KÜLFÖLD

Döbbenet: a tündéri kisbaba testének 80 százalékát anyajegyek fedik – fotók

A szülés után azt mondták az édesanyának, a kórházban hagyhatják a gyermeküket, ha nem szeretnék felnevelni, ugyanis a gyerek testének 80 százalékát anyajegyek fedik.
  • Szerző: Ripost

Artyom Petrosyan az a kisfiú, aki rengeteg anyajeggyel jött világra. A kisbaba testének 80 százalékát fedik az anyajegyek, így a kórházban a szülőknek megadták a választás lehetőségét, hogy igényt tartanak-e gyermekükre. Számukra ez nem volt kérdés, így a kicsi már otthon van családja körében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Csak akkor tudtuk meg, hogy mi a helyzet, mikor Artyom megszületett. Teljesen ledöbbentünk. Majd jött a második sokk: kiderült, spina bifidája is van„ – mondta az édesanya. Ez a fogalom a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló neve. A magzati idegrendszer fejlődése során az agy és a gerincvelő az velőlemezből képződik, mely normális esetben velőcsővé záródik – ha ez a záródás elmarad vagy nem teljes, akkor beszélünk velőcső záródási rendellenességről.

„Emlékszem, hogy leültettek minket. Artyom még nem nyitotta ki a szemét, és azt mondták nekünk, hogy talán soha nem fogja kinyitni őket a szeme körüli anyajegyek miatt. Azt is mondták, hogy nem tudják, meddig él, és ha szeretnénk, és túl nehéz feladat, ott is hagyhatjuk a kórházban. Nálunk ez szóba sem jöhetett” – tette hozzá az édesanya.

Amint tudták, egy 90 perces gerincműtétre vitték az orvosok a kisbabát, ezután öt napot kellett gyógyulnia, mire a szülők rendesen karjukba vehették.

Mint a The Sun írja, a gyermek anyajegyei arra utalnak, hogy teste küzd a melanin létrehozásával, ami viszont később rákos megbetegedés veszélyével jár.

További fotókat ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?