KÜLFÖLD

Csalódás az idei oktoberfest, sokan féltek elmenni rá

Minden úgy néz ki, mint korábban, csak a látogatók tömegei maradtak el. Többfajta elmélet is kering arról, hogy miért van ez így.
  • Szerző: SZM

Sörissza magyarok ezrei szoktak ellátogatni a müncheni Oktoberfestre, amely a világ egyik legnagyobb népünnepélye 1810 óta. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört is főznek, amely a szokásosnál több alkoholt tartalmaz.

Az óriáskereket először 1880-ban állították fel, ekkor a magassága 12
méter volt. Manapság is az egyik legkedveltebb attrakciónak számít, de most már 50 méter magas. Az óriáskerék és minden egyéb hagyományos kellék, mint a toronycsúszda, a hullámvasút az idén is megvan, mégis – amint a Focus.de írja – a látogatók elmaradtak.

"Az idei évben sokkal kevesebb látogató van, mint az elmúlt években" - mondják a céllövöldések. Az üzlet nem megy jól. Eleinte azt hitték, hogy majd belelendül, de már 18 nap eltelt és a remények tovaszálltak.

Hogy ez miért van így, arról különböző elméletek keringenek.
Van, aki az időjárásra panaszkodik. Túl nagy a rendőri biztosítás és ez elriasztja az embereket – mondta egy másik résztvevő. A legtöbbek szerint a barcelonai és londoni támadások után az emberek otthon maradtak, a terror miatt félnek idejönni. Valaki
más pedig megjegyezte, hogy a gyerekes családok inkább egyéb, kisebb eseményekre mentek el, de az idén messze elkerülték az Oktoberfestet.

Ilyen napokon, mint a mai, még 40 eurót is alig keresek meg – sopánkodik az egyik céllövöldés. Pedig szeretem az üzletemet, de ebből még ki kell fizetnem a berendezés bérletét és a helypénzt is. Ha ez így folytatódik, miből?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?