KÜLFÖLD

„Rettegtem„ – a covidos kismama kómában feküdt, míg életet adott csodababájának

A kisbaba kevesebb, mint fél kilót nyomott.
  • Szerző: Ripost

A 28 éves Stephanie Curran elkapta a koronavírust, míg terhes volt. Elmondása szerint párjától kaphatta el a fertőzést, aki taxisként dolgozik, és több utast is szállított a Covid-tesztközpontokba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő végül annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani. Ekkor 26 hetes terhes volt, állapota pedig egyre romlott, nehezen tudott járni és lélegezni, magas láza volt. Az orvosok mesterséges kómába helyezték, hogy kisbabáját világra tudják segíteni császármetszéssel – írja a Mirror.

„Rettegtem” – emlékezett vissza Stephanie. „Nem tudtam aludni sem, annyira rosszul éreztem magam. Nehezen vettem a levegőt, és még a mosdóba sem tudtam kimenni egyedül. Annyira naiv voltam, hogy azt hittem, hogy jobban leszek. Soha nem gondoltam volna, hogy ez így fog végződni. A kórházban aztán a röntgenfelvétel után az orvosok azt mondták, hogy a Covid tönkretette a tüdőmet, és intenzív osztályra kerültem, a kislányunkat pedig világra kellett hozni.„

Millie koraszülöttként jött világra október 15-én. Még fél kilót sem nyomott és elfért szülei tenyerében.

„Annyira szürreális és ijesztő időszak volt... Azt sem tudtam, hogy felébredek-e, majdnem meghaltam. Még mindig nem tudom felfogni, hogy egészséges a kislányom, én pedig anya lettem! Köszönöm az orvosoknak!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?