KÜLFÖLD

Bejrúti robantás: ezért különösen nehéz az áldozatok azonosítása

Megszólalt a libanoni főváros kormányzója.
  • Szerző: Ripost

„Sok külföldi munkás és sofőr tűnt el a bejrúti kikötőben történt robbanásban, ami tovább nehezíti azokat az erőfeszítéseket, hogy azonosítsák a történtek halálos áldozatait” – jelentette ki vasárnap a libanoni főváros, Bejrút kormányzója.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marván Abbúd az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak nyilatkozva azt mondta, sok olyan eltűnt van, akit nem tudnak azonosítani. Teherautósofőrökről, külföldi munkásokról van szó.
A szíriai kormány azt közölte, hogy a robbanás több mint 158 megerősített halottja között mintegy 45 szíriai állampolgár van.
Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézekedések nélkül tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe. Mintegy hatezren megsérültek és háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná.
A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?