KÜLFÖLD

Egykori asszisztense szexuális zaklatással vádolja Joe Biden demokrata elnökjelöltet!

Nem lennék meglepve, ha az amerikai fliberális média mélyen hallgatna erről az esetről.

Szexuális zaklatással vádolja egykori asszisztense Joe Biden demokrata elnökjelölt-aspiránst és egykori alelnököt – írja a Daily Wire című internetes hírportál.

A zaklatás vádjával Tara Reade egy szerdán megjelent rádiós interjúban állt elő. Az elmondottak alapján a nő a 90-es évek első felében dolgozott, az akkor még delawarei szenátorként politizáló Bidennek, aki többször is zaklatta, sok esetben nem megfelelő módon közeledett felé, sőt, egy alkalommal meg is ujjazta(!) őt. Erről Tara részletesen mesélt is a rádióadásban.

Joe Biden korábbi alelnök (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

„Csak mi ketten voltunk az irodájában, ez volt a legfurcsább az egészben. Nem is szólt hozzám, amikor a dolog történt, csak nekinyomott a falnak, a kezeivel végigtapogatott, majd felhajtotta a szoknyámat és belém hatolt az ujjaival. Számomra minden összetört ebben a pillanatban, mert addig ő egy nőjogi bajnok volt a szememben, és nem hittem volna, hogy ilyesmire képes. Szerencsére nem próbált meg mást is csinálni, mert látta, hogy bosszús vagyok és nem akarom azt, amit ő. Ebben a pillanatban megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Válaszoltam neki, hogy igen, majd elment” – fogalmazott Tara a szerdai rádióinterjúban, ami azóta nagy port kavart az Egyesült Államokban.

Meglepő, de Tara Reade nem most először állt ki a történetével a nyilvánosság elé . A nő tavaly egyszer már beszámolt egy amerikai lapnak arról, hogy Joe Biden szexuálisan zaklatta őt, ekkor azonban úgy döntött, hogy nem viszi tovább az ügyét, mert sokan azzal vádolták, hogy Putyin embere, aki orosz érdekeket próbál érvényesíteni a közelgő választásokon, sőt, többen halálosan megfenyegették.

A rádiós interjú végén Tara azzal magyarázta, hogy ismét széles nyilvánosság előtt beszélt az őt ért szexuális zaklatásról, mert nem szeretné, hogy a lányai egy Biden vezette Amerikában nőjenek föl.

És ezeket olvastad már?