KÜLFÖLD

Borzalom: elkapart egy szúnyogcsípést, most már disznó méretűre dagadt lábbal, kínzó fájdalommal kell élnie

A fiú focistának készült, de most már annak is örül, hogy egyáltalán járni tud.
  • Szerző: Ripost

Két évtizeden keresztül nem kezelték elfertőződött szúnyogcsípését annak a fiatal férfinak, akinek ettől a bal lába disznó nagyságúra nőtt. Bár gyermekként focistának készült, ma már annak is örül, ha kínzó fájdalmak közepette, de képes járni.

A kambodzsai Kampongban élő Bong Thet hatéves volt, amikor megcsípte egy szúnyog. A szörnyűség egy ártatlannak tűnő apró sebbel kezdődött, aminek a szülők nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, mondván játék közben meghorzsolta magát a gyerek. Azonban ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett a helyzet: 12 évesen ellepték a lábát a kinövések, majd egyszer csak képtelen volt megtenni hosszabb távokat gyalog.

Szülei alacsony fizetése azonban nem tette lehetővé, hogy a fiukat orvosi kezelésre vigyék, ezért állapota tovább romlott. Lába mára hatalmasra nőtt, és több mind két évtizede kénytelen együtt élni a kínzó fájdalmakkal járó betegséggel.

Csak nemrégiben láthatta orvos, és kiderült, úgynevezett elefántláb betegségben szenved, amit fonalférgek okoznak, és amit az orvosok szerint a szúnyogcsípés elkaparása után kaphatott el.

(via)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?