KÜLFÖLD

Egyre többen követelik: Több szabadság járjon a nem dohányzóknak!

A nem dohányzók világnapján ismét fellángolt egy régi vita. A nem dohányzókat vajon több dolog illeti meg, mint a dohányzókat?
  • Szerző: WM

Svájcban régóta vitatkoznak róla, hogy a nemdohányzókat több szabadsággal kellene kárpótolni, mint a dohányzókat. A felvetés azon alapul, hogy a szakértők azt állítják: a dohányosok kevesebbet termelnek, mivel egy nap többször is 5-7 perces cigiszüneteket tartanak. 

Az ötlet úgy tűnik, hogy nem maradt visszhang nélkül, mert már Ausztriában is elkezdték tárgyalni a lehetőségeket. A nemdohányzók érdekképviselete úgy számolt, hogy egy évben közel 5 nappal több szabadság járna azoknak, akik nem gyújtanak rá munka közben. Egy svájci szociálpedagógus szerint nemcsak azért illeti meg a nemdohányzókat a több szabadság, mert többet tudnak termelni,

hanem azért is, mert jó példát mutatnak embertársaiknak

- írja a krone.at.

Az osztrák Munkaügyi Kamara viszont úgy véli, hogy nem feltétlenül igaz az, amit a svájciak állítanak. Szerintük először meg kell vizsgálni az eseteket, mert a cigi- vagy kávészünetek elősegítik a kommunikációt a vállalaton belül. 

 

 

  

És ezeket olvastad már?