára.

A döntés utáni percekben Michael Winkleman, Wiegandék ügyvédje közölte, hogy az Indiana állambeli South Bendből származó házaspár fellebbezést tervez.

„A családot meglepte és mélyen elszomorította a bíróság döntése. Ez egy olyan ügy, amelyről az esküdtszéknek kellene döntenie, és bízunk benne és reméljük, hogy a fellebbviteli bíróság is egyet fog érteni” – mondta az ügyvéd a DailyMail.com-nak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?