KÜLFÖLD

Csoda: kómában hozta világra babáját a koronavírusos édesanya

Egyik percről a másikra romlott a nő állapota, végül kómába helyezték az orvosok és csecsemőjét császármetszéssel megmentették.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Elképesztő küzdelmet tudhat maga mögött egy walesi édesanya és családja. A 27 éves Marriam Ahmad januárban a Cwmbranban található Grange kórházba került, miután pozitív lett a koronavírus tesztje.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Semmit nem vitt magával, mivel azt hitte, hogy egy délutánnál nem fog többet ott tölteni, ám sajnos ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. Ahmad állapota gyorsan romlott és hamar válságos helyzetbe került.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabayf

„Hirtelen az oxigénmaszkom sokkal magasabb fokozatra kapcsolt. Nem hallottam rendesen. Nagyon hangos volt. Egy ápoló mosta meg az arcom és vigyázott rám. Nagyon gyenge voltam” - árulta el a kétgyermekes édesanya, aki kórházba kerülésekor még csak 29 hetes terhes volt.

Ahogy állapota romlott, egyik pillanatról a másikra omlott össze körülötte a világ. Végül az orvosok úgy döntöttek, több esélye van a túlélésre, ha kómába teszik.

„Körülbelül öt percen belül közölték velem, hogy „Lélegeztetőgépre kerülsz és császármetszést hajtunk végre rajtad. Ugyan eszméletlen leszel, de megmentjük a babád, mert lehet, ezt nem éled túl. Jobb ha elbúcsúzol”” – idézte fel a drámai pillanatokat az asszony az Evening Standard oldalának.

A császármetszés sikeres volt, és a kis Khadija megszületett, bár mindössze 1,17 kg-ot nyomott. Sőt az orvosok legnagyobb meglepetésére a 27 éves kismama másnap felébredt a mesterséges kómából.

„Fogalmam sem volt, hogy mi történt. Amikor felébredtem láttam és éreztem, hogy elment a kisbabám. Nagyon nagy fájdalmaim voltak” – mesélte Marriam Ahmad, aki nyolc két kezelés után hagyhatta el végül a kórházat. Kislánya addigra már három és fél hónapos lett. Az egészséges és jól táplált csecsemő súlya pedig addigra 4 kilogrammra gyarapodott.

Ahmad asszony azt is elismerte, hogy az újszülöttje és a 16 hónapos gyermeke mellett nem is volt igazán ideje gondolkodni a történteken. De hálás azért, hogy kislánya és ő is túlélték a koronavírust.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?