KÜLFÖLD

Botrányos döntés: szabadon távozhatott a nemi erőszak gyanúsítottja

Amint arról a múlt héten a Ripost is beszámolt, a gyanú szerint egy 22 éves afgán migráns támadott meg egy 55 éves nőt az ausztriai Poysdorfban. A bevándorlót futni hagyta egy bíró, amiből óriási botrány lett. A migránsnak ráadásul nyoma veszett azóta.
  • Szerző: WM

Az osztrák bíró úgy döntött, hogy a gyanúsított személyleírásában ellentmondások vannak, ezért szabadon engedte azt a többszörösen büntetett előéletű 22 éves afgán migránst, akit nemi erőszak kísérletével gyanúsítanak. Történt ugyanis múlt héten az ausztriai Poysdorfban, hogy egy 55 éves nőre rátámadt egy ismeretlen, aki előbb késsel megfenyegette áldozatát, levágta róla a ruháit, majd molesztálni kezdte. A középkorú nő csak úgy tudott kiszabadulni az elkövető szorításából, hogy megharapta a péniszét. Pár órával később a közeli menekültszállón elfogták a rendőrök az afgán fiatalt, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak. A migráns erőszakossá vált és ellenállt a rendőri intézkedésnek is. A bíró elé vezetett bevándorlót azonban nem helyezték előzetes letartóztatásba, a bíró ugyanis szabadon engedte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: 123RF / 123RF

Ezt azzal indokolta, hogy az áldozat személyleírásában egy 163 cm magas férfi szerepel, az afgán viszont ennél magasabb. Valamint a kabát színe sem stimmelt azzal, mint amit az elfogáskor viselt a bevándorló.

Ez a döntés többek közt a rendőröknél, a helyi polgármesternél és a lakóknál is kiverte a biztosítékot. A rendőrök szerint a bírónak legalább a DNS-minta eredményét meg kellett volna várnia. Arról nem is beszélve, hogy egy sokkos állapotba került nőtől nem lehet elvárni, hogy a magasságra vonatkozóan pontos leírást adjon. A gyanúsított pedig az őrizetbe vételéig többször is átöltözhetett. A polgármester az igazságügyi minisztériumhoz fordult segítségért. A település vezetője kiemelte levelében, hogy a 22 éves férfi pár nappal korábban már zaklatott egy 30 éves nőt a közelben, de akkor több szemtanú is közbeavatkozott, így rendőri intézkedésre nem került sor. A polgármester szerint a támadásnál használt 20 centiméteres kést is sikerült lefoglalni, így a bizonyítási eljárás nem tartott volna sokáig.

A DNS-minta eredménye jövő hétre várható, de egyezés esetén sem lesz könnyű dolga a rendőrségnek. Az afgán migráns ugyanis a szabadon engedése után azonnal eltűnt, a menekültszállón azóta nem látták.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?