KÜLFÖLD

Beteges munkakerülők és lúzer bohócok ülnek az Európai Parlamentben

A V4NA nemzetközi hírügynökség összegyűjtött egy csokorra való EP-képviselőt, akik magasról tesznek az uniós döntéshozatalra, de a havi 9 ezer eurós (2,9 millió forint) fizetésüket laza csuklóval zsebre vágják.
  • Szerző: V4NA

Itt van rögtön Markéta Gregorová, a cseh Kalózpárt képviselője, aki írt egy dalt a drogok szeretetéről, amit rózsaszín ukulelével sikerült előadnia – kezdi az összeállítást a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Drog, drog, drog és pszichotróp anyag...” – énekli a bárgyú dalocska refrénjében az uniós képviselő, aki egyébként azután az álomdrog után sóvárog, amitől nem lesz másnapos. Elmondása szerint művészi eszközökkel szerette volna felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi problémára. Azt viszont meg sem próbálta megmagyarázni, miért ugrált a videó végén cicanadrágban.

Nico Semsrott német zöld képviselő is örömmel veszi fel a fizetését, viszont rossz kedvvel végzi a munkáját. A magát demotivációs trénernek tartó politikus európai parlamenti munkájáról úgy nyilatkozott, hogy azt nem tudja komolyan venni, és abban sem biztos, hogy mikor, mire szavaz.

Hozzátette, általában arra voksol, amire a frakciója, hiszen túl hosszadalmas és bonyolult lenne mindent elolvasni a szavazások előtt, és szerinte ezt senki más sem teszi meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nico Semsrott (@nicosemsrott) által megosztott bejegyzés,

Semsrotthoz hasonlóan a zöldek Szomáliából származó brit képviselője, Magid Magid sem az angol lordok öltözködési szokásait tekinti mérvadónak. Az EP alakuló ülésére egy látványosan intelligens, „F**K FASCISM” feliratú pólóban és baseballsapkában ment el. Amikor rákérdeztek, hogy ez mégis mi volt, eltévedt-e, megsértődött, és Twitter-oldalán fakadt ki.

„Ilyen az arcod, miután valaki megkérdezi, hogy eltévedtél-e, aztán azt mondják, hagyd el az épületet – az első munkanapodon. Tudom, hogy láthatóan különbözöm. Nincs meg az a kiváltságom, hogy elrejtsem az identitásomat. FEKETE vagyok és a Magidnak hívnak. Nem akarok beilleszkedni. Szokjatok hozzá!

- kommentálta pólójához mérhető szellemi magaslatokban a történteket Magid.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?