KÜLFÖLD

Ijesztően magas az új betegszám Olaszországban

Egyre több a hetven év feletti beteg...
  • Szerző: Ripost

Olaszországban egy nap alatt 24 991 új beteget szűrtek az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint, ez a szám a járványgörbe jelenlegi emelkedési üteme alapján egy hét alatt megkétszereződhet további szigorú korlátozások nélkül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Közegészségügyi Hivatal (Iss) úgy foglalta össze az olaszországi járványhelyzetet, hogy a „vírus már mindenhol jelen van”. Az Iss szakértői elsősorban azt tartották aggasztónak, hogy a szűrt pozitívak között egyre több a hetven év feletti.

Képünk illusztráció

Húsz nappal ezelőtt, október 8-án valamivel több mint 4500 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Számuk most már megközelíti a huszonötezret, miközben kétszázöt beteg halt meg, így a halottak száma majdnem negyvenezerre ugrott. Egy nap alatt majdnem kétszázezer vírustesztet végeztek.
Az aktív fertőzöttek száma túllépte a 276 ezret, kórházban majdnem tizenötezer Covid-19 beteg van, több mint ezerötszázan intenzív osztályon.
A fertőzés mértéke a tavasztól gócpontnak számító Lombardiában a legmagasabb, több mint hétezer ötszáz, a második helyen Piemonte áll napi több mint kétezer nyolcszáz, harmadik Campania tartomány napi több mint kétezer négyszáz esettel.
Az egészségügy azonnali szigorú zárlatot sürget, a tartományok vezetői a helyi gazdaságra gyakorolt hatástól tartanak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?