KÜLFÖLD

Egyáltalán mit ettek: 26 évig elzárta a külvilágtól a lányát az orosz horror-anya

A megdöbbentő eset Oroszországban történt, egy asszony közel 30 éven át elzárva tartotta a lányát a külvilágtól, iszonyatos körülmények között.
  • Szerző: Ripost

Tatyana Bushueva, évtizedekig elzárva tartotta a lányát, a most 42 éves Nadezhda Bushueva-t, hogy megvédje őt a külvilágtól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő akkor hagyta el először a házat, amikor az anyja kórházba került, és így a hatóságok értesültek a rémtörténetről.

Ráadásul borzasztó körülmények között éltek: az otthonukban – ahol rengeteg macskát tartottak – nem volt sem folyóvíz, sem elektromos áram, és Nadezhda a hatóságoknak elmondta, hogy körülbelül 15 éve nem fürdött, ami a haja állapotán is meglátszott.

26 éven át elzárva tartotta a lányát

A nő haja volt a legborzasztóbb állapotban Forrás: MailNews Youtube

A megdöbbentő történet egy nyugat-oroszországi faluban játszódott le, Nyizsnyij Novgorod környékén. Bár nehezen tudta kifejezni magát, Nadezhda elmesélte borzalmas történetét.

A két nő ugyanabban a szobában lakott, és ugyanabban az ágyban aludt. A ház tele volt patkányokkal és rovarokkal. A környezet még a macskák számára sem volt megfelelő, sok állat elpusztult a házban, de a tetemektől csak akkor szabadultak meg, amikor a bűz már elviselhetetlenné vált.

„Az életem rosszabb, mint a macskáké. A macskáknak több joguk van, mint nekem. Én már nem is létezem. Egy élő halott vagyok.” – mondta Nadezhda, amikor elmesélte történetét a helyi önkormányzaton.

Miután Tatjana nyugdíjba ment, teljesen elzárkóztak a külvilágtól, és a nő a szociális munkások segítségét is visszautasította, mondván, hogy nincs szükségük semmire. Nadezhda 16 éves volt, amikor az anyja megtiltotta neki, hogy elhagyja a házat. Nem járhatott iskolába, nem fejezhette be a tanulmányait, és nem kereshetett munkát sem.

Tatjana végül megbetegedett, és amikor kórházba került, Nadezhda felvette a kapcsolatot a helyi hatóságokkal.

„Nadezhda egyedül jött be az irodámba. Szendvicseket készítettünk, mert meg akartuk etetni, de ő visszautasította. Úgy tűnik, nincsenek mentális problémái, annak ellenére, hogy ilyen sokáig távol volt a világtól.” – mondta Vasily Tovarnov, a helyi tanács elnöke.

Nadezhda azt kérte a hatóságoktól, hogy állítsák ki a hivatalos papírjait, és adjanak neki munkát. A szakértők azonban nem tanácsolják, hogy túlságosan sok hirtelen változást hozzon az életébe, hiszen előbb meg kell értenie, hogy is működik az őt körülvevő világ. Nadezhda is tart a külvilágtól, ami akkor is látszott a viselkedésén, amikor az anyját kórházba szállították. A szociális munkások most azon dolgoznak, hogy segítsenek neki beilleszkedni a társadalomba.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?